hesabın var mı? giriş yap

  • tokushima eyaletindeki bir kasaba olan kamikatsu, japonya'nın sıfır atık üreten ilk kasabasıdır. kasabanın nüfusu ortalama olarak 1.500 kişidir. kasabanın nüfusunu genel olarak 65 yaş üstü kişiler oluşturmaktadır.

    kasabada oluşan tüm atıklar 45 farklı kategoriye ayrılarak değerlendirilmektedir. özellikle öyle şahane bir sıfır atık merkezleri var ki gerçekten oldukça başarılı bir tasarıma sahip.

    sıfır atık merkezi soru işareti şeklinde tasarlanmıştır. bu şahane tasarım ise mimar hiroshi nakamura tarafından gerçekleştirilmiştir. ayrıca burası yalnızca bir sıfır atık merkezi değildir. içerisinde kütüphane, öğrenme merkezi, otel ve ikinci el mağazası da barındırmaktadır. planı soru işaretinin başından sıralayacak olursak; geri dönüştürülebilir atık alanı ve stok bölümü , hediye dükkanı, ortak alan ve öğrenme alanı, çamaşırhane, ortak laboratuvar ve otelden oluşmaktadır.

    merkezin yapımında kullanılan malzemeler ise yine bölge sakinlerinin bağışladığı, artık kullanmadığı pek çok eşyanın ve malzemenin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. özellikle 700'ü aşkın pencere camı bağışlanmış ve merkezin tüm dış cephesinde şahane bir patchwork etkisi yaratılmıştır. merkezin temel yapı malzemesi ise bölgenin ormancılık faaliyetlerinden yararlanılarak 350 sedir ağacı kütüğünden sağlanmıştır.

    merkezin sonunda bulunan soru işaretinin noktası olarak tasarlanan otelde ise yeniden kullanılmış malzemeler tercih edilmiştir. konaklamak için gelen misafirlere atıklarını kategorize etmeleri için 6 ayrı kap verilmektedir. otel, "ihtiyacınız olanı kullanın" vurgusu ile misafirlerin check-in sırasında sabun ve kahve gibi kullanacakları ürünleri yalnızca ihtiyaç duydukları miktar kadar vererek israf olmasının önüne geçmektedir.

    kaynaklar:
    1 2

  • gerçekten korkunç ifade.

    tüm aile ele ele verip kızı ateşin içine atmışlar, hepsinin tutuklanması lazım

  • rushmore dağ anıtı keystone yakınlarında güney dakota'da, rushmore dağının granit yüzünün oyulmasıyla meydana getirilmiş devasa bir büsttür.
    heykeltıraşlığı, ilk gutzon borglum tarafından ve daha sonra da oğlu lincoln borglum tarafından yapılmıştır.

    ***rushmore anıtına ait bazı özellikler***

    i)birleşik devletler başkanları (soldan sağa doğru); george washington, thomas jefferson, theodore roosevelt ve tüm dünyanın sempatisini kazanmış, abraham lincoln'ün heykellerinin kafalarının yüksekliği 18 metredir.

    ii)tüm anıtın kapsadığı alan 5,17 km^2'dir.

    iii)anıtın deniz seviyesinden küsekliği 1,745 metredir.

    iiii) baş kısımlarının inşası 1927'de başlayıp 1939'da tamamlanmıştır. heykeller omuzlara kadar yapılmak istenmiş fakat fon bulunamadığı için 1941'de çalışmalar durdurulmuştur. o günkü işçilerden yalnızca bir tanesi şu an hayattadır.

    aldığım capsleri de koyayım tam olsun.

    caps1

    caps2

    caps3

  • en uzun mesafe uçuşu 1,5 saat süren ve bu kadar sürede portakallı ördek veya somon füme tarzı allafortafonik ikramlar yerine çay ve kek verdiği için uçuş kalitesinin düşük olması ile suçlanan firma. öldünüz amina koyim çay içip kek yemekle, klasınız sarsıldı.

  • çocuğu elaleme göre yönlendirmenin de, içinde bolca bulunduğu bir tuhaf teknikler.

    * okullar açılınca, oyun konsollarını ortadan kaldırmak, saklamak. sabahın köründe uyanmış, okulda kafası ambale olmuş çocuğun, koskoca bir öğrenim dönemi boyunca sadece ders çalışmaya mahkum edilmesini hiç anlamadım. o yasakla aklı oyunda olan çocuktan ne kadar verim alınır, hep kafamı kurcalar. okulu asıp, internet kafelere giden çocukların çoğu bu kategoride sanırım.

    * okul, kurs, evde ders çalıştığı masa üçgenine kıstırılmış çocuğu sürekli eleştirmek. serpil hanım'ın çocuğu daha başarılı olduğundan, serpil hanım'la sidik yarışı için gereksiz yere kursa gönderilen ve akşam karanlığında sırtında 10 kilo çantayla nefes nefese dönen çocuğa balkondan seslenerek, "fırından ekmek al." diyerek, yokuş yukarı yollamak. çocuk eve girince, "hemen yemeğini ye, ödevlerini yap." demek. iyi de, o çocuğa bu kadar görev yüklemişsin, kendin akşama kadar ekmek bile almamışsın.

    * çocuk kazayla bir şey kırınca, dökünce dövmek. korkudan sinmiş çocuğu üzerinden kendini överek "ben çocuklarımı çok güzel yetiştirdim. bana cevap veremezler." diyerek, komşu muhabbeti yapmak.

    * kendine kozmetik ürünleri almayı ihmal etmeyip, misafir günlerindde 20 kişiyi tatlı, börek, pastayla ağırladıktan sonra çocuğu peynir sıkıştırılmış ekmekle okula yollamak. sakız bile istese kızmak ve almamak. bir gofret istediğinde bunu hemen alınca şımaracağını sanmak.

    * yaz aylarında 40 derece sıcakta, kış aylarında eksilerde seyreden ayazda misafirleri geldi diye çocuğu sokağa yollamak. sonra da "eve gel artık." diye balkondan yırtınmak. çocuk gecikince, "baban gelince görürsün sen." demek.

    * çocuğunu döven öğretmene kızmayıp, bir de üstüne yalakalık yapmak.

    * çocuğun odası dağınık olmasa bile "odanı topla. sabahat teyzenler gelecek." demek. sabahat teyzeye bu kadar derli toplu görünmek için çocuğu sıkıştırmanın amacını yıllardır anlamadım. sabahat teyze müfettiş sanırım. hem bu sabahat teyze, başka birine "ah şekerim, şükran'lara gittim, çocuğunun odası dağınıktı." dedikodusunu yapacak veya dağınık odayı ayıplayacak tipse, neden o eve sokulur, bunu da anlamadım.

    edit: bazı kişiler, bunların benim başıma geldiğini sanmış. sadece çevremde gözlemlediğim şeyler.

  • (bkz: 30 yaş üstü espriler)

    edit: muhtemelen bu yarın dbe'ye girecek.
    ssg sadece esprilerden oluşan bir sözlük istiyordun buyur kına yak. senden tek ricamız biraz disiplin..çok gülmek isteseydik komikaze'de takılırdık ne işimiz var kutsal bilgi kaynağında!