hesabın var mı? giriş yap

  • boğaziçi üniversitesi'ndeki ibadet odası başlığında da dediğim gibi, bir grup insanın hissettiği ihtiyaca cevap veren bir odadır. sen oraya bakıp utanıyorsun diye yapılmayacak değil ya? sigara içmeyen insanlar mesela sigara odalarına bakıp utanmıyor sana ne oluyor? ne bileyim anlamadım yani. gitme kardeşim mescide. zorla mescide çağırırlarsa utanmaya bağırmaya yüzün olsun.

  • eski türkçede yanmak (geri dönmek, tekrar etmek) diye bir fiil vardı. bunun alev almak olan yanmakla ses benzerliği hâriç bir ilişkisi yoktur.

    bu kökten türeyen yankı, (sesin geri dönmesi), yansıma (ışığın geri dönmesi), yanıt (verilen soruya cevap vermek, dönüt), yeni (geri dönen tekrar eden örneğin: yeni ay yani tekrar görünen geri dönen ay) türemiştir.

    yunus emre: "ben yürürüm yane yane." derken belki de yanarak aramak değil de döne döne aramak, her yere bakmak demek istemiştir.

    edit: kaynak, nişanyan sözlük

  • fragmanda gördüğümüz bu arkadaşın (görsel) kar trolü (snow troll) olduğu belirtilmiş.

    empire magazine'de yayınlanan yeni bir görselde, dizinin trollerinden birine ilk kez yakından bakma şansı buluyoruz. franchise'da daha önce troll'leri görsek de bu seferki troll diğerlerinden farklı olarak kar trolü olarak tanımlanıyor.

    franchise'da ilk kez görülen troll, peter jackson'ın yüzüklerin efendisi: yüzük kardeşliği'nde, moria madenleri'nde görülen mağara trolü (cave troll)'ydü. troller daha sonra the hobbit an unexpected journey'de de görüldü ancak bu yeni görüntü, henüz ekranlarda görülmemiş yeni bir trol türüne ait. dizide kar trolünün ne zaman ve nerede gözükeceği bilinmiyor ancak ismi bu trolün kış mevsiminin hakim olduğu bir yerde yaşadığını gösteriyor.

    fragmanda galadriel'in bir kutup manzarasında gezinirken gösterildiğini (video) düşünürsek, fragmanda elinde meşale ile kar trolü ile mücadele eden karakterin galadriel olduğunu varsayabiliriz. görsel - görsel

    kar trolünün dizide önemli bir role sahip olup olmayacağı bilinmiyor ancak jackson'ın ilk filminde trolün neredeyse frodo'yu öldüreceği göz önüne alındığında kahramanlardan birinin yolunun önemli bir anda bu troll ile kesişeceği de aşikar.

    kaynak

  • gece gece koparan insan.

    sergen yalçın: bizim takımlarımız sezon öncesi iyi çalışmıyorlar.
    mustafa doğan: beşiktaşlı oyuncularla konuştum, sezon öncesi iyi çalıştık diyor hepsi.
    sergen yalçın: mustafa, hangi oyuncu kötü çalıştık der?

  • bu şehirde dedeleriniz veya onların babaları akıllıca iş yapıp onlardan size, sizi diğer insanların önüne geçirtebilecek kadar bir taşınmaz miras bıraktıysa işte o zaman istanbul dünyanın en güzel şehri oluyor. ama siz dımdızlak kendi çabalarınızla bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız da işte o zaman da bu şehrin kaosunda kaybolup gidiyorsunuz.

  • başlık: denizde ayagıma bakan gülüyo amk ne var ki

    1. ne var delikanlı gibi söyleyin

    http://c11.incisozluk.com.tr/…06/7/296347_o99b9.jpg

    2. baş parmağından bileğine taksi tutsan 450 lira tutar amk
    3. bu ayak istanbul'a 4.köprü olur amk
    4. kafanın üstünde iki tur dönsen havalanırsın amk
    5. sığıra tekme koysan hayvan kıyma haline gelir amk

    ve en efsanesi..

    6. baban kanguruya mı çaktı bu nasıl bir ayak amk

    sabahtan beri gülüyorum lan haahahahaha :)

    edit: imla

  • başlık:
    kız içine dalgıç elbisesi giymiş soyamıyorum

    1. beyler tam sıyırdım üstündekini aq içinde her tarafı çıtçıtlı bişey var. ne ayak ?
    (hamsterm, 29.06.2010 04:33)

    2. bilardo eldivenidir lan o uğraş biraz çıkartırsın..
    (tasak kokusu, 29.06.2010 04:34)