hesabın var mı? giriş yap

  • çipuradaki hermofrodism tipi biyolojide ismi protandros simultane hermafrodizm denen olgudur. bu tip hermafrodismde birey erkek olarak doğar hayatının bir evresinden sonra dişileşebilir veya dişi olduktan sonra yeniden erkekleşebilir, durum popülasyondaki cinsiyet dağılımı, mevsimsel durumlara göre değişebilir veya tetiklenebilir.

  • kızlar okumasın; cumartesi pompaya gidiyoruz beyler.

    edit: kızlar da okumuş lan :(
    edit2: aşkım ben gitmiyom evdeyim ben amk.
    edit3: amk dediğim için özür dilerim.

  • covid-19 nedeniyle getirilmiş sanırım yasak. binlerce kişi ayasofya'da, avlusunda içi içe namaz kılarken zarar vermeyen virüs, zafer bayramı kutlamalarında zarar verebilir! yersen!

    hedef 2023!

    sen bak öyle mal mal kemal efendi! böyle bir şey olabilir mi de geç!

  • galatasaraylıyım.
    parçalı bizim canımız.
    beşiktaş'ı ya da başka bir rakibimizi elbette sevmem.
    ancak kazanılan büyük başarıları da delikanlı gibi takdir etmesini bilirim.
    uzun lafın kısası her takımın içinde bulunabilen istisnaları ayıklarsak büyük galatasaray camiasının bir üyesi olarak tebrikler beşiktaş. yolunuz açık olsun.

    not: tineri bırakıp uçak benzini içmeye başladınız. yeter olm. bu nasıl beşiktaş... tekrar tebrikler dostlar.

  • ne uzatılan bir konudur. ateistler vegan veya vejetaryen olmadan da bu bayram hakkında olumsuz fikirlere sahip olabilirler.

    -bunun bir "kutlama şekli" oluşundan rahatsız olabilirler.

    -tanrının neden hayvan yerine bir fidan gönderip ibrahime ek demediğini sorgulayabilirler.

    -neden hayvanların uyuşturulmadan, illa canlı şekilde dakikalarca çırpınarak ölmesi gerektiğini, illa foşur foşur kan akması gerektiğini sorgulayabilirler.

    -bir toplum dayanışması yani fakirleri doyurma kampanyası şeklinde görülüyorsa toplumdaki açlar yalnızca üç beş gün mü aç kalıyorlar diye sorabilirler, bu kadar aç sefil dilenen çocuklar neden var, öğütle güzellik olmuş mu, din buna mutlak bir çözüm getirmiş mi diye sorgulayabilirler.

    ve daha yüzlerce şekilde eleştirebilirler. bunlar zaten subjektif değerlendirmelerdir. kutsal görmediği bir şeyi eleştirip sorgulayabilir herkes, nitekim de böyle yapıyorlar.

    "ateistlerin kudurması" diye açılan başlık yeterince hedef gösteren ve ayrımcı bir dil kullanmıştır zaten, "islamofobiyi benimseyenler için benim lafım" çok sağlıklı bir yaklaşım olmuyor başlığa bakınca yani. ben de din düşmanı değilim, herkes istediği şeye tapabilir, istediğinden medet umabilir, toplumu bu eksende hizaya getirmeye çalışmadığı sürece buyursun inançlarını istediği gibi yaşasın. ancak bu şekilde olmuyor hiçbir coğrafyada görüldüğü üzere.

    dahası, "ateistlik nedir bilmeyen" denmiş. ateizmin tarihi falan dense anlarım da ateizmin kendi başına bir öğretisi, ödevi, geleneği yoktur. ateizm tanrıyı reddetme biçimidir. üzerine çok bir şey bilmeyi gerektirmez. zaten yapılan her ankette ateistlerin dini ve din tarihini ortalama bir dindardan daha iyi bildikleri ortaya çıkıyor. inandığı tanrının buyruklarını başkasının yaşam anlayışına da empoze etmeye çalışmaları, baskı ve zulüm göstermeleri hiç azımsanacak örnekler de değil, dolayısıyla dindarları bilinçlendirme girişimleri daha yerinde bir hareket olur.

  • eveeeeet. geldik filmin sonuna. kredi kartı borcunu ödeyemediği için icralık olanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %68 oranında artmış.
    haber

    milletin son çaresi kredi kartlarını döndürme kozu da artık işe yaramıyor.
    bu sırada mehmet bey taksit sayısını düşürme, ali bey ise a8 ile s8 arasında karar verme derdinde.

    geçmiş olsun ey yüce milletim. hep birlikte batarken şu şarkıyı dinleyelim tık

    mesajlar üzerine edit: sevgili romalılar:
    1- kartı patlatmadım. bu benim şahsi sıkıntım değil, koca bir halkın sıkıntısı. bu kadar bencilce yaklaşmayın her olaya.
    2- iphone almak için takside girip kartı falan patlatmadım. ayrıca bu millete fazla gördüğünüz şeyin hepi topu telefon olduğunu hatırlatırım.
    3- çok şükür finansal bir sıkıntım yok. ancak çevremdeki insanların sıkıntılarına kayıtsız kalamıyorum. siz oh olsun diyebilirsiniz ancak kendinizi toplumdan izole edemezsiniz. bu buhran dönüp dolaşıp sizin hayatınıza da bir yerde dokunur.
    4- kredi kartı bir ödeme aracıdır önermesi diğer ülkeler için geçerli olabilir ancak türkiye'de kredi kartı bir finansman aracıdır. bizatihi devlet kurumlarının teşviki ile bu hale getirilmiştir. pandemide geçiş garantili yolların ödemesi bir gün dahi aksatılmazken işsiz kalan insanlara git kredi çek, kredi kartına aban dendiğini ne çabuk unuttunuz.

  • araba kullanırken sinyal vermeyen kadından şok açıklama :
    -benim nereye gideceğim kimseyi ilgilendirmez.