*

  • anne ve babaya olan sevginin sayginin bagliligin ne kadar onemli oldugunu anlatan 3.5 saat uzunlugundaki bollywood filmi. buyuk abi rolunde hindistanin kadir inanir'i shahrukh khan kucuk kardes rolunde alti parmakli hrithik roshan var ki ilk sahnede sadece gozlerini gordugumde aman allahim ozcan deniz! dedim ben. (hrithik roshan cok guzel dans ediyormus cok meshurmus hindistanda, ben katila katila guldum izlerken olmaz boyle sey.) klasik zengin erkek fakir kiz hikayesi, bol bol sarki bol bol dans. illa 3 saatlik bollywood filmi seyredilecekse devdas bin kat daha iyidir yani.
  • alakası pek yok ama :

    (bkz: chori chori gori se)
  • pek hosmus. baba rolundeki amitabh bachchan'i atlamamak lazim, adam hala tas gibi duruyor. poo'nun clueless tavirlarini da aniyor, konuya baska bir bakis acisi icin sozu bir diger sozluk yazarina birakiyorum.*
  • "hem gulerim hem aglarim" modunda izlenebilecek filmden cikarilmasi muhtemen n tane dersi** bir yana birakirsak, gayet didaktik bir seyirci kitlesi olduguna taniklik ettigim film. **. "bu filmde aglanir kimse gulmesin" ve "bu filmde gulunur kimse aglamasin" karsit goruslerindeki iki grup seyirci, 10 dakika aradaki tartismanin ardindan, ikinci yari boyunca gulme ve aglama eylemlerini giderek yukselen sesle devam ettirmislerdir. filmden cikarilabilecek dersleri bir yana birakmamak icin (bkz: pati deva)
  • o kadar cok klise icermesine ragmen, zaman zaman gozyaslarinin sel, duygularin selale oldugu film. yilan hikayesine donmus bi aile drami ancak bu kadar detayli anlatilip bi buldurun be dedirtebilir*. ayrica bu filmde meg ryanin hindu versiyonu var gibi geldi bana. cok benzettim.
  • efendim, raichand ailesinin basi karun gibi zengin yashovardhan amcamiz ortayas bunalimina girmis, aklini en yakin arkadasinin kizi naina'ya takmistir, lakin bu durumu kendine itiraf etmekte bile zorlanmaktadir. yatip kalkip naina'yi dusunur, partilerde gozu naina'dan baskasini gormez, eline gecen her firsatta da babacan ayaklarina yatip kizi sikistirmaktadir zaten. toplum baskisindan karisini birakip naina'yi alamayacagi icin, buyuk oglu rahul'la evlendirmeye karar verir kizi. lakin rahul baska bir kiza asik olur, onunla evlenmek ister. gozu naina'dan baskasini gormeyen baba bu duruma cok sinirlenir ve rahul'u evden kovar. oedipal kompleksin sonunda babayla tam olarak ozdeslesemeyen rahul, babasinin annesinin yerine koydugu yeni arzu nesnesini arzulamayarak babasini hayal kirikligina ugratmistir. bu durum sonucunda evden uzaklasmak zorunda kalan rahul da ilk ve esas arzu nesnesi olan annesinden de tamamen kopmustur. rahul cok sevdigi anjali ile evlenmesine ragmen ortalik cozulemeyen komplekslerle doludur; ne olursa olsun baba mutsuzdur, anne mutsuzdur, ogul mutsuzdur, kardes mutsuzdur... oedipal ucgen restore edilmeden gun yuzu gormez kimse.**
  • kesinlikle klişe bir bollywood filmi olmayan, söz konusu modanın karakteristik özelliklerini taşımasına rağmen yer yer kendi saçmalığıyla da dalga geçebilecek kadar komik ve zeki olan eğlenceli film.
  • filmde anne ve baba rolundeki amitabh bachchan ve jaya bhaduri gercekte de evli bir cifttir. 20 sene kadar evvel beraber silsila(ilişki) adli 3 gün süren filmde yine evli bir cifti canlandirmislardir . ve hatta rivayet olunur ki silsilada evlilik dışı ilişki yaşadığı rekha ile aldatmıştır karısını amitabh bachchan.
  • dansları, şarkı sözleri ve özellikle ilk yarıda büyük kardeş ve aşık olduğu deli kız arasındaki sahneleri yüzünden ara ara açıp biraz izlemekten büyük keyif aldığım yapım.

    hint kültürünü, en azından popüler olanı tanımak, bizimkilerle pek uymayan kıyafet zevklerine, güzellik anlayışlarına tanık olmak ve "yine de aşk her yerde aynı" demek için izlenmeli.
  • kahverengibotlutırtılın misyoner edasıyla evine her gelene izlettiği film. o rollerden birinde bu esmeri görmek istiyoruz.
    (bkz: iyi günde kötü günde)
hesabın var mı? giriş yap