*

  • istanbul kucukyali'da bulunan, levazim ve maliye sinifi subaylarin egitimi yapilan askeri birlik. bunyesinde ayrica nbc, koruma ve yabanci diller okulunu da barindirir.
    akabinde icinde sinifa mahsus bir er egitim taburu, cavu$ talimgah, astsubay hazirlama okulu ve yedek subay hazirlama okulu vardir.
    $u replikler cigirilir meydanlarinda:
    "-istikamet kayi$dagi, mar$ mar$!"
    "-istikamet adalar..."
    var bizim de elimizde bir diploma aslan gibi, guvence mahiyetinde...
  • eskiden haliç köprüsünün tam altında bulunan okul, italyanmaza burs teklif ettiği söyleniyor
  • mezun olduğum okul. diplomasıyla istediğim ekmek fırınında iş bulabildiğim okul
    genellikle piyade olmak istemeyen torpillilerin gittiği, eskiden her dönem 100 ad. levazım, 10 ad. maliye sınıfında subay yetiştiren askeri okul

    sabah koşuları tüfeksiz ve eşofmanlı yapılan, yağmur yağdığı zaman "tüfekler ıslanmasın" diye içeride lagaluga eğitimi yapılan yer
  • uzun tekmili levazim maliye okulu ve egitim merkezidir. general kenan evren kislasinda konuslandirilmistir. bu kisla icinde levazim-maliye okulu, lisan okulu, nbc okulu ve egitim merkezi, 25. ozel koruma taburu komutanliklari yer almaktadir.
    yakinda ikmal okulu mu olur, yoksa lojistik okulu mu orasini bilemem..
  • tam adi levazim-maliye okulu ve eğitim merkezi komutanlığı'dır. istanbul kucukyali'da kenan evren kislasinda konuslu bulunmaktadir.
    (bkz: kenan evren kislasi)
    (bkz: levazim maliye okulu)
    (bkz: kucukyalı)
  • artik rivayet edilegelen, kucukyali dinlenme tesisleri edasi olmasa da yine de astegmen adaylarina ilk gunden, size kotu soz soylenmeyecek, onurunuz kirilmayacak, kimseye el kaldirilmayacak, itaat ve disiplin odullendirilecek denilerek guzel bir cizgide oturtulan disiplini ve ortami ile takdir ettigim astegmen yetistirme okulu. yemekleri gazinoya metelik kaptirmayacak kadar da iyi olan okul.... ha bir de istikamet adalar.....kayis dagi.... senatoryum .... okul...dagilin...
  • (bkz: efe/#6790060)
  • bölük komutanının ; burası levazım, bunlardan asker olmaz, zaten çoğu arızalı,hem şavaş olsa bile bunlar savaşmıycak ki, bunlara meslek kurası gelicek hem... derslerini verdikten sonra yine eskisi gibi gençlik kampı tadında olacağını düşündüğüm, 301. dönemde haftaiçleri ikamet ettiğim asker ocağı.
  • istanbul ikametli olanlar icin $ansli bir askerlik yeri. ilk bir aydan sonra evci cikip haftasonlari 1,5 gun askeri ortamdan uzakla$abileceksiniz. bu okulun teknik imkanlari, yatakhaneleri ve yemekhanesi de ortalamanin uzerindedir. ozel kantini de fena degildir. ama en guzeli sinemasidir. 24 saat gibi kral tv yayini vardir burada. bazi ak$amlar film de koyarlar kafaniz dagilir.
    toplamda herkes icin gayet guzel bir askerlik yeri aslinda. car$iya kadikoy, uskudar'a gidilir. ben yedek subay aday adaylari icin konu$uyorum, cunku sadece onu biliyorum. gayet oksijenli bir ortamdir. kayi$dagi ki$in eser ve soguk olur. cok kotu havalarda surundurup fazla kasmazlar saniyorum. boyle havalarda "sundurmaalti" diye tabir edilen alanda takilacaksiniz. bol bol ko$acaksiniz, size 4 kilometre diyecekler ama aslinda 5 kilometreden fazladir ko$u parkuru. yana$ik duzen egitimlerinde bol bol toz yutacaksiniz, hava bozarsa ruzgar yiyeceksiniz. ilerleyen aylarda serbest spor zamani verecekler. o zaman, futbol, basketbol veya voleybol oynama imkani bulacaksiniz. telefon sayisi galina 4 adetti yamulmuyorsam. genellikle hepsi faaldir ve bozulursa cabuk tamir ederler.

    guzel okuldur burasi, askerlik hesabina...
hesabın var mı? giriş yap