hesabın var mı? giriş yap

  • açıklamada şu cümle dikkatten kaçmamalı:

    "sorunların demokratik siyaset alanında, barış içinde, çağdaş şekilde konuşarak çözülmesi dışında herhangi bir yöntemi benimsemiyoruz."

    kim ne der bilemiyorum ancak ben bunu "pkk ile araya mesafe koymuyorlar" argümanına karşı çok net bir ifade olarak algıladım.

  • bu acıya birinci taraftan şahidim. abim öldüğünde annem 43 yaşındaydı. abimin cenazesinden 1 hafta sonra işine döndü, 1 ay sonra ev taşıdık, 3 ay sonra tatil yaptık. annemin yaşamaya çalışmasını gözünden görüyordum. öyle bir acı ki bu kendini bir pençelerine bıraksa bir daha toplanmaz korkusu vardı kadının gözlerinde. bizim için yaşamayı seçti. annem bir hafta sonra işine dönerken böyle densizler yine eleştirmişti, annem cevap olarak da 'ben şimdi dönerim dönmem, dönmezsem ne değişecek ki, en azından bir işe yarıyorum' demişti. kendisi sınıf öğretmenidir. hayatınızda en fazla kırılan kemiğin acısını yaşamışsınız, sizin ne haddinize nasıl acı yaşanır öğretmek?

  • fenerbahçe'de olsa sadece türkiye kupası maçlarında oynar, 60. dakikada yerini caner'e bırakırdı.

  • 6 kasım 2014 ekonomik eylem planı çerçevesinde metro, tren gibi raylı sistem hattındaki okul, üniversite, işyerlerindeki personelleri taşıyan servisleri kaldıran ve vatandaşı toplu taşıma araçlarına yönlendirilen karardır. metrobüs ve metrolarımızın çok boş olmasından dolayı şahane bir plan olarak türk politikasına altın harflerle bugün itibariyle kendini yazdırmıştır.

  • çağdaş aile yapısı içinde herhangi bir sebeple anlaşamayan eşlerin ülkenin mahalle baskısı altındaki diğer bölgelerine oranla daha rahat ayrılabildiğini gösterir.

    angut bakış açısıyla yorumlarsak, chp'li olmayıp dinci ve ahlaklı(?) olsalardı hanzo kocaların karılarını 117 yerinden bıcaklayabilecekleri bir etkinliğe dönüşeceğinden dolayı aile cinayetleri istatistiğine katkısı olacaktı.

  • 30-40 sene kadar once, orhan boran stand-up show yapmaktadir. tam ortasinda bir seyirci protokolden kalkar saga sola carpa carpa gurultuyle kapiya yonelir.
    orhan abi sorar:
    - tuvaleti mi ariyordunuz beyefendi?
    - evet...
    - kapidan cikin, sagdaki ilk kapida "gentlemen" yaziyor. aldirmayin, girin.

  • hâlihazırda yunanistan ordu hava kuvvetleri komutanlığı görevini ifa etmekte olan asker. kabaca söylemek gerekirse, bizdeki kara havacılık bölümünün başı gibi düşünebilirsiniz.

    kendisi dün akşam saatlerinde askeri helikopterleri zamanında ve yeterli sayıda harekete geçiremediği için basın ve halk tarafından adeta eleştiri bombardımanına tutulmasının ardından istifasını sunmuştur. işin aslı; dün gündüz saatlerinde gerçekleştirilen ve yangınlara müdahale konulu askerî zirvede yangın sürecinde havadan müdahalelerin son derece yetersiz kaldığı hususunda mevkidaşları tarafından da eleştiriye maruz kalan kumentakis, herhangi bir hatası olmadığını ısrarla savunmaya devam etmiş fakat mevcut süreçte istifa etmesinin de en doğru adım olduğuna inandığını ve istifasını yunanistan genelkurmay başkanlığı'na sunduğunu açıklamıştır.

    lâkin, istifası kabul edilmemiş ve yunanistan savunma bakanı panayotopulos'un açıklamasına göre kendisi görevini ifa etmeye devam etmekteymiş.

    yunanistan'da devam eden şiddetli orman yangınlarına müdahale konusunda ordunun elindeki chinook tipi helikopterleri seferber etmemekle suçlanan kumentakis, bu konuda sorumluluğun kendisine ait olmadığını belirtmiştir. birkaç gün evvel, ülkenin elindeki 25 chinook tipi helikopterden sadece 3'ünün geçtiğimiz hafta büyük bir hızla büyüyen yangınlara müdahalede kullanıldığı ortaya çıkmıştı. öte yandan, bu helikopterlerin büyük çoğunluğunun modernize edilmediğinden uçamayacak vaziyette olduğuna dair iddialar da hâlen herhangi bir kurum tarafından yanıtlanmış durumda değil.

    ingilizce haber linki burada.

    geçtiğimiz günlerde orman yangınlarıyla mücadele etmekte olan italya'da da uçakların havadan müdahale ekipmanının yetersiz olduğuna dair iddialar gündemi meşgul etmişti. ülkemizde türk hava kurumu'na bağlı yangın söndürme uçaklarının durumu da hepimizin malumu.

    medeniyetin beşiği olagelmiş akdeniz'in üç büyük ülkesinin de ne acıdır ki iklim değişikliği ve küresel ısınmanın da etkisiyle artık yaz aylarının kaçınılmaz bir parçası olacağı uzun zamandır tahmin edilmekte olan orman yangınlarına teçhizat olarak oldukça hazırlıksız yakalanmış olduğu inkâr edilemez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. bakalım bu hazırlıksızlığın söz konusu ülkelerde yetkililer nezdinde yansıması nasıl olacak?