hesabın var mı? giriş yap

  • ebeveynlerin ikisinde de çekinik h antijeni geni olması nedeniyle ortaya çıkan, çok ender görülen bir kan grubudur. hh ya da bombay kan grubu olarak da bilinir. her ikisi de çekinik olan hh genotipine sahip olan kişi,vücutta a ve b antijenlerinin üretilmesinde öncü molekül olarak işlev gören h antijenini sentezleyemez. h antijeni sentezlenemeği için, kişi a veya b grubu enzimlerine sahip olsa bile vücutta bu grupların antijenleri sentezlenemez. bombay fenotipine sahip olan kişi ab0 kan grubu sistemi testlerinde 0 kan grubu olarak gözükür ancak h antijenine sahip olmadığı için bu gruba da ait değildir. genel vericidir ancak ab0 kan grubu sistemindeki hiç bir gruptan kan alamazlar.

    bombay fenotipli kişiler için kan bankalarında bu gruba ait kan stoku maalesef bulunmaz. acil durumlar için kendi kanlarını kan bankalarına bağışlayıp orada saklamaları önerilmektedir.

    (bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/hh_antijen_sistemi)
    (bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/hh_antigen_system)

    *

  • amortisör fiyatlarının yıllara göre dağılımı.

    diğer belediyeleri bilmem ama çankaya belediyesi bizlere mayın tarlası gibi yolları layık görmüştür. hele bir de yağmur yağdığında görün ortamı.

    düzenleme:
    "sokakları yapmayan ankara büyükşehir belediyesi. çankaya belediyesinin sorumluluğu yok" şeklinde mesajlar geliyor. arkadaşlar, yanlışım varsa düzeltin ama 12 metre ve daha geniş tüm caddeler büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda iken, geri kalan tüm sokaklar ilçe belediyelerindedir. bu bahsettiğim ilçe belediyesi sorumluluğundaki sokakların ne durumda olduğunu görmek isteyen ankara'lılar birlik mahallesi, güzeltepe mahallesi, yıldızevler mahallesi sokaklarında dolaşarak ne demek istediğimi anlayabilir.

    ankara büyükşehir belediyesinin ne kadar berbat bir hizmet anlayışına sahip olduğunu çankaya'da oturanlar biliyordur zaten. lakin chp'nin ağırlıklı olduğu bir bölgeye kötü hizmet vermek tam da onlardan beklediğim bir hareket. ama en azından çankaya belediyesinin kendi bölgesine iyi hizmet vereceğini umardım.

  • dogu anadolu'da bir birlik. er tuvaletlerinden biri tikanir. boluk komutani bir turlu actiramaz tikali tuvaleti. hadise bir sekilde, kurmay baskaninin kulagina gider. kurmay baskani hisimla, boluk komutanini, nobetci subayi ve tuvalet sorumlusu eri tuvalete toplar. hic bir sey soylemez, ceketini cikarir, gomleginin kolunu omzuna kadar sivar, milletin saskin bakislari arasinda kolunu delikten iceri pis sulara daldirir, dirseginden yukariya kadar sokar, karistirir. etraftakilerin mideleri agizlarina gelmistir. bir asker donu cikarir delikten veee, oracikta esas duruşta beklemekte olan tuvalet sorumlusu erin suratina şlaaaaaaap!!! diye carpar donu. butun sular milletin ustune basina sicrar. tuvalet acilmis, sular cekilmeye baslamisken, kurmay yarbay, bir kelime dahi etmeden, lavaboya gider, kolunu sadece suyla soyle bir yikar, ceketini giyer ve gider. o gunden sonra birlikteki tuvaletler ornek tuvalet haline gelir.

  • cebinde barometre ile gezmekten sıkılan iphone 5s kullanıcılarına ilaç gibi gelmiş yeniliktir.