• son zamlardan sonra dizel yakıtın fiyat olarak benzini geçmiş olması ve dizel araçların bakım ücretlerinin benzinli araçlara göre daha yüksek olması nedeniyle dizel araçların benzinli araçlara göre tasarruflu bir yönü kalmamıştır.

    dizel 8.16
    benzin 7.92

    aynı zamanda benzinli araçların daha sessiz ve daha titreşimsiz çalışmak gibi avantajlarıda var. genelde turbo benzinli araçlar da performans olarak dizellerin önünde.
    fakat gelelim asıl meseleye sarı sitede aynı model aynı donanım ve aynı temizlikteki dizel araçlar benzinlilerden 10-20 bin tl daha fazla fiyata satılmaya çalışıyor.

    çoğu firma dizel araç satışlarını bitirmiş olsada aynı olay sıfır araçlarda da geçerli örnek olarak.
    fiat egea sedan urban donanım için;
    1.4 atmosferik benzin 180 bin tl
    1.0 turbo benzin 207 bin tl
    1.3 dizel 217 bin tl
    1.6 dizel 238 bin tl

    merakım şu, bu araçları hala alanlar var mı yoksa dizelciler sıfır alırken ödedikleri fiyatın acısını mı çıkarmaya çalışıyor.

    edit 1 :
    arkadaşlar şöyle bir yanlış anlaşılma olmuş ben dizelin yükse sıkıştırma oranından dolayı daha komplike parçalardan üretildiğini ve bu sebepten daha pahalı olduğunu biliyorum.
    fakat alıcı yani bizlerin dizel veya benzinli tercihi yaparken dizelin bir avantajı kalmadığını bu sebepten ona fazladan para vermemizin artık mantıksız olduğunu anlatmaya çalışıyorum. ha siz benim bir karım yok ama, bu arabanın maliyeti daha yüksek bende sırf bu yüzden benzinli değil dizele 20 bin 30 bin fazla vereceğim diyorsanız bu sizin bileceğiniz iş.

    edit 2:
    bazı arkadaşlarda dizel daha az yakıyor demiş. 100 km de 2-3 litre daha az yakıyor olabilir. ama aracı alırken verdiğiniz fiyat farkını ne kadar sürede amorti edildiği hesaplandığında bunu normal bir kullanıcı için zaten mantıksız olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
    ayrıca dizelin bakım ücretleri çoğu firmada daha fazla ve yüksek km de partikül filtresi gibi çekişi düşüren problemler ile de karşılaşılabiliyor. doğa manyağı değilim ama partikül filtresi söküldüğü zamana soba bacası gibi duman atan arabalardan yolda nefes alamıyoruz
  • premium markalar son birkaç yıldır benzin (düşük hacim, turbo, hybrid) motorlarını tüketim olarak dizellerinin seviyesine getirmişti zaten. emisyonlar falan da derken benzin ve dizellerinin fiyatları da hemen hemen eşit noktaya geldi. dizelin bir numarası kalmadı.

    ama daha ekonomik markalar çok verimli dizel motorlarını hala daha pahalıya satmayı tercih ediyorlar.

    atmosferik benzin eski teknoloji kullanan markaların (fiat, hyundai, honda gibi) dizel modellerini pahalı satmaya devam etmesi bundandır.
  • dizel motorlar yüksek sıkıştırma oranında çalışırlar. bir de turbo eklenince bu oran artar, yani patlama sırasındaki basınç daha yüksektir.

    yani motor bloğu, piston, piston kolları ve krank milinin daha mukavim olması gerekir. yine emisyondan dolayı ekzos sistemi daha daha karmaşıktır.

    yani maliyeti daha yüksektir. bu sebeple de pahalı olmak zorundadırlar.
  • yakın bir zamanda benzine de zam gelecek demektir.
    yine de dizel almak gerçekten mantık dışı. bakım maliyeti ,alım sırasındaki fiyat farkı çok uzun sürede kendini amorti ediyor. 0 araçlarda ise fiyat farkı iyice uçmuş durumda. birçok firmanın dizel üretiminden vazgeçtiğini düşünürsek , dizel araçlaın fiyatları muhtemelen düşecektir.
  • herkes kendi arabasini iyi gostermek icin yorum yapiyor. tamam oyle olsun ama bilin ki gelecekte dizelin yeri yok. buna arac ureticilerin politikalarina bakarak da anlayabilirsiniz.
  • türkiye gibi emisyonunun önemsenmediği bir ülkede yaşayacaksanız benzinli almak mantıksızdır. avrupada katı emisyon kuralları ve dizele ekstra vergiler vs var da o yüzden benzinliler ile aynı fiyata satılıyor. adam vergi veririm ama yakıtı ekonomik olsun diyerek dizel alıyor. bizde böyle bir durum da yok.
    not: kullandığım yakıt bir rammstein şarkısı, kıyafet markası değil*
  • dizel aracla ortalama 4,5 - 5 litre tuketim yaparken, benzer surus dinamikleriyle ve ayni guzergahta benzinli aracta 6,5 - 7 litre yakit tuketiyorum. dizel arac 1.6 litre, benzinli arac 1.4 litre . her ikisi de turbolu. ustelik dizel arac 9 yasindayken benzinli olan henuz 2 yasinda. benzinlinin 135 bg, dizelin 105 bg oldugunu da belirteyim.

    edit: her iki arac da duz vites

    simdi iki yakit arasindaki fiyat farki makasi dizel aleyhine acilmaya devam etse bile, hacimsel olarak tuketim avantajindan dolayi yine dizeli tercih edecegim. dizelin tork olarak daha avantajli olmasi ve max torka ulasma sekli de ayrica hosuma gidiyor.

    bu bilgiyi bir kenara koyarak, dizelin daha pahaliya satiliyor olmasinin yakit avantajindan cok arz taleple alakali oldugunu dusunuyorum.
  • dizellerin avantajlı olduğu yıllar çok geride kaldı. bugün türkiye'de dizelin hâlâ tercih edilme sebebi eskiden kalma bir alışkanlık aslında. şehirlerarası kullanım ya da arazi tipi araçlarda tercih etmek anlaşılabilir ama şehiriçi kullanımda oldukça gereksiz. arıza eğilimi, bakım masrafı, titremesi, traktör gibi ses çıkarması gibi sıkıntıları çok cüzi bir yakıt masrafı farkı için çekilmez bence. bir de torku yüksek lafı var ki bana çoğu zaman komik geliyor. kamyon çekecekler sanki. benzinlilerin torku da eş hacimli motorlarda gayet yeterli.
  • gelecekte istediği kadar yeri olmasın şu an ve daha önümüzdeki 5 yıl türkiye ekonomisinde araç kullanılacak ise bu dizel motora sahip bir araç olmalıdır. 1 depo yakıt ile (50l) 950-1000 km yol yapabilmek benzinde asla mümkün değil.
  • 1.0 tsi şehir içi 7.5 lt yaktığı yerde 1.6 d2 1526 kg v40 ım şehir içi 6.5 lt yakıyor güncel akaryakıt fiyatlarına rağmen dizel halen avantajlı
hesabın var mı? giriş yap