hesabın var mı? giriş yap

  • imkansız değildir ama pratikte faydası türkiye için konuşursak hayli küçüktür. diyelim ki 33 yaşında bir avukatsınız dediniz ki lan geçerim içinden bu programlamanın deyip başladınız. oldu ya 4 yılda da kavradınız. sorun şu ki

    - 37 yaşındasınız, senior olamazsınız, junior için de yaşlısınız
    - türkiyede farklı bir alanda işe girmek için yaşlısınız
    - çoğu işveren 37 yaşında adamı risklerinden ötürü almaz (yaşı ileridir, evli olabilir, çabuk yorulabilir, yaşı gereği kaprislidir, komplekslidir)
    alması için tüm bu eksikliklere değecek bir adam olması lazımdır, 4 senelik bilgi bunun için azdır.

    neticede tr için pratikte yok diyemem ama faydası azdır.
    hayallerinizi kırmak istemem , böyle bir profil olup başaran duymadım. belki vardır itiraz etmiyorum ama duymadım.

  • ortaokula giderken bi halil vardı, en yakın arkadaşım. herifin bırak konuşmasını, hayatını slow motion yaşıyor pezevenk. sınıfça erdek'e gittik denize. bu mal açılmış boğuluyor, biz sahilde bunu seyrediyoruz, bu dalgaların arasında kaybolup geldikçe bir şeyler söylüyor "beeeennnnnn" kısmını anlıyoruz da kalanını anlamıyoruz. "ben boğuluyom" diyormuş meğer, ulan imdat de bir şey de, panik yap, çırpın di mi? yok, herif ölürken bile mostrayı bozmuyor abi, yavaş yavaş ölüyor adam, ağır ağır, saçı bile bozulmadan ölüyor suyun içinde. allahtan hocalar gitti de kurtardı, ben olsam bırakırdım orda.

  • tarihi roma dönemi yerleşkesi olan londonium'a dek uzanan ve anglosaksonların ve normanların roma döneminden gelen hakları kutsal görüp koruduğu ve bir şekilde kendi yönetimlerinden özerk kıldığı şehir, ki william the conqueror tarafından hazırlatılan doomsday book tüm ingiltereyi kapsamasına rağmen the city dışarıda bırakılmıştır. nedense bu haklar şehir büyüdükçe duvarlarla çevrili the city'den taşarak gelişen diğer görece yeni londra semtleri için gerekli görülmemiş; böylece the city of london ve london diye iki ayrı şehir ortaya çıkmıştır.

    the city of london'ı kuran yasal bir kayıt mevcut değildir, ilk kayıt william the conqueror zamanından kalan ve şehrin anglosakson krallarından kalan hak ve imtiyazlarını teyit eden kayıtlardır.