• vuvuzela, trt, ömer üründül üçlüsünün bir araya gelmesi ile oluşan şeytan üçgenine sahip kupa. vuvuzela denen işkence aleti bir ihtimal yasaklanabilir, dünya rahat eder ama diğer ikisi 1 ay boyunca bizlerle beraber maalesef. henüz sahaya çıkmayan hollanda, brezilya, ispanya' da almanya gibi harika bir futbol oynarsa eğer oldukça güzel maçlar izleyebiliriz.
  • yaptigi berbat yayinla trt tarafindan iskence haline getirilen turnuvadir.
    fakat ingiltere-abd macinda ingiliz yayinci kurulus itv, gerrard'in attigi golu o esnada reklam yayinlayarak pic etmis ve trt'den daha rezil bir ise imza atmis.

    http://emirko.com/biz-de-trtye-laf-ediyoruz
  • kupalardan bir kupa.

    her dünya kupasında futbolun geriye gittiğine, önceki dünya kupalarından alınan zevkin bu kupadan alınmadığına yönelik yorumlar yapılır, durur. oysa bu yorumların büyük kısmı yorumu yapan kişinin yaşlanmasıyla, belki olgunlaşmasıyla doğrudan bağlantılıdır. 8 yaşındaki bir çocuk ile 30 yaşındaki bir yetişkin aynı şekilde izlemezler bu büyük futbol olayını. 30 yaşındaki yetişkin muhtemelen 90 ve 94 kupalarının mükemmel olduğunu, bu dünya kupasının ise çok sıkıcı geçtiğini söyleyecektir. 8-10 yaşındaki çocuk içinse bu dünya kupası onu büyüleyen byük bir organizasyondur. arkadaşlarıyla gollerin dakikalarını yazdığı defteri paylaşacak, her maç sonrasında şunu gördün mü, bunu gördün mü diye kocaman açılmış gözlerle kupa hakkında sohbet edecektir. ha, o otuz yaşına geldiğinde de 2010 ve 2014 dünya kupalarının muhteşem olduğunu, 2022 ve 2026 kupalarında futbol kalitesinin düştüğünden yakınacaktır. bu devran böyle gidecek.
  • daha ilk maçlar tamamlanmadı ama yine de genel bir değerlendirme yapmak gerekirse şu ana kadar bireysel olarak öne çıkan 2 futbolcu görebildiğimiz turnuvadır. mesut özil ve lionel messi. bunların dışında bir tek cristiano ronaldo'nun da performansını merak ediyorum. bakalım o ne yapacak?
  • ilk 4 gün itibariyle futbol dışında birçok şeyle anılan turnuva... bence bunun nedenlerinden biri de kötü futbol oynanması. eğer sahada eski yıllardaki gibi iyi futbol olsaydı ne vuvuzela ne de ömer üründül bu kadar batmazdı gözümüze... lakin maçlar o kadar sıkıcı ve tek tip ki, böyle televizyondan içeri dalıp bi 5-10 dakika sahada oynayasım geliyor. herkesin ruhu geçmiş gibi...
  • subjektif ve önyargılı bir şekilde ilk 4 günü itibarıyla tüm zamanların en kötü dünya kupası seçtiğim turnuva.

    82 ispanya hatırladığım ilk kupa, italya - brezilya maçı çocukluğumun en acı anılarından biridir. o brezilya kadrosu nasıl o kupayı alamadı halen anlamam.

    86 meksika sanırım tüm zamanların en iyi kupalarından biriydi. bunca zaman sonra hala ondan bahsediliyor, hala tribünlerde orada başlayan dalgalanmalar geziyor. tanrının eli değmişti zaten o kupaya.

    90 italya 4 sene önceki kadar olmasa da iyiydi, kamerun ve roger milla vardı bir kere. çok iyi bir ingiltere kadrosu vardı - her zamanki gibi ruhsuz almanlara elenmişlerdi gerçi. çok iyi bir italya kadrosu vardı ve evet, diego da oradaydı.

    94 abd de bana göre çok keyifli kupalardan biriydi, hagi'nin golleri, romario, bebeto, baggio, müthiş bir brezilya - hollanda maçı, canavar gibi bir isveç vardı.

    98 fransa zizou'nun kupasıydı tabi ki. öncekilere göre daha renksiz gibiydi gerçi.

    2002 g.kore/japonya objektif olamayacağım bir kupadır. hasan şaş - ilhan mansız - yarı final. daha ne?

    2006 almanya yukarıdakiler içinde en ruhsuzuydu ama yine zizou vardı hiç olmazsa. finale kafasın.. pardon damgasını vurmuştu.

    2010 ise dediğim gibi ilk 4 günüyle yetti. muhtemelen tüm maçların alt biteceği (almanya demeyin, o adamlar 8-0 da yenseler - ki yapıyorlar arasıra böyle şeyler - ruhsuzlar ordusu şeklinde benim gözümde), vuvuzela denen bir işkence aletinin olduğu, keyifsiz, tatsız bir kupa işte. bari ispanya - hollanda finali izlesek de "kupa berbat başladı ama süper bitti" diyebilsek..
  • durban kentinde yüzlerce stadyum çalışanı tarafından, bekledikleri ücretlerin ödenmediği gerekçesiyle protesto edilen turnuva.
    meydana gelen olaylarda kullanılan göz yaşartıcı bomba ve plastik mermiler 1 göstericinin yaralanmasına neden olmuş, ve bu yönüyle türk insanına çok tanıdık gelmiştir.

    ekşi'de okuduğum bir entry, ilk insanların afrika coğrafyasında yaşamış olmalarından dolayı, içgüdüsel olarak her insanın afrika'da kendisini evindeymiş gibi hissettiğini söylüyordu. bu durumun doğruluk payı varsa, sanırım türk insanındaki yansıması da, işte bu şekilde olurdu.

    http://www.internetspor.com/…lk-protesto-cikti.html
  • fatih terim'in ilkel egosu yüzünden tamamen şahsi ve keyfi oyunucu seçimi tercihleri yüzünden 70 milyon insanın uzaktan seyrettiği organizasyondur.şenol güneş 2002 de dünya üçüncülüğünü getirdiği zaman "bu takım şenol güneşe rağmen üçüncü olmuştur yoksa dünya şampiyonu olacaktık, zaten hiçbir avrupa takımıyla da oynamadık bık bık bık..." diyen goygoycu köşecilerin tam bir kör , sağır ve dilsiz sessizliği içinde fatih terim hakkında tek bir kelime edemedikleri pıstıkları gerçeğini gözümüze sokmuştur.paraguay ın kuzey kore'nin ,slovenya'nın yer adıkları arenada türkiye yok. teşekkürler sinyor terim.
    edit:imla
  • yıllar sonra vuvuzela ile anılacak dünya kupasıdır.
hesabın var mı? giriş yap