• --- spoiler ---
    amerika başkanının* siyahi olmasının bir ironi olduğunu düşündüğüm film.onun dışında action isteyenler için yeterince güzel bir film.ancak filmi izlemek için tüm öğleden sonranızı ya da akşamınızı ayırmanız gerekebilir zira film 2 saat 17 dk.

    --- spoiler ---
  • ne hayaller kurarak girdiğim ama suratımda kocaman bir bu mudur yani ifadesi ile çıktığım film olmuştur kendisi, boşa harcanan yaklaşık 3 saat derim başka da bişi demem inatla gidecek olanlara.
  • 2012 de dünyanın sonunun geleceğine inanan insanların bile, filmdeki saçmalıklar ve klişelerden ötürü, bir bok olmaz 2012 de uydurma şeyler bunlar demesine neden olmuştur. efektlere lafım yok. çocuklar etkilenebilir ve beğenebilir efektlerini ama bana zerre kadar etkileyici gelmiyor bu tarz sahneler. 2.5 saat sürdüğünü de belirteyim bu işkencenin.
  • ----------spoiler-----------------

    mekke'sinden, arap'ından, vatikan'ından, ingiltere kraliçesinin köpeklerinden bile bahsedildi, türkiye'den bahsedilmedi, üzüldüm. kıtalar yer değiştirdi, milyarlarca insan öldü, kutuplar bile oynadı, üzüldüm. allah'tan son sahnedeki harita imdadıma yetişti de bunlara karşı beni teselli etti; türkiye hala jeopolitik önemini koruyordu.

    ----------spoiler-----------------
  • milletçe felaket senaryolarına ne kadar meraklı olduğumuzun göstergesi bir film. ankara'da 23.00'ten sonraki matinelerde bile neredeyse tüm salon doluymuş. oldukça kaliteli yapımları bomboş salonlarda izlemiş biri olarak bunların yapımcılarına tavsiyem görsel efekte ağırlık verip, amerikalılar süperdir temalı filmler yapmaları. felsefeymiş, mesaj kaygısıymış boşverin gitsin. "god bless america"dan güzel mesaj mı olur?
  • görsel efektleri harbiden de aşmış olan filmdir. bayağı uzun sürse de insan hiç sıkılmıyor izlerken. film hakkında söylenebilecek negatif şeyler az, şöyleki;

    --- spoiler ---

    beni tek gıcık eden nokta bu baş kahramanın şansıydı arkadaş. ulen yollar parçalanıyor, arabalar havada uçuyor, donutlar yuvarlanıyor, bunun arabaya çarpan tek şey bok püsür. hadi bu başlangıç, acemi şansı olur o kadar dedim, ama yok herifin şansı bitmek bilmedi. tek bir uçuş dersi almış adamın insafına kalıyor bizimki, ama şansa bak sen yahu, herif f-16 pilotu gibi akrobasi yaptırıyor uçağa. dur dur daha bitmedi, yok efendim kapı kapanır son anda geçer, volkan patlar worms deki armageddon modu başlar ama hiç bir alevli parça bunun arabasına isabet etmez, kamyonu dünyanın merkezine yola çıkar bu herif tutunmayı başarır, uçaklara hep saniyesi saniyesine doğru zamanda biner.

    bir de ben o karının kocaya üzüldüm, adam öldü kimse yasını tutmadı. tüm karakterler film boyunca biz o adamı çok seviyoruz derken, meğer ibneler içlerinden ölse de kurtulsak diye geçiriyorlarmış, ben üzerime düşen görevi yerine getiriyorum ve buradan o zavallıya seslenip kimsenin ardından söylemediğini söylüyorum: rest in piece

    son olarak birşey daha söyleyeceğim; ben o rus milyarderin ingilizcesine bittim arkadaş, o nasıl bir rus ingilizcesidir öyle... "nat guuuud, dat izzz nat guuuud", yirim...

    --- spoiler ---

    ama herşeye rağmen filmin artıları kesinlikle eksilerinden fazladır. 2012 benim sana puanım dokuz kanka! yeah man! ov yeah!

    edit: imla
  • --- spoiler ---

    efektleri gerçekten çok etkileyici ve sarsıcı ancak olay örgüsünden, kahramanlara ve hatta cast seçimine kadar berbat bile diyemeyeceğim kadar klişe ve sıkıcı bir film.

    1 saat hiç konuşma olmadan komplo teorilerini ve efektlerle sonuçları gösterselermiş on numara belgesel der çıkardım işin içinden. 3 saatim de bana kalırdı, yediğim mısırın tuzu da dilimi kabartmazdı. o kadar diyorum işte...*

    --- spoiler ---
  • elinde, ''making an american movie for dummies?'' adlı bir kitap olan herkesin ona baka baka çekebileceği bir film. bu kadar klişe olunmaz be adamım!
  • bu adamın* filmlerini az çok bilen 2009 yılı izleyicisinin hala adamın yaptıklarından efekt dışında bir şeyler beklemesi ve bu beklentilerinin -doğal olarak- karşılanmaması yüzünden haksız eleştiriler aldığını düşündüğüm film.

    şahsen henüz izlemedim ama biletim elimde, bekliyorum. ve neyle karşılaşacağımı da gayet iyi biliyorum. bana verebileceği tarzda ve ölçüdeki tatmin duygusuyla, evime mutlu ve muhtemelen şükrederek döneceğim. ve bu bağlamda yapması gerekeni yapmışsa, takdir edeceğim. sonuçta, ne bu film the godfather olmaya çalışıyor, ne de emmerich coppola.*
  • --- spoiler ---

    o değil de, güneşin parçalanması, çekirdeğin ısınması, yerkabuğunun erimesi, suların yükselmesi, karaların yer değiştirmesi filan. böyle.. deprem etkisi gibi.. hani o çok güvendiğiniz yerin zangır zangır sallanması gibi. bi tekinsizlik hali.. mazoşistçe bir zevk durumu..

    --- spoiler ---

    memleketin nadide sinemalarından birinde dev ötesi perdede üçüncü sırada izleyince böyle manyak olursun tabi..
hesabın var mı? giriş yap