hesabın var mı? giriş yap

  • hesabı ödedikten sonra, kapı önünden birkaç metre uzaklaştıktan sonra, arkanızdan koşarak gelip; "efendim, masadaki suyun ambalajını zedelemişsiniz. 3 lira daha almam gerekiyor" diyebilen garsonlara sahip işletmedir. bahsettiği su hamidiyenin küçük bardak boyutundaki suları.

  • elektrikler kesilmiştir.
    "gelir gelir. allah can sağlığı versin. elektrik de gelir su da gelir birşey yok onda. yaa. euzi billahi..." diyaloğuyla akıllara kazınmış sahne.

  • o yazdıklarının yarısını yapsaydı o yazdıklarını yazma ihtiyacı duymazdı. hayat böyle bir şeydir kabul etmek istemeseniz de. iç huzur, tatmin gösterilmek istenen bir şey değildir, tam tersine göstermek zaten bunların eksikliğidir, hepimizde olduğu gibi tıpkı.

  • -"güçlü ol, ben seni bekleyecegim . milletin agzini kapat, bütün sorunlarini çöz' gel.bekleyecegim."
    dedi ve gitti.

    -yalniz hanımefendi...
    köyde cenazeye gelmeyeni, düğünde halaya almazlar.

    edit: beklemedi.

    edit 2: defalarca geri dönmek istedi. elbette halaya almıyoruz beyler.

  • tavuğun en lezzetli yerinin “istiridye” de denilen ve fransızca “sot-l'y-laisse” (bunu bırakan enayidir) adıyla bilinen, ilium (kalça kemiği)nin dorsal çukurunda yer alan koyu renkli, sulu ve yoğun lezzetli et parçası olduğu iddia edilir.

    ortalama badem şekli ve boyutunda olan bu etten her tavukta iki adet bulunur.

    anatomideki yeri için tık

    bu kadar nadir olması nedeniyle; tarihte imparatorlar ve önemli kişilerin payı olarak bilinir. sözkonusu parçanın tavuğun en lezzetli parçası olup olmadığı konusunda tartışma sürmektedir. bazı çevreler, bunun nadir bulunması nedeniyle abartıldığını savunur.

    fakat aristokratların kaçırdığı,
    daha doğrusu “fakir yemeği” olarak gördükleri için gözardı ettiği boyun belki de tavuğun en lezzetli yeridir.

    buradaki kaslar en fazla oksijenle beslenen liflerdir. rengi koyu ve tadı yoğundur. özellikle köy tavuğunun vertebrası sağlam ve kasları iyi gelişmiştir. ilik ve derisinin verdiği lezzetle, çorbası nefis olur.

  • iptal ettirmesi oldukça kolay olan kart. tek yapmanız gereken müşteri hizmetlerini aramak, kartınızı kaybettiğinizi söylemek. yeni kart istemeyin veya kargoyla gelen kartı teslim almayın. hukuken size teslim edilmemiş bir karttan hiçbir ücret talep edemezler. ayrıca bu şekilde iptal ettirirseniz, taksitlerinizi zamanında ödemeye devam edebilirsiniz. kartınızı iptal edersek borcun tamamını ödemek zorundasınız diyen bankalara kapak olsun.