hesabın var mı? giriş yap

  • murat yetkin'in, "recep tayyip erdoğan çılgın projeler açıkladığında gazeteciliğimizi unuttuk heralde o zaman kaynak nerede sormadık, şimdi hatırladık emeklilere verilecek paranın kaynağını size soruyoruz" diye meslektaşlarına laf soktuğu yayın.

  • yere zannettiğinizden daha çok leblebi, fıstık, vs düşürüyor olduğunuz. ne kadar dip köşe temizlik yapılsa da illa bir koltuk minderinin içinden göz kırpan çıkar.

  • bazı entrylerde 1 hayır oyu verildiği sanılmış. 1 hayır oyu verildiği şeklinde algıyı nereden edinmişler, bilmiyorum. okuduğunu anlamayan kitleye çok güzel örnek olur buradan. bir de matematik bilmediklerini gösterir.

    seçim sonucu :
    evet: %99,91
    hayır: %0,09

    eğer 0,09 oran 1 oy ise seçime yaklaşık 1111 seçmen katılması lazım. kuzey kore nüfusuna göre anlamsız bir değer.

    yani, 1 tane hayır oyu verilmemiş. hem türkçe bilmiyorsunuz, hem matematik bilmiyorsunuz. yine de klavyedeki harflerin yerlerini bulabiliyorsunuz. bu da bişey tabi.

  • işsizlik malum, onu geçiyorum.

    bu ülkede branş öğretmenleri hafta içi iki veya üç gün işe gidip kalanında izin yapıyor.

    sitelerine girin bakın, sadece thy'nin 14 bin küsür uçuş personeli var. siz havalimanına gittiğinizde karşılaştığınız temizlikçiden bankacıya, çek in personelinden oto kiralamacıya kadar herkes vardiyalı çalışıyor.
    daha bunun polisi var, askeri var, doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, gümrükçüsü, güvenlikçisi, gece bekçisi, fabrika işçisi, taksicisi, barmeni, çağrı merkezi çalışanı var. işi gereği dışarıda olan trafik takipçisi, tapu muamelecisi, emlakçısı, kuryesi, postacısı, kargocusu, teknik servisçisi var. istediği saatte işe giden, istediği saatte çıkan şirket çalışanları var. ilaveten baba/koca parası yiyeni, öğrencisi, emeklisi, çocuğuna baktığı için çalışmayanı var, yüzbinlerce göçmen var, turist var...

    neye şaşırıyorsunuz bu kadar anlamadım ki.

  • viski nasıl saklanır?

    en çok merak edilen sorulardandır. öncelikle viski yüksek alkol oranı sebebiyle bozulmaz fakat açılan viski zamanla hava ile temas ettiği için tat ve aromaları kaçar. özellikle şişenin yarısından fazlası bittiyse bu oran yükselir. bazı barlarda, evlerde 2-3 seneden fazla kalmış viskileri içtiğinizde aromalardan çok keskin bir tat geliyorsa bilin ki aromalar yerine acı-keskin tatlara bırakmıştır ve çok keyif alamazsınız. baharat, bitter çikolata ve sert espresso tadı ile karıştırmayacak kadar tecrübe sahibi olmanızı diliyorum bu noktada.

    bu soruya ilk cevap direkt güneş ışığı almayan bir ortam diye cevap verilir, fakat bunu diyen viski eksperleri dahi gördüğüm kadarıyla salonlarında ki raflarda güneş ışığında, ışıklar altında viskilerini saklamaya çalışmaktadırlar. bu insanların binlerce instagram takipçileri, youtube kanalları var hatta kitap yazanları dahi var. önemli olan bilmek değil, bildiğini uygulayabilmektir. göreceksiniz ileride bir kısmının dolabı olacaktır.

    doğru, uzun süre saklama koşulunu çok nemli çok kuru olmayan ortamlarda oda sıcaklığında, dik bir şekilde, ışık almayan dolaplar sağlayabilir. 2-3 ayda bir şişeleri ters-düz yapıp mantarı viski ile ıslatmış olmanız mantarın kurumasını engeller.

    salute!

  • içine kapanık biri olmasının ve çevresiyle neden konuşmadığının nedeni zaten çok açık. çevresinde dünya görüşü olan bir tane insan olmadığını bilmesidir. etrafında böyle yobaz, cahil cühela takımı varken ne yapacaktı çocuk? tabii ki, telefonla daha farklı dünyaların içinde kendisine bir hayat kurmaya çalışacaktı. olaydan sonra durumunu çok iyi anladık demiş bir de, ulan anladıysan bütün ekşi s*ksin beni.

    ''ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu.'' sorunun zaten ne olduğunu anlayacak zihniyete sahip olmamanız en büyük sorun.

  • alenen ve göstere göstere sınav sisteminin içine torpil ve ayrımcılık yerleştirilirken, hala bu yeni sistemi oldukça "güvenilir" ve "emeğinin karşılığını sonunda alabileceği güzel bir sistem" olarak gören mallar, allah'a olan inancımı arttırıyor.

    gerçekten abi, bu kadar büyük bir beyinsizlik, böylesine bir gerizekalılık, bu muazzam aptallık kendi kendine oluşmuş olamaz.