hesabın var mı? giriş yap

  • bana göre lord ashley'le tanismasi ile hayati degisen dusunur. lord ashley, ileride basbakan olacak bir bürokrattır ve john locke'i bir doktor olarak yanina alir. bu sayede locke, whigs partisi tarafinda (yani kraliyet karşıtı, parlemento yanlısı) politikaya girer. ashley, (earl of shaftesbury) güçten düsünce, locke da hollandaya kacar. zaten gelistirmekte oldugu özgürlükçü düsüncenin empirik bir gercekligini hollanda'da görür. esit ve özgür insanlarin beraberligi. bunun üzerine ingiltere'ye doner. william'in tahti almasi ve ii. james'in düsürülmesi icin yapilan devrimin entellektüel arkaplanini cizer. mutlak özgürlükle ceza arasindaki farki belirtir. ii. james kansiz devrim sonrasinda tahta gecince, haklar ilani (bills of rights) in olusturulmasinda ve ii. james'e imzalatilmasinda onemli rol oynar. düsüncelerini, yasadigi hayattan okumak mümkündür. descartes'in dogustan gelen düsünce (innate idea) fikrini kabul etmez, yerine empirik bir planla gelistirilen akıl ve mantık yontemini belirtir. bugun ingiltere ve abd demokrasisinin kurucusu olarak adlandırılabilir. locke'in bircok kanunu aynen abd anayasasinda kelimesi kelimesine yerini almistir. ozellikle "özel mülk" üzerine düsünceleri cok abd acisindan cok önemli bir dayanak noktasi olmustur.

  • elini tutmak isterse, sen çekersen,

    çekmene şaşırırsa, şaşırmasına şaşırırsan

    şaşırdığına üzülürse, üzüldüğüne üzülürsen, üzüldüğüne inanmazsa,

    üzüldüğüne inansın diye alttan alırsan, alttan alınca acındığını sanırsa,

    acındığına inandığına kızarsan, kızdığına kızarsa, kızmasına kızarsan

    artık sevgili olur musunuz bilinmez ama sadece arkadaş olunmadığı ortaya çıkar.

    bu durumda, o anla ilgilidir.

    bazı çeşitlemeleri olabilecek andır bunlar gibi.

  • winter has come.

    cercei silliginin agzindan cikan buhar, kisin kingslanding'e ulastigini gosteriyor. daenerys ve cercei'nin gozlerinden kendinden eminlik akarken, 50 kilo ceken testisleriyle jon snow endiselere gark oluyor.

    daenerys'in oturdugu tahttan mekanin dragonstone adasinda bulunan kale oldugunu anliyoruz. "nerelisin" diye soranlara "westeros, ama anne baba dragonstone'lu" geyigini es gecmiyor, memleketine toplu acilis toreni icin ziyarette bulunmus. dragonstone castle blackwater korfezinde bulunuyor. yani bildiginiz kingslanding'e tas catlasin 100-200 km acikta. sonunda dualarimiz kabul oldu, ejderlerin anasi, ecdad-i targaryen westeros'un kapilarina kadar dayandi!

    ayni adayi stannis baratheon'da kullanmisti tam blackwater savaşıoncesinde. hatta o meshur -westeros seklindeki ahsap masa- chamber of the painted table uzerinde melisandre'yi atesli atesli duduklemis golgeden bir picleri olmustu. koskoca aegon the conqueror'un westeros'u isgal planlarini yaptigi tarihi eseri cunup etmisti donme kafir.

    daenerys'in bir elinde ejderhalari, diger elinde onbinlerce savascisi; cercei'nin elinde wildfire ve westeros ordusu; dunyanin en tasakli pici jon'un elinde ise dragonglass'i ve kuzeyin halki var. kadrolar tamam, isinmalar yapilmis, oyuna hazirlanmis herkes hakemin baslama dudugunu bekliyor. bakalim neler olacak.

    heyecanla bekliyoruz.

  • konunun türk halkıyla ilişkisini bilen yeşillendirebilir mi?
    kendi milletini bu kadar kötüleyen bir millet daha yoktur galiba.

  • son derece elim olan bu olay karşısında gereken cevap mutlaka verilecektir, müsterih olunuz. kimse türkiye'yi denemeye kalkmasın, gazabımız şiddetlidir, herkes haddini bilsin, gereken yapılacak, sen kimsin be! gereken.

  • kadın: k
    erkek: e

    k: çok yorgunum saatlerdir çalışıyorum ya
    e: bakimm ;)))))

    k: yemek yapıyorum, sonra konuşalım.
    e: at bakim ne yapıyosun ;))))

    k: hastanedeyim ya serum taktılar
    e: bakimm, boydan olsun ama serum da gözüksün*

    şeklindeki diyaloglara ev sahipliği eden başlık.

  • kendilerini seçim sonrası işten çıkartılır, yerlerine kimse alınmazsa iş gücünde zerre kayıp olmaz, mali olarak da kazanç sağlanabilir.

    ekrem başkan 24 haziran günü ilk bunlardan başlayabilir.

  • amk yellozları; hem bizim gibileri adam yerine koymayıp aşağılayacaksınız hem de arabesk müziğimizi kullanıp köşeyi döneceksiniz. yıkıklığımızı sömürmeyi bırakın lan şıllıklar. sizin de, size sanatçı diyen popüler kültür mantarlarının da allah belasını versin.

    arkaya bir kemancı, bir klarnetçi koy; çeştır koltuğa yayıl; eskiciden bulduğun salaş şeyleri giy; daya arabeski gitsin. hayatı, sokağı, bilmeyen yeni yetmeler de 'vay be ne kadar da derin' diyerek zengin etsin sizi.

    oto kaportacıyı insan yerine koymayıp müziğini çalmaya utanmıyor musunuz lan hiç ? gidin hedonist yaşam tarzınızı yansıtan müzikler yapın, yapabilecek kapasite ve birikim varsa sizde tabii. arabeski rahat bırakın hırsızlar !