hesabın var mı? giriş yap

  • sigarasını her seferinde avcunun içine basarak söndüren ve eli yara içinde olmasına rağmen bunun son derece zararsız olduğunu savunan ortaokul arkadaşım fatih, mal.

  • doğum gününde annenin parasız olması sebebiyle cepte 1 lirayla dershaneye gitmek ve en yakın arkadaşın öğle tatilinde ' ya kusura bakma x, hediye alamadım onun yerine yemek ısmarlasam olur mu? ' demesi akabinde gözyaşlarına zorlukla hakim olmak ve içinden ' lan esas hediye bu be. ' demek. bu olayı hatırladıkça hüzünlenmek.

  • seste mukemmelligin pesinde kosan, en gercek, en saf sesi uretecek bir sistem kurmak icin onbinlerce dolar harcayan, bu ise gonul vermis insanlar. bilgi, kultur, emek, zaman ve para isteyen bir tutkudur bu
    (bkz: high end)

  • ilk sezonu bitirdim. beklentisiz izledim. kopukluklar yaşadığım yerler olsa da genel olarak bayağı iyi çıktı. filmini sevdiyseniz bunu da kesinlikle izleyin derim. netflix'teki keşfedilmeyi bekleyen altın madeni dizilerden. yalnız bu almanların normali bu mu bilmiyorum ama gerçekten hayatları içimi karartıyor yani. neyse bundan sonra spoilera gireceğim. izlemeyenler listesine eklesin. boş vaktinde bir baksın derim. güzel dizi.

    --- spoiler ---

    finalini izlemeyen okumasın. moritzin lider olduğu belliydi ama psikologun işin içinde olduğunu tahmin edememiştim. genelde bu psikologlar sıkıntılı oluyor zaten. bundan sonra bir dizide psikolog görürsem, şüpheyle yaklaşacağım. psikologun bu işe nasıl girdiği biraz açık kalmış. sonunu şaşırtmalı yapalım diye biraz ucu açık kalmış gibi sanki. bende kaçırmış olabilirim tabi.

    bir de bir diğer anlamadığım şey, bu gömülen cesetler o kadar sene nasıl çürümez yani. mumyalasanız bile çürüdü o toprağın altında ama hem köpek hem çocuk canlı gibiydi. açıklamaya çalıştılar sanki ama ben anlayamadın. anlayan varsa aydınlatırsa sevinirim.

    --- spoiler ---

  • yaptığı mallık olsa da "amk pancarı" ifadesiyle güldürmüştür. ben programdaki şeflerin yerinde olsam bir sonraki bölümde pancarın ana ürün olduğu bir yemek isterdim kendisinden.