aynı isimde "josep guardiola (sözlük yazarı)" başlığı da var
  • adam çok başarılı görünüyor da çalıştırdığı takımlar barcelona, bayern munich ve man city emenike....başka da yok....milyar euroluk kadrolar hepsi...hocasız ortaya salsan en kötü 2. olurlar zaten...

    gelsin kayserispor'u şampiyon yapsın görelim ne kadar iyi hoca...

    edit: başakşehir de olur kipss...
  • guardiola gelsin fener'i çalıştırsın.
    hayatı sorgular, dağlara kaçar.
    her şey yer, ortam, zaman, mekan bağlamında değerlendirilebilir.

    kariyeri türkiye'de başlayıp devam etse, şimdi namibya liginde ''pretoria tigers'' adlı bir takımda görevde olabilirdi.
  • "liberoların sadece defans yaptığı, kanatların yerinde beklediği, 8 numaraların forvete gitmediği sistemi öldürdü."

    guardiola, 2006 senesinde barcelona'nin basina gecmisti (hafizam beni yaniltmiyorsa).

    kanatlarin yerinde bekledigi sistemi guardiola oldurmedi, bilader. kanat oyuncularinin en az uctaki forvetler kadar degerli oldugu zamanlardan bahsediyoruz ki luis figo buna en guzel ornek (kendisi guardiola ile ayni takimda forma giymisti, yanilmiyorsam) evet, luis figo - hani barca taraftarinin sahaya domuz kafasi atmasina sebebiyet veren...

    8 numaralarin forvete gitmedigi sistem yoktu. hic olmadi. ulan en olmadi 442 oynayan ingiltere'ye bakarsin, biraz gerrard/lampard kiyaslamasi gorursun. hadi o da olmadi, bu isin scholes'u var, hollanda'dan edgar davids'i var, clarance seedorf'u var.

    libero sistemi (veya serbest libero) da guardiola ile bitmedi de aman ooooof, size laf anlatilmaz lan.

    tanim: basarili buldugum, ancak "devrim" yaptigini dusunmedigim hoca. tersten devrim yapmis midir? tabii ki. mesela ne kadar 9 numarasi varsa anasini yuzunu tersten devirmistir.

    haaland,
    lewandowski,
    ibrahimovic,
    aguero bunlara en guzel orneklerdir.

    lugatimiza neyi sokmustur (yersen)? "teknik direktor takimi"ni.
  • bana kalırsa simdiden gelmiş geçmiş en büyük futbol aklı olmuştur. 21. yüzyılın futboluna yön vermiştir.
    2009'dan sonra pep'in dışındaki ekoller ya onu taklit etmeye ya da ona karşı durmaya çalıştı. kariyerinin başında dünyanın gelmiş geçmiş en iyi takımını yaratti, üç şampiyonlar ligi kazandı, dünyanın en zor ligini geldiğinden beridir domine ediyor, elinden geçen hemen her oyuncu mevkisinde dünyanın en iyilerinden birine dönüşüyor. kariyerinin başından beri futbolda olan problemleri çözmek için icat çıkarıyor ve taklit ediliyor. kendi başına bir futbol ekolü başlattı ve öğrencileri teknik direktör oldu, dünyanın en iyi takımlarını yönetiyor. daha 15 yıllık bir teknik direktor isterse bir bu kadar zaman daha bu işi yapabilir. kariyerinin sonuna geldiğinde en iyiliği messi gibi undisputed olacaktır.

    okulda top oynayan çocuklar bile kalecilerine "topu şişirme pasla çıkalım" diyorsa bu pep'in büyüklüğünü gosterir.
  • sistem adamı, tiki takanın mucidi futbolun yönünü değiştiren adamlardan fakat bazı başarılarının da çok abartıldığı kanaatindeyim. ayrıca sistemine fazla bağlı olması da maç içi reaksiyonlarını zamanında almamasına sebep oluyor.

    premier ligi domine ettiği söyleniyor. doğru fakat ligdeki takımlara bakınca
    1)liverpool:5 sene çok iyi 15 sene çok kötü giden bir takım
    2)arsenal: bu da her sene 3. 4. olan takım arteta biraz havasını değiştirdi son iki yılda
    3)manchester united:ferguson gittiğinden beri tek şampiyonluk yok sadece mourinho ile gelen ikincilik
    4)tottenham:kupa fakiri
    5)chelsea:abramoviç gittiğinden beri baya düşüşte

    bu takımların arasında 2016 yılında city'e gelen guardiola astronomik paralar harcamış hemen hemen parlayan her oyuncuyu kadrosuna katmış bu şekilde de premier ligi baya domine etmiştir. fakat şampiyonlar liginde ise 8 senede sadece 1 şampiyonluk elde etmiştir o da salak lukakunun 2 metrede kafayı kaçırmasıyla gelmiştir.

    sistemi şu anlık
    kaleci:primer fonksiyonunun çok iyi olması+ ayaklarının da çok düzgün olması
    defans: hem ayaklarının düzgün olması hem de geniş alanda hızlı olmaları+primer fonksiyon
    ortasaha ve hücum:aslında ortasaha ve forvet ayrımı yapmaz haalandın falan onun sisteminde pek yeri yok hatta rakipler faydalanmasın diye almış bile olabilir. burada 6 oyuncusu ve ve 4 tanesinin sahayı kuşbakışı gören iyi pas veren onun dışında pek de bir özelliği bulunmasını istemediği oyuncular ama kalan iki oyuncunun çok iyi özellikleri olmalı de bruyne ve rodri işte sihirbaz olanlar bunlar zaten bunlar olmayınca takımı düşüyor baya. barcelona'da da bu şekilde bakıyordu olaya bir tarafta messi gibi sihirbaz varken aynı 11'de bojan krkic falan da yer alıyordu.
  • gelmiş geçmiş en büyük teknik direktör.
  • futbol'u hacklemiş teknik direktör, eski futbolcu. adam futbolu çözmüş, olayı bitirmiş kenara koymuş. fergusson, wegner, angelotti, mourinho,... hatta klopp.... hepsi yalan dolan oldu.
    adam
    2008-2012 arasında barcelona'yı yönetti, 3 la liga, 2 şamp. ligi, 2 copa del rey aldı, dedik ki messi filan var, barcelona'nın zaten tek rakibi var, real, onu da geçince haydi aldı dedik.
    2013-2016 arasında bayern'i yönetti, 3 sene üst üste yine bundesligayı sildi süpürdü, dedik ki zaten bayern, born to win, falan filan.

    2016'da manchester city'i aldı. ilk aldığı zamanlar city, liverpool chelsea united arsenal dörtgeninin hegemonya kurduğu premier ligde tottenham ayarında bir haldeydi

    kardeşim, son 6 yılda 5 premier lig şampiyonluğu nedir allah aşkına. tamam 1992-2012 arası felaket bir united hegemonyası da vardı ama bu kadar competitive değildi. şimdi sadece liverpool arsenal chelsea değil, tüm takımlar hayvan gibi futbol oynuyor. şampiyonlar liginde de aşırı şanssız olmasa orayı da silip süpürecekti. nitekim çoğu sene premier ligde tozunu yutan takımlara elendi. bir kere real'e uzatmalarda yenildi, bir kere chelsea'ye finalde tek golle kaybetti, covid19 ilk çıktığında lyon'a son dakikalarda dembele'nin golleriyle yenildi, bir kere tottenham'ın en dehşet zamanına denk gelip elendi, nihayet geçen sezon alabildi.

    demem o ki, bu adam nereye gidiyorsa patır patır ne kadar kupa varsa topluyor. insan 1-2 sene takım kurar oturtur, bu ona da ihtiyaç duymadı, enteresan bir durum... haydi barcelona ve bayern zaten winnerdı ama city tam bir winner değildi, üstelik premier lig daha rekabetli bir lig, adam oranın da dibini sıyırdı. bence futbol camiasındaki herkes işi gücü bırakıp bu adamın ne yiyip ne içtiğinden girip ne taktik verdiğinden çıkmalı. adam futbol 2.0'a geçti resmen.
  • '2016'da manchester city'i aldı. ilk aldığı zamanlar city, liverpool chelsea united arsenal dörtgeninin hegemonya kurduğu premier ligde tottenham ayarında bir haldeydi'

    ben kendisini çok severim de 2016'da united ferguson sonrası krizde, arsenal 2004'ten beri şampiyon olamamış hatta şampiyonluk için yarışamamış durumda, liverpool ise henüz klopp'u takımın başına getirmemiş 20 yılda 2 kez 2. olabilmiş bir takımdı.

    city ise 2012 ve 2014'de şampiyon olmuş, ligin en değerli kadrosuna sahip takımıydı.

    belki de tarihin en başarılı teknik adamını övmek için bile yalan yanlış şeyler söylemeye ihtiyaç duymak enteresan olmuş.
  • kendisi için yıllardır söylenen “güçlü takım çalıştırıyor, takımı kendi haline bıraksan yine de başarılı olur” geyiği artık baymıştır. bu adamdan nefret etmek için gerçekten ne yaşadınız? objektif olarak yorumlanırsa zaten hakkında söylenen geyiğin saçma olduğu gün gibi ortadadır.

    dünya futbolunda çok büyük paralara ne takımlar kuruldu ancak pep guardiola kadar başarılı olan kaç tane teknik direktör var? burada önemli olan bu gücü nasıl yönettiğinizdir. ve aslına bakarsanız, büyük bütçeli takımları çalıştırmak daha streslidir çünkü hedef her zaman şampiyonluktur.

    futbolu son 10yılda pozitif anlamda değiştirmesinin yanı sıra, kendisiyle benzer durumda olan teknik direktörlerin başarısız olması her zaman parayı verenin düdüğü çalmadığının da kanıtıdır. sir alex ferguson’un emekli olduktan sonra man utd’nin orta sınıf bir takıma dönüşmesinin örneğini burada görebilirsiniz. man utd’nin yanlış transfer politikaları ve takımın yönetilememesi güzel bir örnektir. erik ten hag yönetimindeki man utd’nin transfer harcamaları son yıllarda zirveye oynar. yine de başarı gelmiyor. bu durumda ferguson’un takıma etkisinin büyüklüğü de ortaya çıkmıştır. dolayısıyla işin çoğu teknik direktörlerde bitiyor. transfer harcamaları konusunda chelsea ve liverpool’u da örnek olarak baz alabilirsiniz.

    bu noktada pep guardiolayı sevmemek elde değil. istikrarlı bir şekilde hep zirvede. süreklilik yakalaması zor bir şeydir.
  • man city ile 23-24, 22/23 , 21/22 , 20/21 , 18/19 , 17/18 sezonlarında şampiyon olmuş teknik direktör.

    araya covid ile gelen liverpool şampiyonluğu girmemiş olsaydı 6 yıl üst üste şampiyon olmuş olacaktı.

    şu anda ise üst üste 4 yıl şampiyon olan tek pl teknik direktörü olarak tarihe geçecek.

    dünyanın en zor ligini donunda sallıyor. futbolu çok ilerde ve diğerlerinin ona yetişme şansı yok.
hesabın var mı? giriş yap