hesabın var mı? giriş yap

  • cok boktan bir olaydir.
    universite arkadasimin evlerine hafta sonu munasebetiyle gittim. arkadastan cok annesine benziyorum. yani yanyana gorseniz benim annem sanirsiniz. ailecek beni cok sevdiler, sohbet, muhabbet. babasi zaten bana hayretler icinde bakiyor, gozlerine inanamiyor. neyse efendim ertesi gun pazar ve evin en kalabalik oldugu gun. kahvalti sonrasi kahvelerle beraber sigaralarimizi iciyoruz. o sirada arkadasimin evli olan ablasi ve kocasi geliyor. simdi evde ben, arkadasim, annesi, babasi, iki tane ablasi, enistesi ve kedileri var. oturduklari ev kira. bir muddet sonra ev sahibi ve karisi tesrif ediyor. gunun ilk sigarasi bagirsaklarimi haraketlendiriyor. (bkz: durduramiyoruz efendim)
    tuvalete gidiyorum. afedersiniz siciyorum. sifonu cekip klozeti izliyorum. su seviyesinin yukselmesine paralel benim gozler aciliyor. su yukseliyor, gozler portluyor. gozler portlerken su yukseliyor. neyse ki klozet tasmiyor ama ortada bok var. kufur ediyorum. ev kalabalik bok varmis gibi herkes evde. bakiniyorum care yok. arkadasima sesleniyorum. yanima geliyor ve boka bakarak gulmeye basliyor. acil biseyler yapmam lazim napalim diyorum. arkadasim annemi cagiralim diyor olmaz diye karsi cikiyorum. ugrasiyoruz gitmiyor. en son annesi geliyor sorun nedir diye. arkadasim anlatiyor. kadin seviniyor. ev sahibine sikayet ediyor tuvalet tikaniyor halletmek gerek diye. o sirada ev sahibi yanimiza geliyor. butun ev hakli banyoda benim boka bakarak yorum yapiyor. sifonu cekiyorlar bok gitmiyor. millet nasa yada csi da calisir ciddiyetiyle durumu degerlendiriyorlar. hic dusunen yok bu kizin psikolojisi ne hale gelir diye. abi ayip ya.
    tek basina halledenleri sansli insanlar sayiyorum.

  • * her temas iz bırakır (roman 2006)
    * son hafriyat (roman 2008)
    * behzat ç - bir ankara polisiyesi (televizyon dizisi 2010-2013 / ilk 3 sezon)
    * behzat ç - seni kalbime gömdüm (sinema filmi 2011)
    * behzat ç - ankara yanıyor (sinema filmi 2013)
    * behzat ç - imamların öcü (televizyon dizisi 2016 / iptal proje)
    * behzat ç - bir ankara polisiyesi (televizyon dizisi 2019 / 4. sezon)
    * çekiç ve gül (polisiye hikayeler 2019-2021 / derleme roman 2022)
    * saygı - bir ercüment çözer dizisi (televizyon dizisi 2020-2021 / spin off)
    * çekiç ve gül - bir behzat ç hikayesi (televizyon dizisi 2022)

    2006 da başlayan hikaye bayağı bir külliyat haline gelmiş. ve devam ediyor.

    edit : ercüment çözer’in dizisi behzat ç evreninde geçmiyormuş. izlemedim, bilmiyorum. kendi hikayesini anlatsa da behzat ç romanlarından çıkan bir karakter. sonuçta behzat var olmasa ercüment olmazdı.

    imamların öcü için 2016 sonunda televizyonda teaser dönmeye başlamıştı. 2017 içinde tarih de veriyorlardı sanırım. sonra galiba o yıldı emrah serbes ölümlü kazadan dolayı hapse girdi. aklımda projenin iptal edilme sebebi o durum kalmış. belki de ilgisi yoktur. duyuru yapacak, teaser yayınlayacak aşamaya gelindiyse sinopsisi, tretmanı falan hazırdır diye tahmin ediyorum.

    o malzeme çöpe mi gitti yoksa biraz modifikasyonla çekiç ve gül senaryosuna mı tekamül etti acaba?

    edit 2: ercüment çözer romanlarda yokmuş. bir ankara polisiyesi’nde görünmüş ilk kez. dizinin senaryosunu ercan mehmet erdem yazıyordu ama emrah serbes ile koordineli çalıştıkları biliniyordu. acaba ercüment karakteri emrah’ın marifeti mi ercan’ın mı ?

  • batının satışına rağmen vatanını rus köpeklerine yedirmeyen bir lider olarak tarihteki yerini almıştır. gerisi fasa fiso. 40 gün önce bir hiçken, şimdi kahraman oldu. putin de 40 gün önce kendini dünya lideri diye pazarlıyordu, 40 günde kepaze oldu.

  • başlığı altında %9 alkol oranlı xtra shot'tan 4 tane içip %36'lık alkol aldığını sanan, yüzde kelimesinin anlamını bilmeyen gerizekalıları ortaya çıkarmış olan biradır.

  • an itibariyle türkiye’nin her yerinden düğün videoları gelirken, insanlar deli gibi tatilde eğlence mekanlarında eğlenirken alınan karardır.
    vatan hainliğiniz ve yürüttüğünüz bütün süreçler için hesap vereceksiniz.

    edit:
    aklıma geldikçe çıldırıyorum.
    -lise ve üniversite sınavları yapıldı.
    -15 temmuz kutlandı.
    -ayasofyada onbinler saf tuttu.

    ama 30 ağustos’ta corona var öyle mi?

  • gözlerim bozuk olduğu halde en arka sırada oturup tahtada yazan bir kelimeyi görmeden bitirdim liseyi ama hanginiz farkına vardı bunun.

    ayrıca sonradan renk körü olduğumu farkettim, o koyu yeşil tahtaya pembe ince tebeşirle yazılanları hiç görmedim. en önemli kısımlar onlarmış ama olsun.

    edit: farkında olmadan içini cızlattığım insanlar olmuş. merak etmeyin çok iyi konumdayım hayatta

  • yıllar önce ağzına kadar dolu bir iett otobüsünde arkalardan şoföre bir ses yükselir.

    - zaten akraba olduk, daha fazla alma da miras bölünmesin.