hesabın var mı? giriş yap

  • bazen yarmaktan çok hüzünlendirir.

    başlık: yalnızlık nedir lan ciddi ciddi cevap verin

    entry: akşam kapıcı çöpü almaya geldiğinde iyi akşamlar derken ses çatallaşır, tüm gün kimseyle konuşmadığınızı anlarsınız o an.

  • stadyumu olmadığı ve maçlarını zannedersem 6 ayrı stadyumda göçebe şeklinde yaptığı bir sezonda, ekonomik olarak pek de iyi gitmezken ve hakemler tarafından 10 tane kırmızı kartla cezalandırılacak kadar örselendiği bir ligte,

    55-65bin kişilik mükemmel stadyumlarında oynayan, biri 10 penaltı almış biri sıfır kırmızı kart görmüş yani kısaca önü pek fazla tıkanmayan, kurulu düzen tarafından sürekli el üstünde tutulan 2 büyük rakibinin önünde 29 uncu haftayı lider bitirmiştir.

    daha da bir şey demiyroum. şampiyon olamasa da bu sene benim için çok büyük işler yaptı bu takım. feyenoord, tottenham, liverpool zaferlerini de ekliyorum bunlara.

  • şunun için türkçesi ''anan da öyle diyordu'' demeyin. çünkü değil. that's what she said herhangi bir kişiyi spesifik olarak belirtmez. saygısız bir komedi olmamasının sebebi odur. ama ''anan da öyle diyordu'' dünyanın en iğrenç söz kalıplarından biri.

  • türklerin bulgaristan'da anadilde eğitim hakkı yoktur, türklerin bulgaristan'da anadili öğrenimi hakkı vardır. türkçe dersleri kırcali, razgrad gibi türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde haftada 2 saat seçmeli ders olarak okutulur.

  • diğerlerini bilenler akıllıdır, ama kendini bilenler daha akıllıdır, diğerlerini kontrol edenler kuvvetli olabilirler, ama kendini kontrol edebilenler, çok daha güçlüdürler demiş kişi.

  • dünyaya ayak bastığında ilk sözü şu olmuştur: "allah insanı susuzlukla terbiye etmesin."

  • biraz önce, balkonumdan bahçede öten bir sakanın gerçek bir çipetpet duyma şerefine nail olabildim ve bunu kaydettim.

    https://soundcloud.com/user2969641/ipetpet

    kaydettiğimi defalarca dinlerken, sondan ikinci ötüşe kadar sabırsızlanıyordum çünkü, sondan ikinci ötüşü dörtlü bir çipetpet, diğerleri üçlü. evet diğerleri de çipetpet ama lezzetli çipetpet değil, amatörü eğlendirir. belki bir cibili şak şak aniya duyamadım ama bu bana yetti.

    şimdi şevket ağabey'imi daha iyi anlıyorum.

  • 600 yıldan fazla geçmişi bulunan ve kraliyet taçları, cüppeleri ve diğer törensel nesnelerden oluşan paha biçilemez olarak kabul edilen reelde ise 20 milyar sterlin'den daha değerli koleksiyondur. 1600'lü yıllardan bu yana tower of london'da sergilenmektedir.

    tower of london yılda yaklaşık 3 milyon ziyaretçi tarafından bu mücevherleri görmek üzere ziyaret edilir. mücevherler fransız kadifesi üzerinde ve 5 cm kalınlığında kırılmaz cam vitrinlerde sergilenmektedir.

    ziyaretçiler mücevherlerin sergilendiği odaya girmek için nükleer patlamaya dayanıklı güvenlik kapılarından geçmek zorundadır.

    sergilenen mücevherlerden bazıları aktif olarak kullanılmaktadır. örneğin "imparatorluk devlet tacı" kraliçe tarafından eyalet parlamentosu açışı (state opening of parliament) sırasında kullanılmaktadır.

    aç parantez (
    bu parlamento açılış törenleri ise hayranlık uyandırmaktadır.
    2015 yılı açılış töreni (çekimler daha çok hoşuma gitti)

    özellikle avam kamarasının kapısının black rod'un yüzüne kapanması, kapıyı üç kere vurması sonrası kapının açılması ve derin sessizlik oluşması, kraliçenin emri ile lordlar kamarasına geçiş...

    her anı ufak detaylarla dolu masal gibi...

    2020 açılış töreni - 1958 yılı açılış töreni
    ) kapa parantez

    neyse mücevherlerden bahsediyorduk.

    tower of london'ın sıkı korunmasına rağmen ikinci dünya savaşı sırasında bu mücevherlerin korunması için farklı bir yöntem kullanılmıştır. altıncı george'un talimatı ile üzerlerindeki değerli taşlar sökülmüş ve bir bisküvi tenekesine konulmuştur. bu kutu ise windsor kalesi'nin (windsor castle) sally bağlantı noktasına (sally limanı) açılan bir delik içerisinde muhafaza edilmişlerdir.

    black prince's ruby, st edward's sapphire, kaşıkçı elmasından 200 kat büyük cullinan ve koh-i-noor gibi değerli taşların en iyi korunabileceği yer pek tabii ki altıncı george'un kızlarını da korumak için gönderdiği windsor kalesidir.

    [sally bağlantı noktası korunan bir bölgeye güvenli şekilde girmeyi sağlayan arka kapı görevi gören bir giriştir.]

    kaynak: bbc history extra