• dikkat cekebilmek, bir $ekilde toplum icinde yer edebilmek icin kendini olmadik $aklabanliklara vuran tiplerin ya$am felsefesi.
  • yurdum insaninin genel tavri
  • konuşmaya başlarsam susamayacağım ve o yüzden kısa ve öz geçmeye çalışacağım konu.. marjinal filan olursun da kişiliğinin yetenekli bir yanını görürüz, beğenmesek de takdir ederiz.. yani bana uymasa bile takdir etmesini bilirim.. ama yok.. şu yaşıma kadar, bu tanımlamada kimi gördüysem, karakterinin tek ama tek özelliği marjinal olmak.. yani kendini ifade edebildiği tek yön bu.. başka bişeyi yok hayatta.. ona sarılmış sımsıkı, bırakmak istemiyo... beğenilmemeye de kılıf uydurmuş "tabii, ben farklıyım da ondan tepki çekiyorum"..allah hayatta bunlara yardım etsin....

    not: müzisyenleri bunlara katmamak lazım, o farklı bi durum olabiliyo (imaj ve kitle meselesi)
  • bu davranış biçimini en çok güzel sanatlar camiasında gözlemlemek mümkün. bir savunma mekanizmasi gibi gozukuyor: kişi sanatçı olma isteğiyle yanip tutuşup, şu ana kadar yapılmış her şeyden farklı bir şey yaratmak istediği halde, söz konusu uğraşıda kendini yeterli bulmadığı için (veya hakikaten yeteneksiz olduğu için) farklılığını ancak karakteri, dış görünüşü ve söyledikleriyle vurgulayabiliyor; ürettiği, yarattığı şeylerin sıradanlığını yeşil don üzerine pembe benekli tayt giyip saçlarına boncuk dizerek örtüyor.

    halbuki özgün sanat üretmesine rağmen fiziksel olarak "marjinal" olmayan nice insan var: mesela bartok, mesela picasso...
  • adam olamadım bari marjinal olayım sendromunu anlatabilmek için "marjinal olmak" ile "adam olamayıp marjinal olmaya çalışma dürtüsü" nü kısaca tanımlamakta yarar görüyorum.
    marjinal olmak: toplumun ahlak, din, gelenek, görenek, töre, düşünce ve daha birsürü ıvır zıvır alışılagelmiş değer yargılarının aksine tutum davranış ve düşünce tarzı edinebilimek ve toplumsal baskılara karşı durabilmektir diye tanımlarsak eğer bu bağlamda hz. muhammed bile muhalif olduğu cahiliye toplumuna göre marjinaldi diyebiliriz. niçe, isa, karl marx, zeki müren, küçük iskender, aziz nesin, turan dursun ve daha niceleri.
    gelgelelim adam olamayıp marjinal olanlara; bunlar ise marjinal olmayı giyimden kuşamdan ve her türlü aykırı duruştan ibaret sanan ve aklıbaşında insanlar tarafından ortamlarda göt edildikçe hırs yapıp üç ordan beş burdan duyduklarıyla filozof kesilen ve maalesef ülkemizdede bolca bulunan bir insancıklar toluluğudur.
  • hayatta hicbir dava gutmemis, tum benligi ile para ve populasyon harici hicbir dusuncesi olmamis; sevismek bir omur surer sevmek bir dakika misali yok olmaya hazir ve nazir, televizyon karsisinda olasi kendi goruntuleri ile ayna karsisinda masturbasyon yapan, cizgisi ve ne idugu belirsiz bir takim kisilerin oyuncagi olmus soz obegi.
  • bir topluluga kabul edilmek isteyen kisiler herkesle ayni yonde fikir beyan edip hem goze batmayacak hem de suruye dahil olabileceklerdir. farkli dusunen bireyler ise hep karakoyun denerek, marjinal, entel dantel, adam olamamis seklinde nitelenerek goze batmaya mahkumdur. bu ne yazik ki boyledir. burada bircok aydinlik dimagin bile boyle dusunmesi uzucudur.
hesabın var mı? giriş yap