hesabın var mı? giriş yap

  • en büyük bug'larımdan biri sanırım. ayağıma giydim miydi bir çift bot, birden şu sanıyorum kendimi. sanki köpek sürüsü saldırsa lapslaps çiğneyeceğim hepsini. göktaşı düşse, gelişine patlatacağım bir tane. tanrı yüksek tabanlıları korusun.

  • kuvâ-yi milliye‘yi sırtından vuranların torunlarının adından bile ödlerinin patladığı en büyük türk’tür.
    atatürk’ün nasıl bir kaypaklıkla, nasıl bir yobazlıkla uğraştığını gözümüze soktuğun için teşekkürler ali erbaş.
    midye için fetva veren ali erbaş’ın hırsızlık, yolsuzluk , adam kayırma, devleti soyma, adaletsizlik vs. için söz söylediğini duyan oldu mu?

  • basit usul vergilendirilenler gelir vergisinden muaf tutulacakmış, yani taksici dediğin insan 100.000 tl falan kar elde edecek ama 1 kuruş vergi vermeyecek öte yandan ücretli çalışan 100.000 tl gelir ederse bunun 3'te biri vergi olarak kesilecek. ki taksi plakası sahiplerinin 100.000 tl'den fazla kar ettiğini biliyoruz, sırf o plakalar 2-3 milyon tl.

    vergi yükü yine ücretlilerin üstünde kalmaya devam edecek. valla müthiş reformlarmış.

    edit: az önce bloomberg ht'de nedim türkmen'i seyrettim. "bu basit usulde vergilendirilen 850 bin mükelleften elde edilen vergi geliri 228 milyon tl, o da vergi gelirlerinin yüzde 2,4'üne tekabül ediyor." dedi.

    şaka gibi ama esnaf başına ödenen vergi tutarı yıllık 268 tl. öte tarafta aylık brüt 4.000 tl kazanan bir ücretlinin ödediği yıllık gelir vergisi 6.960 tl. o aylık brüt 4.000 tl kazanın cebine asgari ücretten hallice bir para girerken, 268 tl vergi ödeyen basit usül mükellefi fiş vs. kesmeden yolunu buluyor altına arabayı çekiyor. şimdi o adama "sen 268 tl'yi de verme kardeş" diyorlar.

    850 bin kişiden bahsediyoruz, evet çok az vergi ödüyorlardı ama sonuçta ödüyorlardı ve bu kaldırıldı, bu işin oy kaygısı taşıdığını söylememize gerek yok sanırım. adamlar nasıl vergi gelirlerini azaltmadan en çok kişiye kıyak yapabilirim diye düşünmüş ve bunu bulmuşlar. reform diye buna denir işte.

  • otomobilin işletim sisteminin performans amacıyla yeniden programlanmasıdır..

    işletim sisteminin görevlerinden birisi yakıt enjektörlerinin püskürtme zamanlamasını ayarlamak ve gerekli hava–yakıt karışımını hazırlamaktır.otomobil üreticileri, işletim sistemini yakıt ekonomisi sağlamak, egzozdan çıkan zararlı gazları mümkün olduğunca azaltmak ve motorun dayanıklı olmasını sağlamak maksadıyla programlarlar.. bundan dolayı motor üretebileceği en yuksek güçten daha azını üretir..
    chip tuning motordaki kayıp güçleri geri alır, ortalama %7-8 daha fazla beygir gucu, ortalama %10 daha fazla tork saglar.. turbo benzinli motorlarda alınan ilave beygır gucu %25-30 civarlarında iken turbo dizellerde bu oran %35-40 dolaylarındadır.. chip tuning ayrıca maksimum tork devrinin biraz daha aşağı çekilmesine de yardımcı olur, motorun düşük devirlerdeki performansını eskisine oranlar büyük oranda arttırır..
    ancak bazı motorların işletim sistemindeki chip tuning uygulamaları farklılık gösterebilir, ornegin toyota,subaru gibi bazı japon otomobillerine de chip tuning yerine icon denilen bir uygulama yapılmaktadır..
    ford’un zetec motorunun işletim sistemine de ancak bir modul yardımıyla müdahale edilebilir..
    sistemi yaptırmanın maliyeti atmosferik benzinli motorlarda 300-350 $, turbo beslemeli motorlarda ise 475-525 $ tutabilir..
    en önemli dezavantajı ise motorun ömrünü bir miktar kısaltmasıdır.. ayrıca yüksek devirlerdeki yakıt tüketimini de arttırabilir..

  • farklı bir detay yazayım ben de.
    1992 ye kadar sigara paketlerinin üzerinde fiyat etiketi olurdu. zam gelmiş olsa bile bandrol üzerinde yazan fiyat neyse o paradan satılmaya devam ederdi. bu da zamlı fiyata geçişi en az üç ay ertelemiş olurdu. ki bazı yerlerde bu neredeyse yeni zamma kadar bile devam ederdi. bakkalların ve küçük marketlerin vitrinlerinde eski fiyattan sigara bulunur levhaları vardı.
    daha da önemlisi bu yöntemle stokçuluk yapılamazdı.
    süleyman demirel bu sistemi değiştirdi.

  • ulan sırf hüloğcuların kulağına "eski" geliyor diye şurası hakkında külliye demiyorlar mı...

    okullara da medrese deyin anasını satayım.

    16. yy. daki osmanlı'yı özlüyorsunuz anladık da, o iş böyle olmaz. millet 21. yy'da, uyanın artık. (uyanamadı)

  • yarrağımı kelimesi önüne geldigi cümleyi olumsuz yapar.
    örn: -ben buradan atlarım.
    - yarrağımı atlarsın.

  • görsel
    görsel
    kettle lan.

    2017'de 176 lira, 2021'de 1249.

    elektronik eşyalarımıza neden iyi bakmalıyız temalı başlık olmuş bu.

    edit. gerçi iki ay önce 6000'e aldığım buzdolabı 10.000 olmuş bugün. almayı düşündüğünüz şeyi neden hemen bugün almalısınızın açıklaması bu işte. kriz zamanı insana alışveriş yaptırıyor.

  • 6. sinifa kadar okudugunu belirtmis zaten kendisi. bu yüzden herkes yerine herkez yazmasina takilmamak gerek.
    türkiye genelini gectim - eksi sözlük; üniversite bitirmis, yüzlerce kitap okudugunu iddia eden ve dahi anlamindaki de´leri ayiramayanlarla dolu.

    cok duygulandirdin be ali...