hesabın var mı? giriş yap

  • işte internet bu yüzden tehlikeli bişey. çocuk o videoyu çekmiyor olsa şu an insan içine çıkamıyor durumdaydı. ortamlarda kadın hakları dersin kim bilecek.

  • aslında olması gereken kaçanın kovalanmamasıdır. izah edeyim;

    mazisi çok eskilere dayanır ama okumayı sevmeyen bir toplum olduğumuz için gerçeği bilmiyoruz. halbuse bilsek şimdi ilişkiler çok çok daha faklı gelişebilirdi;

    bu mevzu ilk olarak m.ö.300’lü yıllarda kırıtyalılar tarafından gerçekleştirilmiştir.

    nevşehir dolaylarında yapılan kazılarda bulunan kalıntılarla da desteklenen bu gerçek ile tarih ve bilim önemli bir aydınlanma yaşamıştır. nevşehir’deki ören’de çeşitli mağara duvarı resimlerine rastlanmış, bu resimlerde bir takım grupların hayvansı figürlerle temsil edilmesi, uzun yıllar bu insanların hayvanları çizdiğini düşündürtmüş olmasına karşın, kazılarda ilerleme kaydeden arkeolog, paleontolog ve biyologların ortaklaşa çalışması sonucunda aslında reddedilen kırıtyalı erkeklerin, kadınlardan intikam almak için onları bu şekilde resmederek intikam aldığı ortaya çıkmıştır. bu da göstermektedir ki, kaçanı kovalamak yerine rezil-i rüsva etmek taaaa m.ö.300’lü yıllardan beri bilinen bir gerçektir.

    kaçanı kovalamayınız, çevrenizin de sizi “ya o kız zaten sana layık değildi, bak o oğlan sana ettiğini bulacak, sana kız/erkek mi yok” gazlaması ile haklarında ileri geri konuşunuz. adlarını çıkarınız, ağza alınmayacak iddialar ile itibarlarını zedeleyiniz ama asla kovalamayınız.

    size kız/erkek mi yok! akıllı olun!

  • konuşacak konu kalmayınca cepteki iddaa kuponunu iki parmak arasına sıkıştırıp elin tersiyle masaya, kızın önüne fırlatmak suretiyle "aha bak tek maçtan yattı dün akşam" demek de bunlara örnektir.

  • dedesinin babası da osmanlı paşası çıkar yakında. ulan ne kolpa adamsın oytun.

    edit: ben espri yapmıştım ama gerçekten komutanmış adamın dedesi veya dedesinin babası, oytun koparma bizi oytun! :)

    görsel

    edit 2: tehlikenin farkında mısınız? covid-19 olmasa bu adam muteber, yeni nesil, sıradışı, uber, süper tıpçı diye ortalıkta dolanmaya devam edecekti :)

  • her akşam iş dönüşü yaptığım gibi dün akşam da evimin ordaki laz bakkala girdim, birkaç parça şey aldım, gözüm biscolata paketlerine takıldı, tam da elimi uzatıp bir tanesini alıyordum ki bakkalım:

    +şu güzelliği bozma, dedi.

    ben de zannediyorum ki, "kilon çok iyi, böyle şeyler yiyip de bozma." demek istiyo.

    -hı, ne? falan derken yabıştırdı devamını:

    +tam 10 lira tuttu, bırak böyle kalsın!

  • yaya gecitlerini onemsememek.

    ulan ne zaman yaya gecidinde durup birine yol versem arkamda aci fren sesleri, gozlerimde korku..

  • aksini iddia eden bir kisiye dahi rastlamadigim dunyada, ortaya cikan sacma bir feminizm atari.

    elbette almak zorunda degilsin. kilo vermek zorunda da degilsin. guzel olmaya calismak zorunda degilsin. toplumun belirledigi "guzel kadin" imgesine benzemeye calismak zorunda hic degilsin.

    tam olarak neye karsi verilen bir mucadele bu, cozemiyorum acikcasi.

    edit: mesaj atan kadinlarin cogu "o zaman neden killi kadinlari begenmiyorsun" diye soruyor. sen killarini alip almamak konusunda %100 ozgursun. ben de hangi tip ozelliklerini barindiran kadinlari begenip begenmeyecegim konusunda ozgurum. bu kadar ahmak nasil oluyorsunuz anlamak mumkun degil.

  • debe editi: bu yöntem sadece facetime görüşmesi için geçerli olmayıp bütün görüntülü görüşme uygulamalarında kullanılabilir. yani istenirse bu yöntemle whatsapp görüşmesi de kaydedilebilir.

    bugüne kadar böyle bir ihtiyacım olmadığı için nasıl yapılır bilmiyordum fakat sedat peker ifşalarından sonra araştırdım, nasıl yapıldığını öğrendim ve test ettim.

    öncelikle şunu söyleyeyim iphone'da bulunan screen recording özelliğiyle bu işi yapamıyorsunuz çünkü görüşme başladığı anda ses kaydını kesiyor. bunun için bir macbook'a ihtiyacınız var. (windows ile denemedim, deneyen olursa yeşillendirebilir)

    aşağıda adım adım nasıl yapıldığını anlatıp sedat peker'e selamımı gönderiyorum.

    1. iphone, bağlantı kablosu ile macbook'a bağlanır. (windows ile denemedim, deneyen olursa yeşillendirebilir)

    2. macbook üzerinden quicktime player açılır.

    3. quicktime player üzerinden 'file -> new movie recording' seçilir.

    4. açılan ekranda kırmızı kaydet butonunun yanındaki kulakçığa tıklanarak kamera olarak iphone seçilir. bu seçeneği seçtiğinizde iphone ekranınız quicktime player üzerinde görünmeye başlayacak. mikrofon olarak da ben dahili mikrofonu seçtim düzgün kayıt yaptı.

    5. kırmızı kaydet butonuna basılarak kayıt başlatılır.

    6. arama yapılır veya gelen arama kabul edilir. görüşme bittikten sonra tekrar aynı butona basılarak kayıt bitirilir. dosya kaydedilir, işlem tamamlanır.

    7. herhangi bir video edit programıyla video düzenlenebilir. mac os ile birlikte gelen imovie uygulaması da bir çok işinizi görür.