hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: aha da ben)

    lisenin son 2 senesini arkadaş olarak geçirdikten sonra üniversite sınavının akabinde sevgili olduk. ayrı şehirlerde 4 sene boyunca sözlükte imkansız olarak görülen uzak mesafe ilişkisini yaşadıktan sonra 3 sene de benim okulu bitirmemi ve stajımı tamamlamamı aynı şehirde bekledik * son 3 senedir de evliyiz. bir de oğlumuz oldu 40 gün önce, ellerinizden öper.

    allah ömür verirse 80 yaşıma kadar da yanında olmak istiyorum eşimin. oluyor yani, olmaz diye bir şey yok. işin sırrına ermek isteyenlere bir yeşil kadar uzaktayım. **

  • bence istanbul'u sonunda doğru kişilere emanet ettiğimizin göstergesidir.

    hiçbir başarısı olmayan, ne idüğü belirsiz "kartal imam hatip mezunları" yerine sonunda türkiye'nin en büyük şirketinin ceo'su vs. gibi adamlar yönetecek şehri.

  • delilercesine ozledigim yuksek teknoloji ve alman ulus kulturunun essiz bir sekilde birlestigi bavyera baskenti. yapilabileceklerin sadece ufak bir listesi:

    gecenin bir yarisi sokaga dusup giesing civarlarinda bierstube arama, sendlinger tor'dan cikip kose bucak ucuz doner kovalama, haftasonlari olympiapark'a, englischergarten'a ugrama, cikista bungalow'larda kalan donem arkadaslarina takilma, her tarafa bisikletle gidebilme ozgurlugu, herseyin olabildigince dakik olmasinin verdigi guven, gecenin bir yarisi zil zurna sarhos nachttram bekleme, konigsplatz'da sicak yaz aksamlarinda duzinelerce bira icme, avlu altinda dans eden ciftlere katilma, universität'de ogle saatlerinde lmu ogrencilerinin arasina karisma, gunesli gunlerde tu'nun catisinda kahve yudumlama, mensa'daki essiz secebilme ozgurlugu, schelling-salon'da bilardo, bira, schweinebraten & knödel, haftasonlari mma, blitz, charlie, deutches museum ve gasteig, yaz gunlerinde backstage ve nachtbiergarten, isar, chiemsee, tegernsee kisin garmisch-partenkirchen ve alplerin her daim orada olusu, pazar gunleri bir euroya ägyptischer kunst, alte ve neue pinakothek'de sabahtan aksama kadar gezebilme ozgurlugu...

  • "kimse oturmak zorunda değil, parası olmayan yallah köyüne" demiş bir kişi. bu algıda olan ciddi bir yoğunluk var ve anlamakta ciddi zorluk çekiyorum bu kitleyi.

    benim köyüm burasıysa ne olacak kardeşim?

    burada doğup büyümüşüm, yerim yurdum burası. maddi koşullardan ev alamamışım, yıllardır aksatmadan ödüyorum kiramı. nereye gideyim ben? daha doğrusu niye gideyim?

    düzgün yönetilemeyen ülke ekonomisi dururken, mülteci sorunu, çarpık kentleşme ve enflasyon dururken, koskoca işsizlik sorunu dururken vatandaşa bok atmak, parası yoksa s*ktiri çekmek midir çözüm?

    bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığındasınız, anlıyorum. gel gelelim çember giderek daralıyor.

    ailenizden kalan mal mülk para, gün gelir de yetmez ise size, ya da o torpillerle girdiğiniz işiniz çalkalanırsa bu ekonomide, o vakit siz yallah köyünüze gidebilirsiniz. ama sesini duyurmaya çalışan, derdini dillendiren insanlara bok atmak haddinize değil, bunu da böyle bilin.

  • insanın başka insanlar karşısında değer kaybetmesi, insanın aldatılması...

    - keramettin; bertunç senden daha değerli, çünkü onun arabası porş...
    - benim de mangal gibi yüreğim war ama.
    - bertunç'la canımız barbekü istediinde geliriz.. ahah.. salak şe.

    burda keramettin devalüe olmuştur.

  • benim için artık bu program dünya tarihinin en çok seyredilen programıdır. nasıl mı bu kanıya vardım ? şöyle ki;

    senelerin ntv spor ve trt3 seyircisi, hayatı futbol ve fenerbahçeden ibaret olan babam tam 10 dakika önce kapıdan içeri girdi ve yemeği veya hiç bir şeyi sormadan daha montu üzerindeyken şu cümleyi kurdu " n'oldu yıldız alan oldu mu bugün?" tepki dahi veremedim.

    bu baba bir zamanlar şu adamdı; #39106087