hesabın var mı? giriş yap

  • yer inşaat sektörünün öncülerinden!

    -piigs nedir biliyor musunuz?
    +ekonomisi problemli 5 ülke: portekiz, italya, irlanda, yunanistan, ispanya. kısaltma olarak kullanılıyor.
    -peki bu ülkelere yenileri eklenir mi sizce?
    +bunu son bilene nobel verdiler. ben iş istiyorum.
    -peki.

  • çok pozitif bir düşünme şekli. şu gereksiz toksik nostaljilerden sonra da realist bir kere. arabanla hadi olmasın otobüsle eskiden hiçkimsenin kısa sürede gidemediği yerleri gidip görebilirsin. binlerce profesyonel müzik dinleyebilirsin kaliteliyi hiç bozmayan cihazlarla.
    en iyisi boktan bir hastalıktan ölüp gitmiyorsun tedavisi bilinmiyor diye çok büyük ihtimalle.
    bu dönemde bence biraz daha iyimser yaşamalıyız. gereğinden fazla negatif insanlar. bkz. şükür etmek

  • babamın aşkla bağlı olduğu ve en büyük tutkusu olan spor kulübü. ondan bana miras kaldı beşiktaş sevgisi.
    adam o kadar bağlıydı ki 74 yaşında öldüğünde sağ cebinden anayasa kitapçığı sol cebinden beşiktaş lig fikstürü çıktı. kendi elleri ile yazmış fikstürü rahmetli. bu hafta trabzon'a gidiyoruz, aralık 15'te karabük bize geliyor diye. üşenmemiş yazmış adam.

  • karşısındaki insanı yeteri kadar bir süre dünya ilişkilerinden uzaklaştıran beyne oksijen gitmesini engelleyen mucizevi dialogların bütünü..
    örnek verelim..
    yer: boğazdaki teknelerden bir tanesi. (balık yeniyor)

    tekne azıcık sallanmaya başlar. yan masadaki ufak kızımız bir anda.. "anneeeee bağla kendiniiii. anneeeeaa bağla kendiniii." muhtemelen anne olan şahısta "niye?" diye bir soruyla karşılık vermiştir. bunun üzerine kızımız "anne bağla kendini çünkü gemi batıyor..".

    heh afferim. bağla kendini daha derine batalım birlikte..

  • üniversite mezunlarını asgari ücrete mahkum et, bir de utanmadan karşılarına geçip "fakir, fukara" de. yatacak yeriniz yok be sizin, hiçbirinizin!

  • ilk başladığımda ben ne izliyorum ya, bu neyin kafası diye düşünürken kendisine bağlayan, samimi ve absürd komik bir tarafı olan rudy ray moore isimli abdli afro-amerikalı komedyenin hayatını anlatan film.

    2019 yılında netflix'te yayınlanan filmde, afro-amerikalı kültürünün çok önemli yıldızları bulunuyor. eddie murphy, keegan-michael key, craig robinson, mike epps, wesley snipes, chris rock, snoop dog gibi isimler bulunuyor. eddie murphy'nin başrol performansı da bu oyuncunun son yıllarda izlediğim en keyifli performansıydı.

    film rudy ray moore'un, dolemite isimli karakterini nasıl ünlü yaptığını konu ediniyor. barlarda komedyen olarak başlayan yolculuğu, komedi albümü yapmaya ve sonrasında da beyaz perdeye yansıyor. 70ler ve 80lerde inanılmaz bir patlama gösteren blaxploitation filmlerinin saçma salak örnekleri de yine bu adam ve ekibinden çıkıyor.

    az beklentiyle izleyince acayip bir keyif verdi.