• dalgalan da durul demek istediğimdir.
    ciddi anlamda psikoloji bozacak hale geldi artık. uyumak, sokağa çıkmak, yemek yemek iyice zorlaştı sayesinde.*
  • nefes darlığı çeken bir insan olarak gündüz saatlerinde ciddi şekilde asosyal olmama yol açmış havalardır. neyse ki home office keşfedildi de sokaklarda, toplu taşımalarda öksürük krizi gibi durumlar yaşanmadı tarafımdan. 20 dakikalık bir yürüyüş ki akşam 23.00-23.20 arasında yapılmıştır, benim gibi terlemeyen bir insanı bile sudan çıkmış gibi yapmıştır. ayrıca artık evdeki pervanenin ve hatta bazen klimanın bile çok işe yaramamasına yol açmıştır. bu sıcak, nem ve kapalı havanın bir sebebinin volkanik patlamalar sonucu gökte bulunan milim mikron partiküller olduğunu okudum geçen gün. doğru mu bilemiyorum ama mantıklı gibi geldi. kısacası uzun yıllardır istanbul'un görmediği sevimsizlikte bir havadır.
  • geceleri gorece daha serin oldugundan insani vampir moduna sokan ayarsiz hava durumu.
  • günde üç kere duş aldıran, baş ağrısı yapan, damacana damacana su tükettiren sıcak hava dalgasıdır. yalnız şöyle bir şey de var. izmir istanbul gibi şehirler gavur amı gibi yanarken, ısparta, niğde gibi (her yeri olmasa da) torosların gölegesinde kalan şehirlerde yaşayan yakınlarım bana geceleri yorganla yattıklarını söylediler. zaten bu sıcaklar önümüzdeki senelerde de bu şekilde devam ederse insanların tatile çeşme'ye bodrum'a değil yayla gidecekler şahsi kanaatimce.

    şu hayatta öğrendiğim bir şey varsa yazın izmir, mersin ve adana'dan uzak durulması gerektiği. hissedilen sıcaklığın 53 dereceyi bulduğu istanbul'da yavaş yavaş bu listeye dahil olmakta. zaten insanı yoran sıcaklar değil nemdir. diyarbakır'da sıcaklığın 42 dereceyi bulduğunu ama insanı yormadığını, havanın nem kokmadığını, rahat rahat nefes aldıklarını söylüyor gizli kaynaklarım.
  • 2.5 ayda 13 kilo vermemi sağlamı$ dalgadır. te$ekkür mü yoksa küfür mü etsem bilmiyorum. bir yandan 10 senedir çektiğim çile, diğer yanda kendimi aynada zayıf görmek, diğer yanda ise dolabın ba$tan a$ağı deği$mesi..

    sanırım kötü. kötü olmalı. dı$arı çıkıp 2 dakika yürünmüyor lan bu ne amına koyim?! insaf..
  • erken patlamalara sebep olmuştur. (bkz: patlamak)
  • insanı çıldırma raddesine getiren dalga. soğuk olsa çekersin kafana yorganı, ısınırsın. yok anam bu havada istersen anadan üryan gez, 2 adım atsan üstünden su boşanıyo. hani global warming olunca heryeri buz tutucaktı, nalet olsun sana the day after tomorrow :'(
hesabın var mı? giriş yap