hesabın var mı? giriş yap

  • alternatif bolluğu. herkes yazmış zaten. aynı şeyi tekrarlıyoruz ama durum bu. sosyal medya. karşı cinse hemencecik ulaşabilme ve yeni insanlarla kolayca kaynaşabilme şeysi. şurada bile çok değil 24 saat içinde en az 10 tane evli erkek kandırabilirim.uzun süreli ilişki için değil ha. tek gecelik ilişki teklif etsem, 10 erkekten en az 4 tanesi adres ister. koşa koşa gelir. peki bu aldatma değil midir? bal gibi de aldatmadır. bir entry giriyorum, hop mesaj; evli erkeklerin sevmeye hakkı yok mu? yok lan. git karını sev. hayvan herif. ne aranıyorsun sağda solda pislik.

    kadınlar da aynı bok. farklı mı ki sanki. şimdi siz iştesiniz, kim bilir karınız kiminle mesajlaşıyor. allah bilir...

    güven çok güzel bir duygu. allah herkese kendi gibi bir eş nasip eder inşallah. siz aldatıyorsanız aldatılın 10 misli. sadıksanız eşiniz 10 katı daha sadık olsun. herkes dengini bulsun.

  • zamanında, "kullanıcı dostu* tasarım" nedir, verimlilik nedir bilmeyen bir adam tarafından tasarlanmış, daha sonra da değiştirmek kimsenin aklına gelmemiş ya da gelmiş de kimsenin işine gelmemiş tasarımlara verilen -en azından benim az önce verdiğim- addır bu. örnek vermek gerekirse:

    makarna poşeti: yahu kardeşim yırtarak açmaya çalışırsın açılmaz. sinir olursun, zorlarsın. birden yarıya kadar yırtılır poşet; her yer makarna olur. bir kısmını zorla tencereye dökersin, kalanıyla ve yırtık bir torbayla baş başa kalırsın. atsan atılmaz satsan satılmaz.

    selobant: bir gün biri çıkar da çocukluğunun "en zor dönemi neydi" diye sorarsa, selobandın ucunu bulmaya çalıştığım o elim anlar gelir ilk olarak aklıma. bazı tasarımcı denyolar işi o kadar abartmıştır ki ucunu bulsan bile bandı ordan sökemezsin. bazen de tam ucunu buldum derken tutup çektiğinde bant tam ortadan enlemesine yaryılır ve yarı kalınlıkta bir bant çıkar. şimdi bir değil birçok kayıp uç vardır elinde. her şey daha karmaşıktır.

    mayonez kavanozu: dünyanın stresli işi, dibinde azıcık kalmış bir mayonez kavanozundan çay kaşığıyla, eline mayonez bulaştırmadan kalan mayonezi sıyırmaya çalışmak değil de nedir?

    ortalı defter: ilk sayfalara yazmaya başlamakla eş zamanlı başlar kabus. eğer defter tek ortalı ve kalınca bir defterse satırın sonuna gelince elinizdeki kalem pıt diye giriverir altı boş kağıda. girmese de yazı bozulur eğri büğrü olur. ortalara ulaştıkça her iki taraftaki sayfalar bombelenir. gün ortasındaki kabustur. off.

    meyve suyu kutusu: yeni çıkan ve güya modern tasarımlı olan bu kutuların kapakları çevirerek açılır ve hatta açılırken içindeki koruma bandını da açar. buraya kadar her şey güzeldir. ama eğer bardağa koymaya kalkarsanız güzel başlayan maceranız hiç de hoş olmayan bir şekilde devam eder. bu kutulardan ilk bardağı yere dökmeden doldurabilene tetrapak tarafından fenerbahçeli rambo'nun çaldığı avrasya maratonu kupasının verileceği efsanesi dolaşır market rafları arasında. kutuların üzerinde "açmadan önce çalkalayınız" yazması ama içinde hava olmayan kutuyu çalkalamaya kalkınca oluşan sessizlik dünyanın en hüzünlü sessizliğidir. kutunun dibinde kalan ve asla sahip olamayacağınız o bir yudum meyve suyu da ayrılıkların en acısını yaşatır insana*.

  • reklamın çapsızlığı ya da yorumları yazanın mizah anlayışındaki bayatlık bi yana...

    --- spoiler ---

    müşteri yorumu: hadi fuse tea kalmadı dediniz eyvallah başka bi içecek niye koymuyorsunuz. pipet koyup dalga geçer gibi içecek koymamışsınız.
    salağın cevabı: o değil de bir ilhan irem vardı, noldu ona ya?

    --- spoiler ---

    ben bu yorumu okuyan müşterinin yerinde olsam o restorana gider ve ilhan irem'le yedi ceddinin soy kütüğünü tersten okuturum o dallamaya.

  • "brain in a vat" düşünce deneyi, gerçekliğin doğasını ve bu gerçeklikle ilişkimizi araştırmak için kullanılan bir felsefi düşünce deneyidir. düşünce deneyi, sadece bir tencerede sıvı besinlerle beslenen beyinler olup olmadığımızı sormaktadır. bu beyinler, bir süper bilgisayara bağlı olup, bize duyusal bilgiler veren ve düşüncelerimizi ve deneyimlerimizi yöneten bir süper bilgisayar tarafından beslenmektedir.

    düşünce deneyi, genellikle şüphecilik kavramının örneklenmesi için kullanılır, yani gerçekliğin doğası hakkında emin olamayacağımız fikrini ifade eder. bu, dünya hakkındaki algılarımızın ve deneyimlerimizin tamamen simulasyon ya da yapay olabileceği ve bu deneyimlerin doğruluğunu doğrulayamayacağımız anlamına gelebilir.

    bu düşünce deneyi, insan bilgi ve anlama sınırlarını da sorgulamaya yol açar. dünya ve gerçeklik hakkında anlayamayacağımız ya da anlamayacağımız şeylerin olma olasılığını gösterir.

    "brain in a vat" düşünce deneyi, felsefi soruları araştırmak ve gerçeklik hakkındaki varsayımlarımızı sorgulamak için yararlı bir araçtır.

    düşünce deneyi, gerçekliğin doğası ve bu gerçeklikle ilişkimiz hakkında ilginç sorulara yol açar. dünya hakkındaki algılarımızın ve deneyimlerimizin tamamen simulasyon ya da yapay olabileceği ve bu deneyimlerin doğruluğunu doğrulayamayacağımız fikrini ortaya koyar. bu, duyularımızın güvenilirliği ve dünyayı doğru algılama ve anlama yeteneğimiz hakkındaki varsayımlarımızı sorgulamaya yol açar.

    düşünce deneyi ayrıca insanin bilgi ve anlama sınırlarını da sorgulamaya yol açar. dünya ve gerçeklik hakkında anlayamayacağımız ya da anlamayacağımız şeylerin olma olasılığını gösterir. bu, dünya ve evren hakkında bilebileceğimiz ve bilmediğimiz şeyler hakkındaki varsayımlarımızı sorgulamaya yol açar.

    genel olarak, "brain in a vat" düşünce deneyi, gerçeklik ve gerçeklikteki yerimiz hakkındaki varsayımlarımızı araştırmak ve sorgulamak için yararlı bir araçtır.