• bu yaşta pişik olmama sebep olan hava dalgasıdır,resmen dalga geçmiştir.
  • insanlar adana'nın nasıl bir yer olduğunu anlamaya başladı bu dalgayla. istanbul'da herkese istanbul'un aslında sıcak falan olmadığını, adana'nın o nemle vesaireyle nefes alınmayan bir yer olduğunu anlatmaya çalıştım hep, bu yaz yaşayarak öğrendiler. adana'nın normal hali o yani. ama türkiye'nin geri kalanı adana'yı yaşarken adana da bambaşka bir yer haline geldi işte, kelimeler yetmiyor artık anlatmaya.

    ama şu an gururla söyleyebilirim ki normal sıcak artık koymuyor. az önce dışarda "iyi bugün o kadar da sıcak değil" diye düşünürken termometrede 44 dereceyi gördüm, nem ve hissedilen sıcaklığa girmiyorum bile. koymuyor artık.
  • evinde kliması vantilatoru vs olmayan birisi olarak şöyle bir yöntem geliştirdim bu dalgayla mücadele etmek için. bol bol çalışıp yorulun sonra uyuyunuz efendim bol bol uyuyun... uyuduğumuz zaman vücut sıcaklığımız düşer serinleriz, çok da iyi oldu çok da güzel oldu taam mı!!
  • yağmurlu hava dalgasından bıkıp yakınanlara yağmurlu hava dalgasını mumla aratan sıcaklardır.
  • bu dalga yüzünden insan memleketinden soğuyor o var. gidicem faroe adalarına yerleşicem arkadaş bu ne yahu, çekilecek dert değil.
  • artık insanı buharlaşma noktasına getirip süründüren, rüyalarında kar üstünde yatıran dalga.
  • kilotların kenarındaki sarı hatların oluşması sıcak havadalgasından değil, banyo yapmamaktandır. yahu adamlar sıcaktan leş gibi kokuyoruz diyor, şunuda kabullen miyor:" bu ülkede domuz gribi korkuyu doğururken, insanlara temizliğide geçicide olsa öğretti; kolonyalı mendil kullanımı, dışardan gelince elini sabunlu yıkama, her önüne geleni yalap şalap tükürüklü öpmeme gibi gibi"şeyler.
  • kontrol ediyorum

    0 ataletle
    10 dakikada
    1000 kalori nasil tuketilebilir tum fizik kurallarini altust eden dalga.

    lan olu taklidi yapiyorum

    tukettigim kalori 688 kcal per saat o hesap.
  • artık her yerde hissettirilen dalga. tarih itibariyle güncel muhabbet konusu. özellikle sosyal paylaşım sitelerinde, sokakta ve evde. sürekli 'ayy ne kadar sıcak yaa' yakınmaları, facebook'tan 'bu ne yaw soğuk suyu açıyom sıcak akıyor xs' gibi kişisel paylaşımlar. şimdi yarından itibaren buna bir de ramazan ve oruç da eklenecek, 'the iftar that never comes' havası olacak her yerde. korkunç bir klişe karışımı olacak.

    evet sıcak, biliyoruz bunu, biz de yanıyoruz, ee ama gündem senin için sadece bu mudur sevgili klişe abim. ulan adamla sokakta geziyoruz, her durup konuştuğu insanla 'havalar çok sıcak' muhabbeti yapıyor, yapma işte. bir de şey var, ortamın ne kadar sıcak olduğunu en abartı ifadeyle kim tanımlayabilecek yarışması düzenleniyor sanki. bi durun be.
  • kış mevsimine de sirayet etmesini dilediğim şey. doğalgaz parası da az gelir. hatta hiç ısıtma kullanmaya gerek kalmayacak bir iklimde yaşamak lazım. sıcaktan şikayet edilmez, eğer susuz değilseniz. bizim hakemler gibi 5 dk'da duşunuzu alır çıkarsınız. kıyafet de minimum zaten. kış mevsimi masraftır arkadaşım, başka bir şey değil. palto, kazak, içlik, botlar, yakıt parası, her şeyi masraf. bi de ara sıra taksiye binmeniz gerekir soğuktan o da tuzu biberi olur. sıcaktan çok şikayet edenin parası da vardır, alır bir klima evde rahat eder. kimi görsem sıcaktan şikayet ediyor, millet ne kadar zenginmiş hayret. bundan sonra 100 watt'lık ampul kadar enerji sarf eden klima markalarının bayi listesini ellerine tutuşturacağım hiç konuşmadan.
hesabın var mı? giriş yap