hesabın var mı? giriş yap

  • çocukların öldürüldüğü ülkede yazamam demiş. ben de hayırlı bir iş edecek sandım, boks yapacakmış.

    iki sene kafamı dinleyeceğim, hobilerimle ilgileneceğim desene be adam.

    leş gibi popülizm kokan açıklama.

  • çin yeni yılı ya da bahar festivali ay takvimine göre düzenlenmiş ve çok eski bir kutlamadır. 21 ocak ve 19 şubat arasında bir yerlerde yer alır.
    efsaneye göre 12 hayvan yıllara isimlerini verebilmek için kavga etmektedirler.tanrılar gelin bir yarışma düzenleyelim de kıyıya ilk ulaşanın ismini önce verelim derler. hayvanların geliş sırasına göre yıllara isimlerini verirler.
    çin takvimindeki 12 hayvan şöyle sıralanıyor.
    fare(sıçan)(rat)
    öküz(ox)
    kaplan (tiger)
    tavşan(rabbit)
    ejderha(dragon)
    yılan(snake)
    at(horse)
    koç(ram)
    maymun(monkey)
    horoz(rooster)
    köpek(dog)
    domuz(pig)
    2003 yılı koç yılıdır mesela.

  • bir türk annesi klasiği daha. evde misafir filan yoksa sürekli bu tişörtler vardır annelerin üzerinde. kimisi desenlidir, kimisi düz renk. ama hepsinin ortak özelliği, kıyısında köşesinde çamaşır suyu lekesi olmasıdır. böyle benekli benekli, dalmaçyalı kıvamında. hiçbir zaman giymekten bıkılmaz. ortalama 5 ila 6 yıl sonra da yer bezi olur.

  • vatandaşlık, hakim çoğunluğun sınırlarını belirlediği bir durum değil anayasal bir haktır ve türkiye cumhuriyeti vatandaşı kimliği taşıyan herkes bu ülkenin yurttaşı, sahip olduğu değerin esasıdır. bu görüntülerden hoşlanmayan hatta üzülen gidip başka ülkelerin vatandaşı olabilir. gördüğüm kadarıyla türk museviler oldukça mutlu.