hesabın var mı? giriş yap

  • obama'nin ferguson olaylariyla ne alakasi var? adam cikip polisin eline saglik, destan yazdiniz mi dedi acaba.

    kaldi ki almanya da ataturk posteri yakip seriat devleti kuran metin kaplan ve ekibi ne oluyor o zaman?

    ne demisler dinsizin hakkindan imansiz gelir.

    icimin yagini eriten olay.

  • camide görevli 75 eleman, vakit namazlarında saf tutan cemaat kaç kişi oluyor acaba?

  • gamespot gibi sitelerde platform oyunu olmasına rağmen en iyi playstation 3 oyunları arasına girmeyi başarmış olan oyundur. gelelim oynanışa;
    oyun size 4 oyuncuya kadar aynı ekranda oynama hakkı sunuyor. 2 kişi oynaması ise bence en ideali çünkü 4 kişi işler biraz karışabiliyor. görüntüler ve efektler çok eğlenceli. her ayrı turda başka bir tema ile karşılaşıyorsunuz ( orman turu ile başlayan oyun, buzlu tura hatta deniz altı turuna kadar uzanıyor). oynaması çok zor değil ancak haliyle ilerledikçe bazı yerleri tek seferde geçebilmek çok zor. müzikleri de oyunun genel imajına uygun çok eğlenceli. kısacası, platform oyunlarını biraz olsun seviyorsanız kesinlikle alın. şu an teknoloji marketlerde fiyatı 100 tl'nin üzerinde ancak yabancı sitelerde 20 euro civarı satılıyor, kargoyla beraber 60-70 liraya bu güzel oyunu alabilirsiniz.

  • senerlerdir tükenmişlik sendromunun dibinde yaşıyorum. çoğu zaman işe sürüne sürüne gidiyorum. ama gidiyor muyum? gidiyorum. neden? çünkü mecburum. çünkü bugüne kadar kazandıklarım bırakın yatırım yapmayı, harcamalarıma anca yetti. çünkü ben meryem değilim, benim böyle bir lüksüm yok. çatlayana kadar koşturulan at misali çatlayana kadar çalışmak zorundayım. çünkü ben sistemin milyarlarca ucuz kölesinden biriyim.

    bunları meryem uzerli'yi tenkit etmek için yazmadım. aksine sonuna kadar destekliyorum, paranın kölesi olmadığı için saygı duyuyorum. daha çok para daha çok para demeyip kendi sağlığını düşündüğü için.. dünyanın adaletsizliğine, sistemin bozukluğuna bir vurgu sadece benimki.

    tükenmişlik sendromu, veya diğer başka rahatsızlıklar lüks oldu artık. insan sağlığı lüks oldu. çünkü insanın değeri parayla ölçülür oldu. böyle sürdüğü sürece tükenmeye mahkumuz.

  • 15 sene önce fellik fellik güney amerika dizisi izlediğimizden ötürü iade-i diz-i olayıdır.

  • balığa sıkmışlar limonu
    balık demiş ki;
    "sık bakalım sık bakalıım limon suyu sık bakalııım" sonra gülüşmüşler falan.

  • uzaklardan gelen dalgalardır.

    radyo dalgaları elektromanyetik dalga türüne girdiğini için ışık hızında ilerleyen dalgalardır. ışık hızında ilerleyen herhangi bir şey yıldızlar arası mesafelerde fazlası ile primitif kalıyor. yani ya ışıktan hızlı bir şekilde mesaj yollamanız lazım, ya da ışık hızı kuralını ihlal etmeden ışıktan hızlı ilerleyecek şekilde mesaj göndermeniz lazım. eğer özel rölativitenin mutlak doğruluğunu kabul ediyorsanız ilkini yapamazsınız. bu bilgiye göre bilindiği kadarı ile ışıktan hızlı bilgi iletilemez. o halde geriye ikinci şık kalıyor. diğer yöntemler varsa eğer henüz bilinmediğinden bir şey yapılamıyor. şu an için radyo dalgalarından daha gelişmiş olabilecek lazer ışınları üzerine çalışılıyor ama bu da sonuçta ışık hızında ilerleyecek.

    aslında bir ihtimal mevcut. o da quantum entanglement olarak adlandırılan fenomenin iyi anlaşılması. eğer bu fenomenin mekaniği teorik olarak tamamen anlaşılırsa ve yıldızlar arası bilgi aktarımında kullanılmak üzere uygulamaya geçirilebilirse o zaman bu sorun çözülür.

    hatta beraberinde daha bir çok sorun kökten çözülür. örneğin ışınlanma, daha doğrusu makro evrene dahil bir maddenin (insan mesela) uzay-zamanda kendisinden kilometrelerce uzaklıktaki bir yerde bulunan atomlardan birebir şekilde inşa edilmesi gibi. kilometrelerce dedim çünkü milyonlarca ışık yılı dersek orada hali hazırda birilerinin bulunması gerekiyor. yine de bu bile müthiş bir devrim olur. bu sayede orijinal siz yok olurken kopyanız dünyanın başka bir yerinde yeniden yaratılır. tabii bu yaratılan gerçekten siz mi olursunuz orası biraz düşündürücü.

    yazdıkça konu konuyu açacak gibi duruyor. bunlar daha ayrı başlıklarda konuşulabilir.

  • üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yeni duyulan, cezasız kalan, yapanın yanına kar kalan, mağduru cezalandırılan silah mevzusu sürekli açarak mertçe davranan adam.

    o eleştirdiği tip tam da sensin, tüm ilkelerini bir spor kulübüne endeksleyen sığ adam sen oluyorsun.