hesabın var mı? giriş yap

  • edit: şunun devamını içerir (bkz: #88450809)

    ister web yayıncılığı ister uygulama içindeki reklamlardan isterse de youtube videolarından olsun ingilizce içerikle elde edilmesi gereken kazançtır.

    sebebi basit, en çok reklam veren, en çok reklam rekabeti abd'de. şuradan görebilirsiniz. aynı süreç içerisinde hangi ülkeden ne kadar reklam geliri geldiğini, tık başı en yüksek kazancın hangi ülkeden olduğunu görebilirsiniz. türkçe içerik üretmek adsense açısından son zamanlarda iyice leşe dönmüş durumda.

    ingilizce içerik üretilecek peki nasıl?

    - bir youtube kanalı açılarak ruhi çenet videolarını ingilizceye çevirip, seslendirip, resimler eşliğinde her gün videolar ekleyebilirsiniz
    - bir web sitesi açıp popüler konularda ingilizce içerik üretebilir, sosyal medyadan trafik çekmeye çalışabilirsiniz.
    - abd'deki insanların ilgisini çekecek bir applikasyon geliştirip app store'larda yayınlayabilirsiniz.

    bütün seçenekler için öğrenmeniz gereken bir şey var. (bkz: seo)
    insanları içeriğinize ulaştırma sanatı diyelim. video üretiyorsanız insanların arattığı kelimelerde videonuzun üste olmasını nasıl sağlayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

    bir web sitesi açtıysanız google'da bu sitenin istediğiniz kelimelerde ilk sayfalarda olmasını sağlamalısınız.

    seo ile ilgili özellikle yabancı içerikli kaynakları takip etmelisiniz, türkçe kaynaklar size doyurucu bilgi vermez, seo hizmeti almaya sevketmek için hazırlanmış sitelerden seo öğrenemezsiniz.

    başlık altında sonraki günler yazacağım şeyler web sitesi yayıncılığında seo kriterleri ve sitenize nasıl trafik çekebileceğinizle ilgili olacak.

    başlığı takipe alabilirsiniz.

  • turkcell, vodafone ve türktelekom'un ortak bildirisiyle bip ve yaay uygulamalarının kullanımı artık kotadan yemiyecek. malum karakter sınırından tam başlığı yazamadım. bkz.kaynak

    neyse efendim, bu eşşolueşşek firmalar pandemi sürecinde online eğitim ihtiyacı olan çocuklara hiçbir şekilde ekstra kota imkanı tanımazken ne oldu da birden bu iki uygulama kotadan yemeyecek? sebebi belli, (bkz: if you don't pay the product you are the product)

    edit: özelden türktelekom'un 8gb internet dağıttıyla alakalı bir sürü mesaj atan sevgili amip yazarlar 1-2 dk'nızı ayırıp şu haberi de okuyunuz lütfen: haber

  • "avrupa birliği neden mültecileri almıyor" gibi abuk sabuk bir rte beyanından daha mantıklı olan bir cümle.

  • dışarıda 50 kişi duruyor demek iki şey hakkında fikir veriyor; biri herkesin aklına gelen, diğeri de o dışarıdakilerin bile bu iğrenç durumdan haberi olduğu. başta o doktorun ifadesine göre gevşek gevşek, bıyık altından gülerek cevap verenle birlikte, buna bulaşan herkese müebbet vereceksin. ondan sonra içeride kendi kendilerine gülerler artık.

    2 yaşında çocuk lan bu, birinizde bile mi vicdan yoktu?

  • çeşitli içkilerin pahalılıklarının konuşulduğu başlıklarda 'ben evimde yapıyorum abi mis gibi oh siz de yapsanıza ne aptalsınız yav çok ucuza geliyor almayın tekelden saflar' şeklinde müthiş önerileriyle algılarımızı açan arkadaşların yardımlarını beklediğimiz pahalılık. ne alacağız şimdi kaju yapım kiti, su, tuz falan mı?

  • adam maddi manevi kendini tiyatroya adamış, muhalifliğini korkmadan sergileyebiliyor ve halkın büyük bir kısmı tarafından seviliyorken kavuğu hak etmediğini düşünmek haksızlık olur.
    tiyatronun yeni kavuklusuna merhaba diyoruz.

    bonus: kavuğun münir özkul’dan ferhan şensoy’a geçişi ve sonrasında yaşananlar izlemenizi tavsiye ederim.

  • korku duvarını aşmış haberci.

    bu kadar cesur söylemleri ancak artık kelle koltuğa almış birisi yapabilir. demek ki silivri falan çok takmıyor.
    takdir ediyoruz.

  • güç kuvvet dilediğim kız, allah annesinin de kızın da yardımcısı olsun.
    bu haber, yaşamaktan iğrenmeye sebep olan bir haber.
    yolunu kaybetmiş bir genç kız, dilini bile bilmediği insanlar arasında, onlarca güvenlik görevlisinin olduğu ve güya medeni bir şehirde bunları yaşıyor, kaç kişi tecavüz etti belirsiz, kanlar içerisinde hastane bahçesine atılmış şekilde bulunuyor.
    öyle bir şok yaşamış ki, anlatamıyor-paylaşamıyor.

    önce bu haberi okuyun, sonra empati yapmayı deneyin, allah kimseye vermesin.
    sonra da adres sorulan kızların kaçması bu başlıkta kezban dediğiniz kızların korkularıyla yüzleşin.

    dünya canavarlarla ve canilerle dolu, şerefsizlerle dolu. kötüler, iyilerden daha çok ne yazık ki.