hesabın var mı? giriş yap

  • akabindeki 3 4 gün boyunca devam edecek olan sıçamama hadisesinin başlangıcıdır. mecaz falan değil abi, bi şey oluyor sıçamıyorsun. başka yerlerde askerlik yapan arkadaşlara da doğrulattım onlarda sıçamamışlar. biz pasta kesmiştik ersoy sıçtı diye. öncü birlik oldu o bize, sonra hepimiz kahramanca sıçmıştık. ne günlerdi bea.

  • güneş sisteminin dördüncü sıradaki gezegenidir. dünya'nın venüs ile beraber komşusudur. 6.779 km. bir çapa sahiptir. günberisi 1.38 au, günötesi ise 1.67 au birimdir. eksen yörüngesi 24 saat 39 dk., güneş yörüngesi ise 687 gün sürer. 25.2°'lik bir eksen sapması bulunur. çekim gücü dünya'nın % 38'i seviyesindedir.

    mars'ın güneş yörüngesinde genel olarak 50 milyon km.lik bir sapma bulunur. bu sebeple güneş'e ve mars yörüngesine kuş bakışı bakacak olursak, güneş yörüngenin tam ortasında yer almaz.

    kırmızı renkte görülmesiyle kızıl gezegen adı da verilir. kızıllığının sebebi yüzeyde demir oksit tozu bulunmasından kaynaklanmaktadır. her gezegenin olduğu gibi mars'ın da "en"leri vardır. olympos dağı, sistemin en yüksek noktasıdır ve yüksekliği yaklaşık 27 bin metredir. yine sistemin en büyük kanyonu da mars'ta ikamet eder. 4000x200 km. ebatlarında olan yarığın üçüncü boyutu ise 7 km.dir.

    gezegenin en düşük sıcaklığı -87°c, en yüksek sıcaklığı ise -5°c'dir. ayrıca dünya gibi bir manyetosfer katmanına sahip değildir. sonuç olarak gezegen, hayallerde yer alan kolonileşmeye henüz hazır görünmemektedir.

    atmosferinde % 95.3 karbondioksit, % 2.7 nitrojen ve % 1.6 argon ihtiva eder.

    phobos ve deimos isimli iki adet uydusu bulunur. uyduların şekilleri uydu gezegenden daha çok, bir meteoru veya kuyruklu yıldızı andırmaktadır. bir "ay" şeklinde değildir.

    mars, 27 ağustos 2003 tarihinde 60.000 yılda bir meydana gelen bir olayla dünya'ya 56 milyon km. mesafeye kadar yaklaşmıştır. mars o gün sekiz köşeli yıldız görünümüyle izleyicilerini kendine hayran bırakmıştır. ben de o şanslı izleyicilerden biriydim.

  • ümit özdağ'ın mercedes'e binmek ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten,kutuplastirmaktan baska bir b.ka yaramayan kurumun içinden geçmesi durumudur.

  • valla çocukluğumdan beri gördüğüm limondur. fotoğraf yok şimdi çekip atamayacağım ama çok enteresandır.

    kurudur, soğuktur, taş gibidir. genelde de çay tabağındadır. yoğurt kutusunun falan üstüne koyulur.

  • fikir sahiplerine sonsuz şükranlarımı ilettiğim olağanüstü proje. yeni bir hayata kocaman bir iyilikle başlamak, bu geleneği nesilden nesile aktarmak... düşüncesi bile heyecan verici.

    projeyi hayata geçiren şahane insanlar. iyi ki, varsınız. dünya sizin gibilerle daha güzel ve yaşanılabilir.

  • dün deprem anında müşterilerini koltukta bırakıp kaçan berberleri, altınlarını bırakıp sokağa fırlayan kuyumcuları, müşterilerini içerde unutan işletme sahiplerini, çocuğu markette bırakıp kaçan kasiyerleri gördük. bir tane öğretmenin öğrencilerini bırakıp kaçtığını görmedik. marifet diye yazmıyorum. olması gereken olmuştur. bir çok öğretmen arkadaş önce öğrencilerinin telaşına düşüp, kendi çocuğu daha sonra aklına gelmiştir. sözlükte ve sosyal medyada her fırsatta öğretmenin tatili, maaşı konuşanlar bunu da konuşsun.
    tanım : sözlükte gündem olması gereken örnek davranıştır.

  • furkan trolü fiyakalı toz konmamış elbiseleri ile gezerken göremediği chp’li mvlerinden deniz yavuzyılmaz başında baretiyle arama çalışması yapıyordu. boş adamdır bu furkan önemseye değmez “aaağğbbbeeeiiii”

    edit: #148939658 sen niye kudurdun len ööörrrrrdek?

  • evet bu iş eğitim işidir. ama eğitimde ceza da bir metottur. bu işin bir cezası olmalı. başkalarını aptal yerine koyanlara karşı bir yaptırım olmadığı sürece bu magandalar yaptıkları bu davranışı kendilerine hak görmeye devam edecekler

  • antalya'daki kuaförleri denetleyen müyap, telif ödemeden radyo ve tv’den müzik dinlettikleri gerekçesiyle kuaför ve çeşitli esnaflara 3500tl ceza kesmiş. müyap ve müyorbir avukatı ile polisten oluşan 7 kişilik ekip, lisans ücreti ödemeden müzik yayını yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirmiş. 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu kapsamında lisans ücreti ödemeden müzik yayını yaptığı tespit edilen işyeri sahiplerine para cezası kesilmiş.

    bu adamlar kafayı yemiş olmalı. bu durumda eve gelen misafire tv izletmek için lisans mı alacağız? ülkede her şey fıkra gibi. bu lisans çılgınlığı nereye gider belirsiz.

  • pekin - cin halk cumhuriyeti

    kira 7500 rmb (1200 usd): 2+1 loft. sehir merkezine 20 km civarinda oldugu icin nispeten daha ucuz. merkeze yaklastikca benzer dairelerin fiyatlari da artmaya basliyor (ortalama 12-14k rmb/1800-2000 usd)

    isinma: kiraya dahil

    elektrik: kis aylarinda 250 rmb (40 usd), yazin klima sebebiyle 600-700 rmb (100 -110 usd)

    telefon: 400 rmb (60 usd)

    internet (1gbps/40mbps): 400 rmb (60 usd)

    ulasim: didi (uber benzeri bir servis), 20 km icin premium araclarda ortalama 70-80 rmb (10 -12 usd)

    yeme-ıcme: cin yemegi yiyemiyorsaniz, bati restoranlarinda ogun basina 130-150 rmb (20-25 usd). yerim derseniz 25-30 rmb (4-5 usd)

  • cumhurbaşkanı erdoğan, atatürk havalimanı'na yaptığı ziyaretten sonra açıklamalarda bulundu. saldırının yaşandığı alana giden erdoğan, burada yetkililerden bilgi aldı.

    havalimanındaki bir taksicinin sosyal medyada, saldırının ardından şoförlerin yaralılardan ve yolculardan çok fazla para aldığına dair iddiaların hatırlatması üzerine, erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

    "biliyorsunuz ben bu sosyal medyaya karşıyım. bundan dolayı da bana çok saldırı da oldu. ben bu twitter'a falan hepsine karşıyım ve bunları paylaşmıyorum. kendim de kullanmıyorum. benim adıma kullananlar var, o ayrı mesele. o ahlaksızlığı yapanların ahlaksızlığı kendi üzerinedir. bunları hiç takmayın" ifadesini kullandı.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…hepsine_karsiyim.html

    sosyal medyaya karşısınız tabi çünkü bütün pislikleriniz sosyal medya sayesinde ortaya çıktı, çıkıyor, çıkacak ve yayılacak. havuz medyası sizin sırtınızı sıvazlayıp, pisliklerinizi sürekli örtbas ettiği için, twitter ve facebook sayesinden haberimiz oluyor her şeyden.

    karşısınız çünkü olumsuz eleştiri duymak, okumak istemiyorsunuz.

    karşısınız çünkü insanların sosyal medya sayesinde nasıl haberleşip birlik olduğunu, size karşı omuz omuza mücadele verdiğini gördünüz.

    karşısınız çünkü yeni bir şeyler okumaya, öğrenmeye, paylaşmaya, yardımlaşmaya tahammül edemiyorsunuz. istiyorsunuz ki herkes bir başına olsun, cahil olsun, kandırmak kolay olsun.

  • direksiyon başında sakın yanınızdaki eşiniz olur kız / erkek arkadaşınız olur kavga etmeyin sözlü münakaşaya girmeyin. sağdan sille atayım derken bir bakmışsınız direksiyonu kırmış şarampole uçmuşsunuz. sağa çekin öyle dövün.