hesabın var mı? giriş yap

  • tayyip icin en buyuk basarisi 80'den beri apolitik turk gencligini politize etti deniliyor ama simdi yabanci bi arkadasin durum guncellemesini gordum adam 68'den beri apolotik avrupa gencligini bile degistirmis. slovak bir kizin yazdiklari;

    "go to hell tayip!!! that's the right place for you! even here in bodrum,where people don't give a shit about you,we have to look at your ugly face at every second billboard in the town.. and every first is some "happy face" who claims to vote for you. ı'm seriously getting sick.. milli'in adami. bullshit!!!"

    millinin adami kismini tam anlamadim ama degisik olmus tabi.

    edit: milletin adami demek istemis.

  • -bunun omuzlari dar geldi biraz
    +o giydikce genisler abi
    -hmm..peki ama kollari da biraz uzun gibi zaten
    +abi o yikaninca ceker ya.
    -hmmm.enteresan.

  • baslik: uefanin email adresini bilen var mi

    1. ulan protesto etcem uefayi ama adamlarin contact us kisminda email adresi yok amk. yardim edin plz.

    2. uefa@hotmail.com

    3. dj_uefa@hotmail.com

    6. gecelerinyargiciuefa@hotmail.uk

    8. uefa_22cm@hotmail.com

    15. mc_uefa@hotmail.com

    26. platiniuefa@mynet.com

  • akkadlar'ın dili.devrin çekim merkezi mezopotamya'da babil ve asur medeniyetlerinin de ana dili olmuştur. sami dillerinin doğu koluna mensup, çivi yazısı ile yazılmış olan enteresan bir dildir.

    antik çağların lingua francasıdır, yani ana dil olmasa da her medeniyetçe bir ölçüde kullanılan, medeniyetler arası iletişimde kullanılan dildir, o devrin ingilizcesi'dir. akkadca, bu kimliğiyle pek çok antik dilin(örn: hititçe) çözümlenmesinde de kilit rol oynamıştır. zira devrin diplomatik ve devlet yönetimine ilişkin, özellikle medeniyetler arası karakter taşıyan metinleri(bilhassa ticari ilişkilere dair), ilgili medeniyet dilinin yanı sıra akkadca tablet nüsha olarak da hazırlandığından, bu akkadca metinler diğer dillerin de çözümlenebilmesinde anahtar rol oynamışlardır.

    son asur dönemlerinde yavaştan aramice etkisi altına girmekle beraber, iran'dan mısır'a ve anadolu'ya kadar tüm eski dünya'nın hakimi konumuna gelen persler'in toptan aramice'yi benimsemesiyle yerini bu dile bırakmış ve tarih sahnesinden yavaş yavaş silinmiştir. zaten bu süre içinde asur ve babil'in fizana karışmasıyla beraber mezopotamya da medeniyetteki yerini ağırdan kaybetmeye başlamıştır.

    arapça ile benzerlikleri vardır, kiralık kelimeler(loanwords) olarak alınabilecek, yani devrin güçlü dilinde, en güçlü uygarlığının dilinden diğer dillere geçmiş olan çeşitli ortak kelimeler vardır ve özellikle fonetik olarak arapça'yı andırır, ancak kesinlikle aynı dil değildir, arapça akkadca'dan türememiştir, ve arapça'nın köken olarak akkadca ile sami dil ailesine mensup olma dışında kökensel bir benzerliği yoktur.

  • (bkz: bilimsel demagoji)

    --- spoiler ---

    ulan o değil de herif 50 yıl sonra zibilyon ışık yılı uzaktan geldi "benim koç gibi bi oğlum vardı lan o nerde?" demedi ya ben ona bittim. kızıyla biraz aforizma parçalayıp direk manita peşine galaksilere yelken açtı hıyar. o çocuk bakar mı şimdi sana yaşlanınca?
    --- spoiler ---

    editto: spoiler ver dediler geldik.

  • hilmi malzemeden çalan hırsız müteahhit gibi . çük gibi bi bina yaptı sonunda yıkıldı.
    ama hasan hırsızlık nedir bilmedi. koca plazayı dikti adaya.
    sonuç: çabuk kazanmak için hırsızlık yapmayın kaybedersiniz
    debe: herkesin ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun. ulusal egemenliğimiz daim olsun.

  • bir sürü kişi mühendis ve yazılımcı demiş.

    şirkette sadece bizim katta yaklaşık 80 tane erkek bilgisayar mühendisi var. 50 tanesi bekardır. kandırmayalım birbirimizi. niye bekarız biz o zaman ?

  • üstünde düşünülünce kötü tadı olan bir çorbamı,yoksa herşeyin muhteşem bir uyum içersinde olduğu bir dünyamı sorusunu akla getiren dünya(cümleye bak).ilk bakıldığında içi magical dolu,epic karakter dolu bir dünya.ama daha ayrıntılara girersek fr daki krallıklar arasındaki dengelerin aslında çok iyi düşünülmüş olduğu,karakterlerinin de çok güçlü olmalarının sebeplerinin o dünyanın dinemiklerinden kaynaklandığı görülür.o kadar büyük bir kıtanın yanında (bkz: fearun) daha tam olarak keşfedilmemiş maztica,kara tur gibi kıtalara sahipdir.sırf sword coast(kılıç sahili)'tan bile muhteşem malzeme çıkarabilirsiniz.onun haricinde gerçekten bir sürü organizasyonları(harpers,red wizards,iron thorne vs.) vardır ve bunların birbirleriyle olan ilişkisinden bir bile bir sürü senaryo çıkabilir.ilk bakışta öyle gözükmesede aslında çok derin bir tarihi vardır(bkz: times of troubles)(bkz: netheril).tabii bazı sıkıcı noktalara var.dünyada herşeyin olması köşeyi döndüğünüzde karşınıza goblinden dragona kadar çıkabilcek yaratık yalpazesi.fearun tarihinin en önemli anlarında mutlaka bir elminster adının geçmesi.artısız silahla gezenlerin adam sayılmadığı bir dünya.herşeye rahmen(sanki çok negatif birşeyler yazdım) fr kötü tadı olan bir çorba değildir.çok iyi düşünülmüş bir dünyadır ve her zaman güçlünün güçlüsü vardır.