• sol görüşe dair hiç bir izin rastlanmadığı ilçe
    2009 yılındaki yerel seçimlerde mhp %69.5 oy oranı ile birinci sırada yer alırken, hemen arkasından gelen akp %26.5 oranında oy almıştır.

    kalan ufak tefek oylar da dp ve sp'ye ait olup, chp hiç oy alamamıştır.

    işin komik tarafı, bu ilçede bir chp ilçe teşkilatı da mevcut.
  • 2005 haziranında gittiğim harikulade anadolu kasabası. insanları canlı, sevecen, esprili. doga dersen muhteşem. her taraf gül bahçesi. çiftçiler bir derneğin organizasyonuyla pansiyon hizmeti de veriyorlar ama keksinlikle profesyonel değiller. bizleri gerçek bir misafir gibi amatör bir ruhla ağırladılar. para verirken utandık. yediğim en lezzetli süt kaymak bal oradaydı. içimden oraya yerleşmek geldi. hala da aklımın bir yerindedir. tek kusuru uzun kış şartları ve kardan kapanan yollar.

    ağlasun ismi de sanırım yakınındaki antik kent olan sagalasos'tan geliyor. ağlamakla bir alakası yok yani. öyle bir yerde yaşayan insanlar neden ağlasınlar ki
  • burdura baglı olmasına ragmen isparta ya daha yakın olan yesillikler icindeki bir belde. icinden sular gecer, tepelerinde sagalassos adlı antik bir kent bulunmaktadır. şair hasan huseyin korkmazgil ölmeden önce karısı azime korkmazgil ile birlikte burada yaşamıslardır. aglasunun ortasında asırlık cınar denilen kocaman ve cok eski bir cınar bulunmaktadır. binbir çeşit meyve yetişir. antalya'ya burdur üzerinden değil de isparta üzerinden gidildiği taktirde aglasuna ugranılıp cınarın altında çalba adı verilen ada cayindan icilebilir.

    (bkz: aglasun ay şafagı)
  • çok hoş bir ilçedir. dağların arasında küçük bir düzlükte yer alır. son yıllarda alabalık üreticiliği gelişmiştir. yakınlarında, sagalassos antik kenti yer alır ve turist grupları buraya uğrar. ayrıca, hasan hüseyin korkmazgil'in ağlasun ayşafağı adlı bir kitabı vardır ve bu kitap yüzünden hep merak ettiğim bir yer olagelmiştir. bu yüzden, bir yaz, antalya'ya giden anayoldan saparak gitmişimdir, bu da biline yani. ama ayşafağını görmek isterim asıl, bu da biline.
  • halkının büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta, ilçede kiraz, vişne, ceviz, elma, buğday ve mısır yetiştirilmekte, gül bahçeleri, asırlık çınarı ve alabalık yetiştirme tesisleri ile öne çıkan burdur ilçesi...
  • burada yaşayanlar çok gamsızmış.. vakti zamanında kasabada bir takım olaylar yaşanmış.. ahali de yaşayanların arkasından ağlasun, ağlasun dursun diye söylemlerde bulunmuş. bu söylem öyle yayılmış ki her olayda ağlasun ağlasun diye söylenmeyi huy edinmişler. böylelikle kasabanın adı ağlasun olarak anılmaya başlanmış ve adı ağlasun olmuş..

    uyduruyorum tabiki de (:

    ağlasun, dağların arasında kalmış tatlı bir yol ayrımına sahip burdur'un ilçesi.

    dağlar demişken, dağlar şarkısıyla ilçeye selamlar..
  • henüz doğası bozulmamış, çeşmelerden akan suyu kaynağından geldiği için kana kana içilebilen, bahçeleri yaz aylarında bereket fışkıran, araç gürültüsü olmayan, uzun yürüyüşler yapılabilen, gölet kıyısında başka başka huzurlar yakalanabilen... daha birçok kendine özgü güzelliği olan kasaba... yıllardır nüfus artışı yaşamaz, kendi yağıyla kavrulup gider.. fakat kafasız birileri burayı da kirletmek, batırmak için çaba göstermektedir! kendi halkından da bu değeri bilemeyen fazlaca şahıs var. her yerde bindiği dalı kesmeye çalışanlardan burada da bulunmakta. yazık!
  • arabesk filminde şener'in tren garından bilet aldığı ilçe. tabi kötülerin can düşmanı kaya yine engel olmuştur.
  • çok lezzetli alabalıkların yetiştirildiği, budur iline bağlı bir ilçedir.
  • dağların arasında ufak bir anadolu kasabası. sagalassos antik kentinin yakınlarında konumlanmıştır. suyunun tadı güzeldir, sırma eynazlı burdan su alır.
hesabın var mı? giriş yap