hesabın var mı? giriş yap

  • kesinlikle desteklediğim başvurudur.
    40 yaşında emekli olmak nedir allah aşkına.
    seçim olmasa böyle bir kazanımları olabilir miydi.
    umarım aym kararı iptal edebilir.

  • lidl,aldi yada edeka hangisinden alışveriş yaparsanız yapın aradaki fark oranı yaklaşı aynıdır bu iki yıllık süre zarfında. tabi fiyatların yıllar boyunca aynı kalması makroekonomi açısında çok ta iyi değildir aslında. bunun sıkıntısı japonya çok çekti hatta japon merkez bankası hükümete enflasyon yaratmaları konusunda ''baskı'' bile yaptı. ama gel gelelim bizim ülkede ki gibi resmi enflasyon bile 20 lerdeyken yaşam bu kadar zorlaşmışken , insanlar ortada devlet ararken , alman devleti çıkar %5-%6 enflasyonla ilgili rasyonel adımlar atarlar. sen almanları düşünme güzel kardeşim sen önce otur şapkanını önüne koy dolar 18 tl iken 12-13 tl ye domates alıyordun şimdi dolar 11 tl lere düştü ama senin yediğin domates yine 12-13 tl.
    endaksi?

  • (bkz: chainard sen misin?)

    tamam ulan anladık. türkiye'deki tecavüzlerin sebebi malum din, malum parti ve malum şahıs değil. heryerde oluyo.

    edit üzerine gelen edit: başlık sahibi yazara sormak istediğim şey;
    birincisi eleştiri yaptığı için eleştirdiğin insanlar tecavüz hakkında ne düşünse veya ne tepki gösterse sen bu başlığı açma ihtiyacı duymazdın? yazdıklarına göre tepkisiz kalması gerekiyor ki bu normalleştirmedir.
    ikincisi tecavüzlere tepki göstermeleri için sadece türkiye'de mi yaşanıyor olması gerekmekte?

    senin o beğenmediğin 'sanrı insanı' tecavüze tepki göstermek için ülke,coğrafya,ırk,dost ayırt etmez. yobazlar, örümcek kafalar ise anasını bacısını hocalara, geri kalanları da kendilerine helal gördükleri için tepkisiz kalırlar.

  • ilk yurtdışı aynı zamanda amerika uçuşumun aktarması için schipolden bindiğim uçakta yerime yerleşirken tanımadığım birinin (ingilizce) ben ön tarafta oturuyorum, siz arkadaşımın yanındasınız, yer değiştirmek ister misiniz ?" demesi. benim kabul edip eşyalarımı toplayıp yeni yerime tam gitmişken başka bir kişinin "ben üst katta first class tayım (747 di herhalde uçak), arkadaşımla beraber uçmak istiyorum, servisi iyidir, yer değişmek ister misiniz" demesi. sonrasında ilk atlantik uçuşumu kim bilir kaç bin dolarlık biletle uçulan bir koltukta havyar ve ıstakoz eşliğinde gerçeleştirmem. yaşasın arkadaşı bol insanlar !

  • hadise'nin tiril tiril sıfır kollu bir bluz giydiği yerde mazhar alanson'un kazak üstü kaşe montla oturduğu jüriye sahip yarışma.ben anlamadım şimdi stüdyo mu soğuk, hadise mi yanıyor, mazhar alansonun kanı mı çekilmiş ?

  • güneş patlamalarının sebebi fotosfer denilen dış yüzeyinde oluşan güneş lekeleridir. bu lekelere neden olan şey yüzeyin alt kısmındaki tabakadan gelen plazmalardır. plazma bizim literatürde bildiğimiz 3 fazlı (katı, sıvı, gaz) maddenin 4. halidir. plazma'nın (h2 ve he elementlerinden oluşur) fotosferde sıcak ve daha az sıcak bölgelerde oluşması bu patlamaları sebebiyet verir. patlamada atmosfere çok yüksek radyoaktif madde ve enerji açığa çıkar. bu enerjiyi de açığa çıkaran güneşte gerçekleşen çekirdek ayrışması tepkimeleridir. bu enerji güneş tarafından bize ısı ve ışık olarak verilir. bu tepkimelerle güneş her yıl 4 milyon ton kütlesinden olmaktadır. bu arada güneşin kütlesi yaklaşık olarak 2x10^30 kg'dır. (tam değeri 1,986/1,987 olarak hatırlıyorum. yanlışım varsa düzeltin)

  • yoğurda ekmek doğrayıp yiyin. evleninceye kadar böyle idare edin. evlendiğinizde eşiniz doğrar ekmeği.

  • amerikan filmlerinde ve dizilerinde buzdolabını açınca sucuk, salam, sosis, yaş pasta, üç çeşit sos, tuhaf meyveler ve 6'lı içecekler görünür lakin biz buzdolabını açtığımızda sararmış peynir, sofraya getirilip bir kere bile yenmemiş çilek reçeli ve buruşmaktan manevi hayata yönelmiş zeytinler görürüz. artık ben de dolabı açtığımda supangleler pudingler avakadolar görmek istiyorum. dünden kalan içi çorba dolu tasın yanında tek başına hayatı sorgulayan mandalina değil!