hesabın var mı? giriş yap

  • bim'den içeri girildiğinde insanın dört bir yanını saran kocaman bir boşvermişliğin, zihnin en ücra noktalarına sirayet eden o anlamsız hiçliğin tüm bedendeki tezahürüdür. evet, gözyaşartıcı bir gerçek bu anlamsızlık. o gelişigüzel sıralanmış, ilk bakışta reçel mi yoksa otlu peynir mi olduğu anlaşılmayan ürünlerin arasından geçerken, sağa sola atılmış kolilere basa çarpa ilerlerken hissedilir. çalışanların o android görüntüsünü izlerken sorgularsınız hayatı. neden allah'ım, neden!!? diye isyan edersiniz ama artık çok geçtir her şey için. bim'in sarmalları arasında yok olmaya, hiçliğin içine doğru yol almaya başlamışsınızdır çoktan. çok geç. evet. çok. geç.

  • ev sahibine ders vermek isteyen kiracidir. evet, ampülü söküp goturmek biraz ucuz kaliyor ama evde oturdugu surec icerisinde ev sahibi tam bir hiyar ise cok iyi yapmistir. eger eve girildiginde ev bir virane iken ev sahibi yapmasi gereken hicbir seyi yapmamissa, tuttugu evi cok sevdigi icin onu evi yasanabilir ve hatta muthis hale getiren kiraci ise, ev sahibi denilen hiyar hicbir seye elini uzatmadigi gibi her ay aksatilmadan aldigi kiranin artisini beklemis ise, buna karsilik her yil kanunun ongordugu sekilde bekledigi artisi almis olmasina ragmen daha fazlasini talep etmek icin kiracisini avukat araciligi ile taciz ettiyse, kiraci cikip giderken degil ampülü, yaptirdigi her seyi mentesesine, vidasina kadar söker goturur. kullanip kullanamamasinin hicbir onemi yok, kapinin onundeki cope atar, eskiciye verir ama ev sahibine yar etmez. hayat dersi: herkese hak ettigi sekilde davranilir.

  • fazla abartmadan bu işi neden yapıyorum:
    - böyle tshirt gömlek üzerime şıp diye oturuyor. estetik.
    - duruşum, nefes alışım farkediyor. estetik + sağlık.
    - bişeyleri daha kolay kaldırabiliyorum. çok az işe yarama durumu da söz konusu.
    - spor yaptığım için yemek yerken vicdan azabı çekmiyorum. bam güm yiyorum. yanıyor zaten.
    - erkek çevresi saygı duyuyor, bu konularda size birşeyler soruyor. güzel bir şey.

    e niye yapmayım lan ben bunu. yapmayan da yapmasın çok da sikimde.

    debe editi: en güzel spor imkanınınız varsa yüzmedir canlar, hatta imkanınız varsa su topudur. en doğalından şaşmayın siz. vücut geliştirmenin sadece yoklukta gideri vardır.

    bi de kapınıza kedilere falan su koyun. adettendir.

  • bi ara biri hamileler dışarı çıkmasın demişti de ne kızmıştınız. şimdi bana onu hatırlattı bu muhabbet.
    çıksınlar canım, sadece bizim istediğimiz gibi giyinsinler ama. göbeklerini "ifşa" etmesinler, dar giyinmesinler, esprili tişört giymesinler vs. vs. vs.
    kendinizi işte o adamdan farklı sanıyorsunuz ya, değilsiniz.

    bakın önümüz de yaz, ben 6 aylık hamileyim şu an. bikinimle denize havuza falan gircem daha. bi de dar giyinmeyin falan diyorlar ya lan. ahahahah.

  • bi bok bildiği yoktur,
    çünkü hayat ona güzeldir.

    bilmez ki depresyon, anksiyete ve panik atak aslında güçlü insan hastalığıdır, fazla yükten, sabretmekten, hassasiyetten olur.

    nasıl başın ağrıdığında ilaç kullanıyorsan, ruhun için de kullanmakta hiç bir sakınca yoktur.

  • hâlihazırda yunanistan ordu hava kuvvetleri komutanlığı görevini ifa etmekte olan asker. kabaca söylemek gerekirse, bizdeki kara havacılık bölümünün başı gibi düşünebilirsiniz.

    kendisi dün akşam saatlerinde askeri helikopterleri zamanında ve yeterli sayıda harekete geçiremediği için basın ve halk tarafından adeta eleştiri bombardımanına tutulmasının ardından istifasını sunmuştur. işin aslı; dün gündüz saatlerinde gerçekleştirilen ve yangınlara müdahale konulu askerî zirvede yangın sürecinde havadan müdahalelerin son derece yetersiz kaldığı hususunda mevkidaşları tarafından da eleştiriye maruz kalan kumentakis, herhangi bir hatası olmadığını ısrarla savunmaya devam etmiş fakat mevcut süreçte istifa etmesinin de en doğru adım olduğuna inandığını ve istifasını yunanistan genelkurmay başkanlığı'na sunduğunu açıklamıştır.

    lâkin, istifası kabul edilmemiş ve yunanistan savunma bakanı panayotopulos'un açıklamasına göre kendisi görevini ifa etmeye devam etmekteymiş.

    yunanistan'da devam eden şiddetli orman yangınlarına müdahale konusunda ordunun elindeki chinook tipi helikopterleri seferber etmemekle suçlanan kumentakis, bu konuda sorumluluğun kendisine ait olmadığını belirtmiştir. birkaç gün evvel, ülkenin elindeki 25 chinook tipi helikopterden sadece 3'ünün geçtiğimiz hafta büyük bir hızla büyüyen yangınlara müdahalede kullanıldığı ortaya çıkmıştı. öte yandan, bu helikopterlerin büyük çoğunluğunun modernize edilmediğinden uçamayacak vaziyette olduğuna dair iddialar da hâlen herhangi bir kurum tarafından yanıtlanmış durumda değil.

    ingilizce haber linki burada.

    geçtiğimiz günlerde orman yangınlarıyla mücadele etmekte olan italya'da da uçakların havadan müdahale ekipmanının yetersiz olduğuna dair iddialar gündemi meşgul etmişti. ülkemizde türk hava kurumu'na bağlı yangın söndürme uçaklarının durumu da hepimizin malumu.

    medeniyetin beşiği olagelmiş akdeniz'in üç büyük ülkesinin de ne acıdır ki iklim değişikliği ve küresel ısınmanın da etkisiyle artık yaz aylarının kaçınılmaz bir parçası olacağı uzun zamandır tahmin edilmekte olan orman yangınlarına teçhizat olarak oldukça hazırlıksız yakalanmış olduğu inkâr edilemez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. bakalım bu hazırlıksızlığın söz konusu ülkelerde yetkililer nezdinde yansıması nasıl olacak?