hesabın var mı? giriş yap

  • kanola bitkisi aslında kolza'nın kanadalılar tarafından seleksiyon ile ıslah edilmiş halidir ismi de canadian oil plant'in kısaltılmış halidir.

    kolza binlerce yıldan beri kullanılan ama erusik asit içeriği yüzünden yüksek miktarda kullanılması 1970'lerde sağlık riski nedeni ile haklı olarak uzaklaşılmış bir bitkidir .

    ama soğuk iklimde yetişebilmesi ve dönüm başına yüksek yağ veriminden dolayı kanadalılar uzun yıllar süren seleksiyon ile normal kolza yağındaki %2-3 oranındaki erusik asit miktarını doksanların sonunda %0.5'e günümüzde ise %0,01 miktarına düşürüp dünyaya muhteşem bir kültür bitkisi hediye etmiştir. (işte batı bilimine burada müteşekkiriz)

    yanma noktası en yüksek bitkisel yağlardan olması sebebi ile en iyi kızartma yağlarından biridir.

    bildiğin faydalı bitkisel bir yağdır, biyodizel amaçlı kullanımı dönüm başı yüksek verimi, bakımının, su ihtiyacının az olması, soğuk iklime dayanıklı bir bitki olması, yağ eldesi sonucu yüksek proteinli küspesi yüzünden aranan bir hayvan yemi olması dolayısığıyla yağ maliyetinin oldukça düşmesidir.

    sanırım kuzey ülkeleri soğuk iklimde olmaları sebebi ile bağımlı oldukları yağlı tohum ve bitkisel yağ üretimi sıkıntıları sebebi ile kanola'yı çok sevdiler. haklı olarak nordik diyetlerinde tüketimi artırmak için tavsiye ediyorlar.

  • ?'özcan deniz "woody allen'ın kıskanacağı bir film çekmek isterim" demiş. woody allen'ın haberi olacağı bir film çeksen yeter be abim.

  • rahmetlinin bazi kisiler tarafindan sevilmemesinin sebebi bilim ile hayal dunyasini birlestirmesidir, ve salt bilim ve eldeki kuramlar ve somut degerler yerine biraz hayal gucu kullanip nelerin olabilecegi ihtimallerini kurgulamaya girdiginde konvansyonel bilim adamlarinin hoslanmadigi bir sey yapar, sonra da lafi yer.

  • adana'da arı sinemasında, eskiler bilir, en arkadaki 2 sıra boydan boya 2li koltuk olurdu, yani koltukların arasında kol koyacak yer olmazdı ve bu da en çok mekansız sevgililerin işine gelirdi. yalnız bu koltukların biletleri çok çabuk bittiği için kalabalık günlerde erkenden gidip kuyruğa girmek sureti ile alınırdı...
    mekansız bir genç olarak ben de o dönemdeki kız arkadaşımla bu güzide sinemaya gitmeye kalktım, ama kader ağlarını örüyordu :
    tam sinemanın kapısında annesine yakalandık ve kız kulaklarından kavranmak sureti ile ellerimin arasından çekilip alındı...
    eh, kendimi bari film seyrederek avutiim dedim ve gidip iki kişilik koltuğuma yayıldım. hemen yanımda bir çift vardı ve adam 25 - 30 yaşlarında oldukça kalıplı iri bir adamdı. biraz sonra nedendir bilinmez bu çift film esnasında tartışmaya başladılar. sanırım adam kıza yaklaşmaya kalktıkça kız olmaz yapma diyordu. derken kız çok kızdı, herifi itip kalktı sinirle sinemadan çıktı, adam peşinden ayağa kalktı, ayıptır söylemesi, o karanlıkta bile çok net algılanabilecek bir çadır durumu vardı ortada... kız çıkıp gitti...
    adam kalakaldı...
    sonra bana dönüp, "eeeee, kaldık mı senle başbaşa şimdi..! " dedi...

    arkama bile bakmadan kaçtım.......

  • besteler içinde ise amme hizmeti yapmış olan ve kamu güvenliği lehine hareket ettiğinden bahisle ceza almaması gereken hırsız.

    besteler içinde yoksa boşa atmış ama.

  • ben bir kere küçükken bu konuyu dedeme açtım. "işte ona renk körü denir" dedi. konu kapandı.

  • mustafa kemal atatürk'ü sevmeyen milyonları sevmeyen yüz milyonlar olmasıyla rekabet edemeyecek sevgisizliktir.

    kimse kimseyi sevmek zorunda değilse ben de atatürk'ü sevmeyenleri sevmek zorunda değilim.

  • hdp’liyim.
    öcalan ne demiş skmde değil.
    selahattin demirtaş binali’ye oy verin derse yine de ekrem imamoğlu’na oy veririm.

    her seçmeni kendi seçmeniniz gibi mi sanıyorsunuz ?

  • doğrusu lütfen gerizekalı gibi bodybuilding yapmayın olması gereken uyarı cümlesi. yoksa düzenli spor yaparak fit görünmekte bir sakınca yok.