hesabın var mı? giriş yap

  • ben bir sabah erkenden işe gidecektim. erken dediğim saat 05:00. çay içmeden güne başlayamadığım için babama sabaha şu saatte çay koyar mısın dedim. kendisi de zaten gün ağarmadan çayını koyar kahvaltısını yapardı. adam 02:30’da kaldırdı beni aq.dedim baba saat kaç? kalk dedi erken kalkan yol alır. zifiri karanlıkta beni işe gönderdiydi o gün. demem o ki her sene çıkan bu haberler bana inandırıcı gelmese de bu olayı yaşayanlar varsa aşırı sorumsuz kişiler. bi sik olmaz bunlardan.

    edit: inşaatta çalışıyordum arkadaşlar. o gün başka ilçeye gideceğimiz için biraz erken kalkmak hasıl olmuştu.

  • şu tweette görülebilecek olan haldir.

    düşünün 12 bin yıllık bir tarihi esersiniz, emevilerden tutun osmanlıya kadar birçok devlet görmüşsünüz, yüzlerce savaşa tanıklık etmişsiniz hiçbiri yıkamamış sizi binlerce yıldır hâlâ ayaktasınız. 2010’lu yıllarda badem bıyıklının biri çıkıp ben burayı yıkıp baraj yapıyorum diyor ve dinamitlerle patlatılıp koca medeniyet olarak sular altında bırakılıyorsunuz.

    binlerce yıllık tarih nasıl yok edilir işte böyle yok edilir.

    doğaya, tarihi eserlere nasıl bu kadar düşman oluyorlar aklım almıyor. ülkenin en güzel ormanları kesiliyor maden firmalarına peşkeş çekiliyor. ülkenin en güzel vadileri 40-50 yıl sonra atıl olup beton çöplüğüne dönüşecek barajlara teslim ediliyor. ülkenin en güzel sahilleri birkaç otel sahibine veriliyor. ülkenin en güzel yayları buraya duble yol yapacağız denilerek katlediliyor. şehirdeki nefes alınacak ender yerler ranta açılıyor...

    bir medeniyet yok oldu onu görebilenler ne şanslı

    debe editi: neden başlık taşındı ki ? * *

  • şarkı çıktığında 18 yaşında üniversiteye yeni başlamıştım, şimdi otuz yaş üstü bir adam oldum. zaman çok acımasız gerçekten. o zaman şarkıyı dinlerken “ pisluk 30 yaş üstü adamlar, kızı rahat bırakın!! “ diye içten içe söylenirdim. şimdi 30 yaş altı birine yazarken bu şarkı aklıma geliyor, kendimi pisluk gibi hissediyorum. pamela’ ya asılan abiler şimdi torun tombalak sahibi olmuşlardır herhalde.

    edit: büdüt

    edit2: şimdi baktım pamela bu şarkıyı çıkardığında 31 yaşındaymış. e o zaman ne istedin karşına çıkan 30 yaş üstü adamlardan sayın pamela? ne yapacaktı adamlar sana yazmayıp da? kime yazacaklardı? kendi yaş grubuna yazmış işte adamlar!! durduk yere sinirlendim amq!!

  • 2013'te new york'ta 5.caddedeki apple store'dan iphone 5s satın almıştım. gün boyu bir sürü fotoğraf çektim. akşam olup da otele döndüğümde çektiğim fotoğraflara bakarken her yeni fotoğrafı görüntülediğimde ekranda incecik kırmızı bir çizginin belirip kaybolduğunu fark ettim.
    bu çizgi loş bir ortamda çok dikkatli bakınca gözüküyordu.
    oldukça canım sıkılarak ertesi sabah yine mağazanın yolunu tuttum.
    bir sonraki gün dönüş uçağım var ve telefonun arızalı olduğunu kabul edip tamir edeceklerine olan inancım sıfır.

    mağazadan girdim, frank adlı bir müşteri temsilcisi beni karşıladı.
    durumu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. oldukça gergin ve endişeli görünmüş olmalıyım ki çocuk beni sakinleştirdi. ''şimdi telefonunuzdaki sorunu bulmaya çalışacağım dedi ve gitti''.
    frank müdürüne gidecek, durumu anlatacak, müdürü inceleme formu oluşturun diyecek, formu doldurup bana imzalatacaklar, sonra da bir hafta on gün sonra telefonunuz tamir edildi, gelin alın diyecekler ama ben ertesi gün dönüyorum nasıl olacak bu işler diye düşünürken frank geldi,
    öncelikle böyle bir alışveriş deneyimi yaşadığım için çok üzgün olduğunu belirtti. sorunu zor da olsa tespit ettiğini ve ilk yazılım güncellemesiyle muhtemelen problemin giderileceğini ancak yine de riske atmamak için ürünü yenisiyle değiştireceklerini tane tane anlattı.
    benim telefonumu kutusu ve fişiyle birlikte lastikleyip bana yeni sıfır kapalı kutu iphone verdi. çektiğin bir sürü fotoğraf vardır, onları da yeni makineye aktarayım deyince gerçekten frank'ın elini saygıyla sıktım.

    bunu neden bu başlıkta anlattım. adamların yarattığı bir müşteri memnuniyeti düzeyi var. türkiye'de yaşandığında genpa'nın kollarında ordan oraya heder olurken adamlar sorunu 15 dakikada en alt kadrodaki elemanlarıyla çözüp size 5 yıl sonra bile saygıyla hatırlayacağınız bir anı bırakıyor.

    amazon'un türkiye'ye gelmesi harika bir haber. ama buradaki apple ile oradaki apple arasındaki fark neyse aynısı amazon türkiye için de korkarım geçerli olacak. çünkü gelen markanın bizi yukarı yükseltmesi gerekirken biz markayı aşağı çekiyoruz.
    edit: kitaptan tablete yaptığım pek çok alışverişten oldukça memnun kaldım. kolay gelsin’le anlaşmaları büyük isabet.

  • dc comics'deki paralel evrenler mevzusundan fazlasıyla nasibini alan bir karakter. ilk ve en çok bilinen supergirl, kara zor-el, superman'in kriptonlu kuzenidir. fakat onlarca yıl dc evreninde yer aldıktan sonra zalim dc editörleri tarafından crisis on infinite earths (dc'nin bitmek bilmeyen paralel evren krizlerinden ilki) serisinde superman'in son kriptonlu imajına zarar verdiği gerekçesiyle önce öldürülüp, sonra silinmiştir. bu olayın ardından dc evreninde çeşitli supergirl'ler yer alır. kara zor-el sonrası ilk olarak matrix tarafından kullanılır bu unvan. matrix paralel bir evrende lex luthor tarafından kriptonlu suçlulara karşı savaşması için yaratılan protoplazmik bir varlıktır. superman ona bu suçluları yenmesinde yardımcı olur, ağır yaralanan matrix'i ise kendi dünyasına getirir. matrix ise bir minnet göstergesi olarak supergirl adını alarak suçlularla savaşmaya başlar. bir süre lex luthor'la beraber çalışır çünkü lex luthor kendi evreninde iyi bir bilimadamıdır. gerçek yüzünü gördüğünde ondan uzaklaşır. daha sonra matrix, linda danvers isimli bir genç kızı ölümden döndürmeye çalışırken onunla birleşir. tamamen sıradan bir insan olan linda, bunun sonucunda süper güçler kazanır ve yeni supergirl olur. uzun süre suçla savaşır ve paralel evrenlerde geçen bir serüvenin ardından emekliye ayrılır. infinite crisis sonrası matrix evrenden silinir fakat linda danvers yaşamaya devam eder. clark ve lois'in gelecekten gelen kızı olduğunu iddia eden cir-el de supergirl adını taşıyanlardan biridir. brainiac tarafından kriptonlu dna'sı ile yaratılan cir-el geleceği kurtarmak için kendisini feda eder.

    2004 yılında önde gelen çizgi roman yazarlarından biri olan jeph loeb ve genç yaşta hayatını yitiren unutulmaz çizer michael turner tarafından, superman/batman'de, kara zor-el karakterine tekrar hayat verilir. yeni versiyona göre kripton'da kal-el henüz bebekken kara genç bir kızdır. kripton yok olmanın eşiğindeyken kara'nın babası zor-el brainiac'ın robotlarından aldığı teknoloji sayesinde argo city'yi kurtarmayı başarır, fakat teknolojisinin kullanıldığının farkında varan brainiac şehrin izini bulur. zor-el, saldırıya uğradıklarında, jor-el'in kal-el'e yaptığı gibi, kara'yı da bir uzay mekiği ile dünyaya yollamak ister fakat kara'nın mekiği meteor parçalarına takılarak uzayda savrulur ve dünyaya zamanında ulaşamaz. yani yolculuk planlandığı gibi gitseydi kara dünyaya ulaştığında clark daha bir bebek olacaktı. uzun yıllar sonra, clark yetişkin bir (super)adama dönüştüğünde kara'nın mekiği gotham'a düşer. clark'ın aksine dünyaya ulaşır ulaşmaz tüm süper güçlerine sahiptir fakat hafızası tam olarak yerinde değildir. güçlerine sahip olmasının sebebi mekiğindeki solar bir aygıtken, hafıza kaybı meteor taşlarıyla beraber güneş sistemine girmesinden kaynaklanan kriptonit zehirlenmesinden dolayıdır. bilindiği üzere kriptonlularun güçleri ve zayıflıkları* sarı güneşten kaynaklanıyor. darkseid'in de dahil olduğu bir maceradan sonra supergirl alışıldık mavi, kırmızı kostümüyle beraber boy göstermeye başlar. yeni supergirl'ün eskisiyle kıyaslandığında en büyük farkı daha fazla bağımsızlığına düşkün ve asi olmasıdır. superman'in korumacı tavırlarından hoşlanmaz ve kendisine her söylenene itaat etmez.

    bu doğuş hikayesinin ardından supergirl'ün kendi adını taşıyan serisi başlar. wonder woman'ın adasında* amazonlar tarafından eğitilen kara gün geçtikçe güçlenmeye başlar, hatta bazıları tarafından superman'den daha güçlü görülmektedir. bu lex luthor'ın ilgisini çeker ve bu ilginin saplantıya dönüşmesiyle beraber kara'yı izlemeye alır. kara'yı ona hala güvenmeyen batman de izlemektedir, herkes supergirl'ün superman'den daha güçlü olduğunu düşünürken o mevzuyu çözer. superman dünyada yetiştiği için insanlara zarar vermemek amacıyla güçlerini sınırlamayı öğrenmiştir, fakat supergirl güçlerinin limitlerinde dolaşmaktadır. tabii ki maruz kaldıkları sarı güneş miktarı düşünüldüğünde mantıklı olan superman'in daha güçlü olmasıdır. lex luthor meşhur "kryptonianbuster iron-man" kostümünü giyip kara'nın karşısına çıkar. kostümdeki siyah kriptonit kara zor-el'i iki kişiliğe böler. ortaya çıkan dark kara'ya göre zor-el onu dünyaya gönderirken kal-el'i öldürmesini istemiştir. zor-el küçüklüklerinden beri jor-el'in başarılarını kıskanmıştır ve iki kardeş arasında bundan doğan bir husumet oluşmuştur (ilerleyen sayılarda bunların doğru olmadığı, kara'nın dark angel tarafından test amaçlı manipüle edildiği ortaya çıkar). ardından lasso of truth sayesinde wonder woman kara'yı eski haline döndürür. ayrıca supergirl gizli kimlik taşımak konusunda pek başarılı ve istekli değildir. bir ara gizli kimlikle liseye başlar fakat liseli ergenlere tahammül edemeyip okulun ortasında kimliğini açığa çıkarır. daha sonra lana lang'in yeğeni linda lang olarak yeni bir gizli kimlik edinir.

    başlarda antipatik bir karakter gibi gözükse de kişiliğinin oturmasıyla beraber zamanla sevdirmiştir kendisini. özellikle ed benes, ian churchill ve gary frank tarafından çok başarılı çizilir. post-crisis sonrası ilk sunulan köken hikayesi yıllar içinde değişime uğramış ve new krypton serisi ile beraber son haline kavuşmuştur.

    supergirl'ün earth-2 versiyonu kara zor-l için:

    (bkz: power girl)

  • 16587 km uzaktan mağduriyet yaratılmasıdır. bir sonraki rekor denemesi aya çarpan meteor parçası ile olacak.

    "biliyorsunuz; hicri takvim ay yılı üzerindendir. ay'a yapılan bu meteor saldırısı şer odakları tarafından müslümanlığa yapılmış bir saldırıdır. hebele höbele..."

  • dedesinin babası da osmanlı paşası çıkar yakında. ulan ne kolpa adamsın oytun.

    edit: ben espri yapmıştım ama gerçekten komutanmış adamın dedesi veya dedesinin babası, oytun koparma bizi oytun! :)

    görsel

    edit 2: tehlikenin farkında mısınız? covid-19 olmasa bu adam muteber, yeni nesil, sıradışı, uber, süper tıpçı diye ortalıkta dolanmaya devam edecekti :)

  • ne zaman göz önünde bir yerde olsa sözlük çöküyor. geçen konferansa geldi okula o zaman da yavaşladı. televizyona çıkıyor sözlük kepenk indiriyor. evinde bir dinamoyla sözlüğü ayakta tuttuğunu düşünüyorum. fare gibi giriyor tekerleğin içine, koşuyor sanki.