hesabın var mı? giriş yap

  • bilecik = dalak

    - dalağı aldırdım abi
    - dalak ney lan? normalde nerde ki o? bi eksikliğini hissediyor musun?

    iğrenç bir ankete alet oluyormuşum hissi var ama yazmadan edemedim.

  • neo liberalizmin tabii sonucudur son 20 yılda yaşadığımız şeyler. önemli olan ne vatandaş, ne insan önemli olan tek şey para.

    sayın bakan isterse 80 milyon olarak yaz aylarında ülkeyi terk edelim turistler rahat rahat tatilini yapsın hiç kalabalık yapmayalım. hatta ülkedeki herkesin kafatası ölçülsün vücut ölçüleri alınsın uygun olanları turistler görsün aman sıradan vatandaşları görürler de göz zevkleri bozulur.

    edit: okumadım ama mavi golge adlı yazarın tavsiye ettiği, entry de geçen neoliberal politika pratiğinin sonuçlarını anlatan brown'ın iki kitabını buraya bırakayım.
    1-)halkın çözülüşü
    2-)neoliberalizmin harabelerinde

  • felixis'in biraz daha kurcalamasi halinde bir kac saate kalmaz ilkokul diplomasini yirtar kendisi. güleyim mi aglayayim mi sasirdim valla.

  • şarabın ne kadar kaliteli olduğunu, olmadığını vs. anlamak için yapılan tadım işlemine verilen ad. genelde şaraptan anlayanlar tarafından yapılsa da aslında şarap hakkında pek bilgisi olmayanların ve "dur bakalım neymiş lan bu şarap dedikleri" diyerek denemek isteyenlerin bile bu işlemi yapması iyi olur. zira bu işlem içeceğiniz şarabı tanımaya yarar ve bu konuda hiç bilginiz olmasa dahi yiyeceğiniz yemekle uyumlu olup olmayacağına dair bir fikriniz olur. yani gerçektende sadece uzmanlara ait bir işlem değildir. işlem aslında basittir. kadehe konulan bir yudumluk şarap hafifçe çalkalanır ve beyaz bir zemin üzerine tutularak rengi incelenir. burada seçtiğiniz şarabın renginin olması gereken tonda olup olmadığını veya fazladan tortu bulundurup bulundurmadığını görürsünüz. daha sonra bir kere daha çalkalanarak şarap burnun biraz ötesinde tutularak koklanır. şarabın bukesi (hehe koku efendim koku, yazar burada kendini çok bilmiş göstermeye çalışıyor) size tadı hakkında fikir verecektir. bu koklama işlemide bittikten sonra şaraptan bir yudum alınır. önce ağızda çalkalamadan, ön diler arasından nefes çekilir. ardındanda şarap ağızda gezdirilir. gezdirme işleminde eğer ağzınızda tükürük salımı arttıysa şarabın asidesi fazladır, eğer daha çok kuruluk hissettiyseniz şarabın taneni fazladır demektir. yağlı yemekler için asidesi fazla olan şarap daha iyidir. taneni fazla olan ise az pişmiş kırmızı et yemekleri için idealdir. tabi ben sadece basit bir örnek vermek için şey ettim yoksa binbir türlü kombinasyon var.

  • aldanma çocuksu mahsun yüzüne,
    mutlaka terkedip gidecek birgün,
    kanma sever gibi göründüğüne,
    seni sevmiyorum diyecek birgün.