hesabın var mı? giriş yap

  • konuşma yapması gerektiği zaman, bizzat ilk sezonda dile getirdiği üzere, hiçbir bilgi vermeyen, yalnızca durumu dile getiren şeyler söylüyor.

    zorla kendisine yığılan bir sergi açılışı konuşması:

    "okay, everyone, shut up and look at me! welcome to visions of nature.

    this room has several paintings in it. some are big. some are small. people did them, and they are here now. i believe that after this is over, they'll be hung in government buildings. why the government is involved in an art show is beyond me.

    i also think it's pointless for a human to paint scenes of nature when they could just go outside and stand in it.

    anyway, please do not misinterpret the fact that i am talking right now as genuine interest in art and attempt to discuss it with me further.
    end of speech."

    (bkz: sözlerini de çevireyim tam olsun)

    "pekala, herkes çenesini kapayıp bana baksın! "visions of nature" sergisine hoşgeldiniz.

    bu odada bir takım resimler var. bazıları büyük. bazıları küçük. birileri onları çizmiş ve şimdi buradalar. sanıyorum ki bu iş bittiği zaman hükümet binalarına asılacaklar. devletin sergiyle ile ne işi olur anlamıyorum.

    ayrıca insanın dışarıya çıkıp doğanın içinde duracağına, resmini çizmesini saçma buluyorum.

    neyse, lütfen bu konuşmayı yanlış anlayıp sanata gerçek bir ilgi duyduğumu sanmayın ve benimle konu üzerine tartışmaya kalkışmayın.
    konuşma bitmiştir."

  • son 300 yıldır fırtınaların olduğu bir leke. jüpiterde bulunur. genişliği dünyanın çapından geniş ve son araştırmalara göre derinliği de yaklaşık 300 km. ayrıca fırtınanın alt katmanlarındaki bulutların üst katmanlara oranla daha sıcak olduğu anlaşılan bir leke. rüzgarlar da atmosferde ki inanılmaz sıcaklık farkıyla oluşuyor, o nedenle fırtınalar da inanılmaz hızlı ve güçlü.

  • hiç de bile aklımı yitirmediğim olay. gecede 20-30 kişi gelip kilot değiştiriyor bizim benzinlikte. alıştık yani artık. kapiş!

  • yargılamamak. öyle ki ne bok yenilirse yenilsin arkadaşına anlattığında seni anlayacağını, hiç onaylamadığı bir şey dahi olsa anlamaya çalışacağını bilmek.

    kıskanmamak. iyi günleri samimiyetle paylaşmak en önemlisi, kötü günleri evleviyetle zaten. arkadaşlar birbirlerini aşağı değil yukarı taşımalı.

    farklı insanlar olduğunuzun farkında olmak ve ona göre hareket etmek, onun kafasından düşünebilmek.

    paylaşmak. yeri gelir derdinizi, mutluluğunuzu; yeri gelir evinizi, arabanızı paylaşırsınız. paylaşmak anahtar kelime. arkadaşlarınızı, ailenizi paylaşmaya kadar gider bu.

    bunları yazıverirken gözümün önüne gelen ve bizi ne iyi arkadaş yaptı diye düşündürenlere selamlar, seviliyorsunuz *

    imla*

  • sadece bana mı geldiğini merak ettiğim huzur. özellikle metrobüste oluyor. köprüyü geçip de asya kıtasına hoş geldiniz yazısını görünce yahut ido ile geçişte haydarpaşa garını görünce evime geldim hissi oluyor bende. bugün yanımdaki arkadaşımla metrobüste birbirimize itiraf ettik. lan bana bi huzur geldi dedi. meğerse ona da aynısı oluyormuş. ikimiz de 20'li yaşların başında istanbul'a gelmiş insanlarız ve avrupa yakasında oturuyoruz. sosyologlar ve psikologlar açıklasın, ateistlere de mesaj kutum açık.

  • sokaga cikacagimizdan degil ama bu mudur ya bunun yolu, cuma 00:00'da mi aciklanir bu. isi olan, yola gidecek olan, otobus bileti alan, doktor randevusu alan, annesine babasina nasilsa haftasonu acik her yer siz evden cikmayin ben alisverisinizi yapar getiririm diyen insanlar ne olacak.

    siz ne is bilmez insanlarsiniz, biktik yahu... biktik kardesim; yediginiz, ictiginiz, kaymagini goturdugunuz, yandasiniza peskes cektiginiz talan ettikleriniz sizin olsun. bu millete daha fazla zulmetmeyin artik. ulan 70 yil yasayip gidecegiz su dunyadan nerdeyse 3te 1ini milletin bogazina dizdiniz, omrunu caldiniz insanlarin be.

  • diz kapağımın arkasında ve kollarımın iç kısmında tam eklem yerlerimde minik kırmızılıklar şikayetiyle gittim doktora.. bi süre konuştuk, sonra muayene sedyesine yüzüstü uzanmamı istedi doktor..

    "işte sıçtığım an!" diye düşündüm.. yüzüstü ve sırtüstünü hep karıştırırım ben.. yüzümüzün üstüne yatınca mı yüzüstü oluyo, yoksa yüzümüz üste gelicek şekilde yatınca mı bi türlü aklımda tutamıyorum..

    bunları düşünürken, aklıma bi cinlik geldi.. dedim "önce yüzüm yukarı gelecek şekilde bi yatayım, doğruysa zaten doktor bey, muayeneye başlar.. yok başlamazsa bi de öbür türlüsünü denerim.."

    önce yüzüm yukarı gelecek şekilde uzandım..
    baktım doktor beyde bi hareket yok, yavaşça yan döndüm, sonra bi de yüzüm aşağı gelecek şekilde uzandım.. bikaç saniye sessizlik.. "yanlış oldu herhal" diye yine döndüm.. doktor öle ayakta bekliyo bana bakarak..
    "alla alla.." dedim.. "kompil karıştırdım herhalde ben!?" bi daha yan döndüm.. bu sefer ellerimi de yastık gibi kafamın altına aldım, cenin pozisyonu gibi hafif..

    hala ses yok.. "dur.." dedim "bi de öbür yana döniim".. ama stresim de artıyo bu arada.. "acaba kompil ayağa kalkıp yeniden mi başlasam" diye de düşünüyorum, tam ben yüzüstünü bulduğum sırada görememiş filan olabilir diye..

    kendi etrafımda bi tur daha attım ama ağlıcam artık.. doktor da ölee bekliyo başımda.. en son yüzüm yukarı gelicek şekilde yatarken bu da mı gol değil! bakışımla bi daha baktım doktora..

    __"napıyosun yaa??!!" dedi..

    napıcam ya napıcam??!! kabir azabı çekiyorum, yattığım yerde.. öle seyredeceğine, kolumdan tutup doğru yöne dönderiversen nolur??!

    halkın anlıyacağı dilden konuşsun doktorlar biraz!! yüzüstümüş!!1

  • 2002 öncesinde fen lisesi --> odtü --> savunma sanayisi yolunda ilerleyip, tek bir kişiye ağız bükmeden, kendi çabam ve doğuştan gelen yeteneklerim sayesinde ekonomik özgürlüğümü kazandım, sınıf atladım, aileme güzel bir hayat sunma imkanı edindim.

    eski türkiye bana ve benim gibi milyonlarca vatandaşına mutluluğu kovalama hakkı sunuyordu.

    yeni türkiyede mutluluğu kovalama hakkınız akp il başkanlığına, tarikatlara, cemaatlere olan yakınlığınıza göre var ya da yok. ben 2002 sonrasında doğsaydım, kaliteli bir hayat yaşayamazdım.

  • milyon yılın taşak geçmesiymiş.. sen bosch’u şark kurnazı merdivenaltı telefon tamircisi sandın heralde. adamlar bina teknolojisinden yazılıma, elektrikli arabadan endüstriyel teknolojiye, tren raylarının aşırı ısınmasına bulduğu çözümden güneş enerjisine kadar her şeyin içinde. kalkmışsın diyorsun ki baktılar aşı tutmadı şimdi bunu deniyorlar. alıştınız burda yerli üreticiler tarafından silkilmeye tabi. herif oturduğu yerden boşa salladı ya la.