• 70lerin psychedelic parçalarını yeniden yorumlayan israilli grup. şakir öner günhan'ın deli deli parçasını beğendim.

    spotify
    youtube
    soundcloud
  • türkçe pyschedelic icra eden pek sağlam bir israilli bir grup. altın gün tadında bir soundları var. deli deli'yi dinlemeye alın. aklınıza tüm gün boyunca takılıp çıkmayacak türden bir psychedelic parça! burdan dinleyin!

    yeni bir grup oldukları için ilerde adını çok duyacağımız gruplardan biri olma ihtimalini taşıyor. buralar değerlenir. yerinizi alın!
  • deli deli isimli coverını beğendim. altın gün'den hey nari tadında bir parça olmuş.

    umarım vokal türkçesini geliştirir, sesi çok arkaplanda ve boğuk kalıyor.

    edit: deli deli altın günün hey narisinden önce yayınlanmış bu arada.
  • yar oi isimli parçalarıyla gönlümü fethetmiş müzik grubudur.
  • ilk dinleyişimde altın günü andıran (bkz: altın gün) yuli shafriri'nin solistliğini üstlendiği anadolu ezgileriyle,psychedelic müzik türünün birleşimi müzik icra eden israil asıllı grup.
  • israil altin gun'ü. soundlarında herhangi bir yenilik, bir albeni olmayan, avrupalı kulakların hoşuna gideceği düşünülerek yapılmış bir müzik daha.
  • hakkı bulut'un seni sen oldun için sevdim şarkısını coverlamışlar. şarkı bambaşka bir şeye dönüşmüş.
  • kexp performansını dinlediğimde aranjman farklılığından ya da yorum farklılığından değil, birden fazla notayı yanlış çaldıkları için anlık kulak spazmları geçirmeme sebep olan enteresan grup. çalarken çok eğleniyorlar, ben dinlerken çok eğlenemedim. altın gün varken ancak bronz gün filan olabilirler ama psychedelia fetişi avrupa ahalisi sevecektir mutlaka.
  • anadolu saykodelik, pop ve rock akımları nasıl bereketli bir ırmak ki, yayıldığı ovada bereket saçıyor: israilli grup son yıllarda örneklerini gördüğümüz derya yıldırım & grup şimşek, altin gün gibi bu akımlardan besleniyor.

    2020 yılında tel avivde kafaları denkleştirip müzikalite yolculuğuna 70'lerin istanbulunda cereyan eyleyen anadolu saykodelizminin izini süre, bugüne getire, geleceye taşıya çalıp söyleyen soykodelik grup birçok fotoğraf karesine altı kişi soğsa da dört kişiden oluşuyor: dörtlünün sesi yuli shafriri türkçe söylemekte bizden aşağı kalır yanı yok; vokal dışında aynı zamanda synth v ebaşka enstrümanları da icra ederken bizlere tanıdık gelen, kendimizi düğün salonunda hissettiren tınıların sahibi itamar klüger bağlama, saz ve buzikiye can veriyor, azriel 'raz' man davul, vurmalı sazlarla ritmi sürekli yükseklerde tutarken ve ariel harrosh da bas gitarı ile derinlik, dirilik katıyor.

    grubun adı ile aynı adı taşıyan şatellites debut albümlerini 2022 yılında batov records etiketiyle piyasaya çıktı.

    10 parçadan oluşan albümün şarkı listesi:
    big baglama
    hudayda
    disko arabesque
    olur mu dersin
    zuhtu (live)
    seni sen olduğun için sevdim
    yar oi
    yekte
    yağmur yağar taş üstüne
    cecom
hesabın var mı? giriş yap