hesabın var mı? giriş yap

  • çok da fifi durumdur.

    birileri dünya sağlık örgütüne türkiye adlı bir ülkenin varlığını ve mevcut siyasi tablosunu hatırlatsın lütfen.

    işlenmiş et de neymiş? ülke komple uranyum gibi amk; hala niye ölmedik ona şaşıyorum.

  • unit 731 gibi bir manyaklıkla tarihe geçen bir milletle şaka olmaz. maalesef türk merhametli olduğundan rahat rahat burada bölücülük yapabiliyorsunuz, elin samurayı acımaz.

  • cogunlukla kadinlar tarafindan icra edilen geleneksel bir vokal teknigi olmasinin otesinde bir ses ve nefes oyunu. soguk kis gecelerinde erkekler avlanmaya gidince kadinlarin cocuklari eglendirmek uzere kullandigi yontemlerden biri. genellikle iki kadinin yuz yuze yaptigi bir atisma seklinde baslayip bir yarismaya donusur. oyunu baslatan kadin ritmik bir motif bulup aralarda es vererek bunu tekrar eder. karsisindaki aralardaki bosluklari doldurarak ritmi surdurmeye ve yeni motifler katmaya calisir. tikanan, duraklayan ya da gulup oyunu terkeden kadin elenir. sarkilarin icinde tek tek sozcukler kullanilabildigi gibi anlami olmayan fakat sadece dogadaki sesleri taklit etmek uzere kullanilan heceler de bulunur. kullanilan sozcuklerin herhangi bir siirsel dizge halinde olmasi gerekmez. rekkukara adi verilen bir yontem de kullanilir. kadinlarin her biri karsisindakinin dudaklarina elleriyle dokunur ve bu sekilde sarki soylerken bir rezonans da yaratmis olurlar. bazen bir kac kadin bir cember halinde dans ederek sarkilarini soylerler. inuit kimligini ve kulturunu yasatan geleneklerden biri olarak kabul edilir.
    kaynak: folk-fest sohbetleri

  • anlamsız argümanlarla izah edilmeye çalışılan parapsikolojik fantastik vaka, "ne kadar para alıyo o biliyon mu" denmiş, adamın sadece real madrid kariyerinde kazandığı para 7 sülalesi ve kendini çalışmadan zengin zengin yaşatır. yani sivas'tan aldığı para onun için çerez.
    bence teknik direktörlük kariyeri başlangıcı için en uygun ve kendisine iş verecek olası en yüksek kaliteli lig olarak burasını ve sivası buldu. fenerbahçe döneminden bildiği bi ülke, taşra falan gibi şeyleri bilmeyen kasmayan cool ve mütevazi bir adam herhalde. yani param var ama, hayatımın kalanını mal gibi boş boş geçirmeyeyim deyip bildiği bi işle ilgili bir kariyere başlamış, baya yüksek bir karakter. resmen olaylara farklı bakıyorum artık.

  • suç ekonomisi videosundan geliyorum,
    ilgili abla çok donanımlıydı ama para aklamayı ilker'e açıklayamadı.

    sanat eseri falan dedi de tam olmadı.
    ilker, "ben 1 milyon dolara gittim tablo aldım, nasıl aklanmış oluyor, bana sormuyorlar mı o 1 milyon dolar nereden geldi" diye sorunca kıymetli ablamız lafı dolandırdı.

    ilker'ciğim, ozark bilgilerimle sana money launderingi açıklamaya çalışayım.

    diyelim eline illegal yollardan 10 milyon dolar geçti.
    nakit dönüşünün fazla olduğu bir sektör bulup mekan açıyorsun.

    örneğin stripetease club.
    burada kendine sanal ciro ve gelir yaratıyorsun.
    örneğin günlük hasılatın 10.000 dolar, bunu sanal bir şekilde 25.000 dolara çıkartıyorsun.
    ayda 300k dolar yerine 750k dolar gelir gösterip bunun vergisini ödeyerek bu kadar parayı aklamış oluyorsun.

    kabaca %30-40 arası vergi ödemeyi göze alman lazım.

    uzaklara gitmeden örnek verecek olursak,

    ultra delux bir otel açıyorsun,
    odalarını gecelik 50-150 k $ arası gösteriyorsun,
    odalarını fake bir şekilde satmış göstererek milyonlarca dolar cebine yasal yollardan girmiş gibi oluyor.

    edit: efbrg'in uyarısı üzerine, "money washing", "money laundering" olarak düzeltildi.

  • 12 yaşındaki sözlük yazarlarını ortaya çıkaran teknik direktör.

    olm rüştüyü döven beşiktaş değil fenerbahçe taraftarıydı lan. sen hatırlamazsın rüştü beşiktaştan önce fenerde oynuyodu...

    ulan kendi takımım aleyhine konuşuyom sizin yüzünüzden, saçmalamanın bile izanı var!