hesabın var mı? giriş yap

  • kendine yetersizlik duygulari,sosyal baskilanma ve elestirilmeye karsi asiri duyarlilikla belirli bir bozukluktur.
    asiri utangac ve cekingen,begenilmeme dusuncesiyle insanlarin arasina karismaktan cekinen insanlardir.
    bu davranis genellikle genc eriskin doneminde baslar ve degisik kosullar altinda ortaya cikar.

    insanlar icinde huzursuz ve sikilgan olduklarindan yakin iliski gerektiren sosyal ve mesleki etkinliklerden kacinirlar ancak ailesi ve yakin cevresi icinde rahattirlar ve istendigine emin olmadigi surece insan icine girmemeye ozen gosterirler.bu huzursuzlugun nedenlerinden biri toplum icinde uygunsuz bir sey soyleme korkusudur ve genellikle konusmaz hatta toplulukta kendilerini unutturabilirler.bunun sonucu olarak ta kendine guveni azdir ve kendisini cirkin,cekiciligi olmayan ya da beceriksiz biri olarak gorur ve insanlarin da oyle dusundugu kanisindadir.
    elestiriye cok duyarlidir,kucuk bir sozden cok kolay incinebilirler.rutin isleri disindakilere ellerini surmez,yanlis birsey yapma korkusuyla yeni aktivitelerden cekinirler.

    bagimli kisilik bozuklugu ve sizoid kisilik bozuklugu ile birarada goruldugunde depresyon,sosyal fobi gelistirmeye daha yatkindirlar.
    ancak diger kisilik bozukluklarinin aksine hasta durumundan sikayetci ve degismek icin caba sarfeder ve bu yuzden de psikoterapiden cok yarar gorur.

    -sizoid kisilik bozuklugundan farkli olarak sosyal izolasyon vardir ancak hasta insan icine girmek ister fakat sikilganlik ve istenmeme korkusu yuzunden bunu gerceklestiremez.ayrica sizoid bozuklukta hasta elestirilere karsi kayitsizdir.

    sosyal fobi ozellikle yaygin oldugunda cekingen kisilik bozuklugundan ayirt edilemeyebilir.sosyal fobi daha sinirli durumlarda ve baskalarinin gozu hastanin uzerindeyken ortaya cikar.cekingen kisilik daha genel olup baska insanlarla yakin iliskiye girmekten korkar.

  • bunu okurken üniversiteden mezun oldum, evlendim, iki çocuğum oldu. biri geçen gün bana bir torun bahşetti. şimdi de ölüm döşeğinden yazıyorum.

  • bir yaz günü, arkadaşınızı oyuna çağırmaya gittiğinizde, evin önünde onu beklerken annesinin "aaa sen toz toprak olmuşsun oğlum, ayıp böyle gezilmez" deyip bahçe hortumuyla kafanızı, yüzünüzü köpürte köpürte bir güzel yıkadığı günleri yaşamış olmaktır. seni kendi evladından ayrı görmeyen, senin kirli gezmeni kendi ayıbı sayan o kadının hakkı ödenir mi hiç? bir ömür ödenmez.

  • attan düşen birini biliyorum ve onun mustafa kemal atatürk olmadığından çok eminim.

    tanım: başlıkları engellenmesi gereken troll zırvası

  • starbucks lüks değil. tall boy bir filtre kahve ile sabahtan akşama kadar oturma imkanı sunuyor gençlere. üstelik bedava internet ve her masada priz imkanı ile. bu dediğini no name cafelerde yapamazsın. sıra olmasının tek sebebi bu.

    ayrıca bir kahve içiliyor diye ülkedeki enflasyon gerçeğini yok saymak cebindeki telefonu çıkar diyen dayı kafası.

  • bu da yeni moda cıktı.
    toksik insanlari, negatif insanlari hayatinizdan çıkarın mottosuyla, insanlarin tahamullsuzlugunu normallestirmeden baska bir sey degil.

    sevdiğimiz insanlar zor günlerden geciyor, bunu paylasmiyor ve negatif enerji saçıyor olabilir.
    ya da yakınızdaki insanlar cok farkli sorunlarla boğuşuyor olabilir.
    ınsanları hayatinizdan çıkarıp kaybetmek yerine onlari kazananın.
    herkes her an cok mutlu olmak, olmuyorsa bile mutlu gözükmek zorunda degil.
    gercek hayat sizin tozpembeye bürünmüş instagram sayfanız değil.
    gerçekci olun ve insanlara bu zor dönemde daha yapıcı davranin.

  • beline ıslak odunla vurmak istediğim insandır. ulan ben cam kenarı yok diye bir sonraki sefere bilet alan adamım, herif gelmiş laapss diye cam kenarına oturmuş.
    "şşştt dayı kalk ordan cam kenarı benim lan" diyesim geliyor. ama
    "amca senin koltuk yan taraf orası benim" diyebiliyorum.
    he bi de homurdanan var yer değiştirirken. onlar ayrı bir durum zaten aç bak lan biletini koridor yazıyor, ikinci sınıf yolcusun sen, biz camdan neler görüyoruz sen koridora bakıyorsun, eziksin ezik o koridor tarafındaki koltukta ölüp gideceksin.

  • elektrik ücretinin bedavadan da öte eksiye düşmesine neden olan faktörler haberde açıklanmış özetle şunu söylüyor;

    teksas elektrik açısından diğer eyaletlerden bağımsız bir sisteme sahip ve elektriğin hangi üreticiden alınacağı maliyetine göre gerçek zamanlı olarak belirleniyor. bu durumda da üretici elindeki imkanlara göre verebileceği en düşük fiyattan veriyor elektriği.

    peki nasıl oluyor da eksi oluyor. yani bir malın maliyeti eksi değerde olamayacağına göre e bir de bunu üreten adam üzerine kar koyacağına göre nasıl eksi fiyatla satış yapılacak.

    bunun cevabı devletin rüzgardan üretilen elektriğe destek olması. haberde belirtilene göre federal hükümet temiz kaynaktan üretilen elektriğe kilovat başına 2.3cent destek oluyor. bu da megavat başına 23 dolar ediyor.

    yani adamlar üretimin çok talebin az olduğu anlarda (çok rüzgarlı geceler) devletten aldıkları desteğin bir kısmını halka verebilecek kadar düşük üretim maliyetlerine erişebiliyorlar.

  • oğlum tamam yazar adam yanlış yapmış olabilir ama, bir sene önceki entry'i bulup hataları ortaya çıkarıp bir de başlığını açmak kişisel bir garez gerektirir.

    debe editi: bu topraklar üzerinde haksızlığın karşısında olduğu için zarar gören,hayatını kaybeden hiç kimse unutulmayacaktır.

    (bkz: cem garipoğlu'nun suç ortakları)