hesabın var mı? giriş yap

  • bütün giritliler yalancıdır..

    burda gözden kaçırılan ve yıllarca matematikçilere yanlış hesaplamalar yaptıran küçük bir püf noktası vardır ve o da şudur:

    -"bütün giritliler yalancıdır" önermesinin tersi
    -"bütün giritliler doğrucudur" değildir. doğrusu
    -"en az bir giritli vardır ki, doğrucudur" olması gerekmektedir

    her kelimesinin tersinin en az bir cümlesi olduğunun keşfinden sonra matematikdeki bu tıkanıklık aşılmış, ve aslında epimenides paradoksunun gerçekte bir paradoks olmadığı ortaya çıkmıştır.

    bu bilgi ışığında değerlendirdiğimizde, "bütün giritliler yalancıdır" önermesi yanlışsa, "en az bir giritli doğru söyler" önermesi doğrudurya şundadır ya bunda. bunlardan birinin epimenides olması mümkün olduğundan, paradoks ortadan kalkar.

  • xbox dünyasında son zamanlarda meydana gelen önemli haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1- brezilya'nın rekabet düzenleyicisi cade, microsoft'un activision blizzard satın alımını kısıtlama olmaksızın sıfır endişe ile onaylamış bulunuyor. kararın açıklama metninde onayın brezilyalı tüketiciler için verildiği "rakiplerin çıkarının korunması için değil" vurgusu göze çarpıyor.

    brezilya tarafından gelen onayın ardından açıklama içeriğinde xbox tarafını ilgilendiren istatistiklere de yer verilmiş.

    2- microsoft'un 2021 yılında konsol tarafında sadece xbox game pass aboneliklerinden 2.9 milyar dolar gelir elde ettiği açıklanmış. bu sayıya pc game pass gelirleri dahil değil.

    3- xbox game pass abone sayısının 2021 yılında 25 milyonu geçtiği de resmiyet kazanmış oldu.

    4- 2021 yılında toplamda 16,2 milyar dolar gelir elde eden xbox tarafı bu gelirin sadece 3.7 milyar dolarını konsol satışından elde etmiş.

    5- microsoft activision blizzard alımını insanlara daha iyi anlatabilmek için bir web sayfası oluşturmuş. oyuncu dostu politikalarını bu şekilde anlatmaya çalışan microsoft satın alımın tamamlanacağına kesin gözüyle bakıyor.

    6- playstation ceosu jim ryan'ın activision blizzard alımı için olan endişelerini paylaşmak için yakın zamanda avrupa komitesi ile bir araya geleceği sızdırıldı. kaçınılmaz son maalesef sony için gözükmekte.

    7- obsidian'dan 10 kişilik ufak bir ekibin geliştirdiği grounded en sonunda 1.0 sürümüne kavuştu ve gerçek anlamda çıkışını yaptı.

    8- xbox game pass için harika bir ekim ayı bizleri bekliyor. a plague tale requiem bu ayın yıldızı gibi gözükse de scorn, chivalry 2, medieval dynasty gibi oyunlar da bizlere harika vakitler geçirtecekmiş gibi duruyor.

    xbox tarafı her ne kadar yoluna durgun şekilde devam etse de sahip olduğu vizyonu her seferinde 1 adım daha genişletiyor. dünyanın en güçlü oyun konsolu hakkında elimden geldiğince sizlere haberleri paylaşmaya devam edeceğim. umarım keyifle okumuş hayatınızda her şey yolundadır. sağlıcakla kalın.

  • müslümanlar 5'e ayrılır:
    1-tam zamanlı 2-cumadan cumaya 3-ramazandan ramazana 4-bayramdan bayrama 5-sadece kalbi temiz olan..

  • "beyza'yı 5 kere kaçırdı. annesi babası 35 kez şikayetçi oldu. 13 yaşında 16 yaşına kadar bunları yaşadı. bu adam niye tutuklanmadı?"

    meselenin ozeti bu sorudur. (bkz: ceza infaz kanunu) (bkz: turk ceza kanunu) 20 senedir iktidarda olan parti anayasa'yi defalarca degisitirmek ve laiklik ilkesi ile ugrasmak yerine ceza kanunlarini kamu yararina duzenleseydi bu manzaralar yasanmazdi.

    ama tabii kamu yarari amac olmayinca tam tersi istikamette duzenlemeler oldu,(bkz: erdoğan affı) bir bakmissin azili suclular sokaklarda fink atiyor.

    kucuk kizimiza acil sifa, ailesine sabirlar diliyorum.

    zorunlu edit: haberin yayininda kucuk kizimizin yogun bakimda oldugu bilgisi vardi, maalesef vefat etmis. ailesine sabirlar dilerim.

  • bizim evde recep diye biri kaldiydi bi hafta. hala kim oldugunu bilmiyoruz. reco bak eger okuyorsan cik ortaya. hepimiz digerimizin kuzeni sandiydik seni. amacin neydi. neden bizim evde kaldin. neden bir sey demeden cektin gittin ve bir daha gelmedin? kimsin olm sen? olayin neydi amk. sorunlar var, cevaplaman gereken sorular var

  • elimde çekirdek entryler arasında yalnız ve güzel kız aramaktan kör oldum, tuz krizine girdim.

    osman, mahmut, hasan siz bi yazmayın aq.

  • buradan ve sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla, istiklal'de büyük bir ibne gürühu var.
    hem de çok büyük.
    anladığım kadarıyla lacivert renkte elbiseler giyiyor bu ibneler.
    diğerleri mi?
    diğerleri normal insan canım; senin, benim gibi rengarenk mutlu yüzler.
    ama bu lacivertlerde bir ibnelik var, du bakalım.

  • insanı biber gazı altında bile güldürür.

    inönü stadı'nın orada barikat kurmak için tırı çalıştırmak isteyen bir grup "düz kontak bilen var mı?" diye ortalıkta dolandı. "hırsız var mı kızmayacağız bak valla gel" diye bağırdılar. kimseyi bulamayınca da "ne düzgün bir kitleymişiz arkadaş helal be" diyip tırdan vazgeçtiler.*

    bu kitle bir harika dostum!

  • bok yoluna ölmüşlerdir. umarım kamyonet sürücüsüne ölenlerin bariz salaklığından dolayı ceza verilmez. otobanda asfalt üzerine yatıp selfie çekilmek ne demek amk.