hesabın var mı? giriş yap

  • kutahya' ya 55 km. uzaklikta bulunan; ovacık koyunun, inlice mahallesinin, dogu tarafindan baslayan camlar arasindaki kayalik alan frig vadisi olarak adlandirilmistir. vadinin m.o. 900-600 yillarinda frigler, daha sonra romalilar ve bizanslilar tarafindan kullanildigi bilinmektedir.

    frig vadisinde kayalara elle oyulmus; kaya mezarlar, kiliseler ve siginma-barinma amacli yuzlerce magara bulunmaktadir. bolge incelenirken uc bolume ayrilmistir. birinci bolumde; kayalarin icine oyulmus iki kilise bulunmustur. tekli kilise ve ciftli kilise isimleri verilen yapiların duvarlarinda freskler vardir. ayrica kok boyayla yazilmis yazilar, meander motifleri ve hac isaretleri de gorulmektedir. siginma ve savunma amacıyla kayalar oyularak yapilmistir. burada da buyuk bir kilise ile gizli gecit ve dehlizlerle birbirine baglanan bircok oda bulunmaktadir. ust kisminin ise kale surlari seklinde oyuldugu gorulmektedir. penteser kalesi denilen ucuncu bolum de savunma amacli bir kale olup, kayalar oyularak yapilmistir. burada da cesitli kaya mezarlari ve magaralar vardir.

  • bizim ailenin dinde tavan yaptığı zamanlar bi muhabbet kuşu almışlardı. kuşa allah bir elçisi muhammed demeyi öğretmişlerdi. garibim kuş da allah biri diyor elçisi muhammed de elçsimoam deyip kalıyodu öyle.. ben bu kuş yüzünden osbir çekemedim kaç zaman. beni de çok severdi ibne. ne zaman hallensem kuş dibimde allah bir allah bir demeye başlardı. ergen aklıyla hep yarım bırakırdım osbiri korkudan.. aileye bak lan..

  • akan sıcacık suyun altında, tüm askerlik dertlerinden arınarak, gül kokulu sabunlar, dinlendirici bir fon müziği eşliğinde yapılan banyo...

    değil tabii ki.

    "süre dolduaaa çığın artık, keserem suyu haaa" diye bağıran hırt bir banyo çavuşu eşliğinde, 3.8 dakikada 0.79 litre su ile yapılan bir banyodur bu. unutulmayacak bir andır. kars'ta soğuk su altında yapılmış olsa da, 14. günün sonunda yapıldığından garip bir haz bırakmıştır bünyede.

  • sanırım dünyanın en değişik insan topluluğu ekşi sözlükte yazarlık yapıyor. eğer bu kardeşlerimiz lgbt bayrağı ile poz verselerdi ekşi sözlük yalama timi onları göklere çıkarırdı. ama şimdi sokaklarda biz çok hor görüldük diye ağlayan zihniyet doğu türkistandaki zülme dur diyen gençleri kınıyor. fantastiksiniz, ironiksiniz. tebrikler çok farklı bir beyniniz var.

  • sevgili esmer kız! saçlarını sarıya boyatınca maalesef marilyn monroe'ya değil, trabzonsporlu ibrahim yattara'ya benziyorsun.

  • nejat işler’in yıldız tilbe’nin yakın dostu olduğu için ücret almadan oynadığı söylenen klip.
    valla ben beğendim. her an bir şey olacak diyerek izletiyor insana kendisini. *
    bu arada 1. sınıf öğrencisi mi klibi çekti diyenlere not:
    klibin yönetmeni;
    hicran ve melek filmi ile toronto'da düzenlenen "kadın gözüyle film festivali"nde en iyi yabancı film ödülüne layık görülen ve bu ödülü kazanan en genç yönetmen olan (bkz: esra vesu özçelik)