hesabın var mı? giriş yap

  • şaşırtmamıştır.

    dünyada kedi köpek gibi birbiriyle sürekli dalaşan iki ülke var:
    1- rusya
    2- amerika birleşik devletleri

    hükümetimizin ise nasıl bir dış politika stratejisi varsa artık, bu iki ülke ile de vize sorunu yaşamayı başardık.

    bu çok eşsiz bir başarı lan bence. abd ve rusya tarihte belki de ilk defa bir konuda ortak fikirde olabilir.

  • şüphesiz ki bu fiyatları normalleştiren dallamalar birazdan başlık altına damlayacaktır.

    dolar bazında bile bu fiyatlar abes kaçıyor. ibiza'da, floransa'da bile böyle değil lan.

    turizmciler, galericiler, taksiciler, emlakçılar… mahşerin dört atlısı.

  • 4 yaşındaki kız yeğenim yengesinde kalmak için hıçkıra hıçkıra ağlar, yengesi de buna dayanamaz;

    -canım, tamam kal bizde...yeter ağlama artık
    +tamam ama susamıyom.

  • son derece sempati duyduğum biri. benim için daima eski sevgilinin yeni sevgilisi olarak anılacaktır ama eski sevgiliye tekmeyi basıp, hem de onun yakın çevresinden biriyle evlendiğinden beri başımın tacıdır. tam da böyle bir şey olması için ah etmiştim, bekliyordum ama kendisi bunu gerçekleştirdi nihayetinde. nasıl sevmem?

    evlendiğinden beri gözüme çok güzel görünmeye başladı. facebook'ta gördüm. gelinlik nasıl da yakışmış. peri kızı gibiydi. prensesim benim.

  • yaşamaktan bıktım artık. hani giresunda bir yayla köyü vardı. darbeyi birkaç hafta sonra öğrenmişlerdi . işte öyle bir yerlere yerleşmek istiyorum.

  • babası kolombiyalı uyuşturucu kartelleri tarafından rehin alınıp mucizevi bir şekilde sağ salim yurda dönse ve tam kavuşacakken babasının üstüne yıldırım düşüp ölse aynı tepkiyi göstermeyecek kızdır.

  • uzun süre sadece ağırlık çalışınca:

    -ağırlık kaldırma esnasında tansiyonunuz yükseldiği için uzun dönemde kalp kası hipertrofiye olur, yani kalbin duvar kalınlığı artar.
    -duvar kalınlığı arttığında kalbin iç hacmi küçülür, yani pompalamadan önceki dolum esnasında kalbe daha az kan girmiş olur.
    -kalbe daha az kan girince pompalama esnasında daha az hacimde kan pompalanmış olur.
    -daha az hacimde kan pompalanınca dokuların oksijen ihtiyacını karşılayabilmek için kalp, hızını arttırmak zorunda kalır.
    -hızını artırdıkça, çok çalışan bütün kaslar gibi, kalp de daha çok hipertrofiye olur.
    -hipertrofiye oldukça iç hacmi daha da azalır ve ne kadar hızlı atarsa atsın dokulara yeterli kanı pompalayamaz.
    -daha da önemlisi koroner arterler (kalbi besleyen damarlar) kalbe yetmemeye ve onu besleyememeye başlar.
    -bu kısır döngü böyle devam eder. ta ki...

    ta ki, kişi akıllı olup kardiyo yapmaya başlayana kadar. çünkü kardiyo yapınca:

    -kalp yavaş yavaş hızını artırır. ayrıca fiziksel zorlanma çok olmadığı için tansiyon yükselmez.
    -tansiyon yükselmediği için kalp kası hipertrofiye olmaz.
    -hız yavaşça arttığı için kalbe yeni duruma (spor yapar durum) adapte olması için fırsat verilmiş olur.
    -adapte olan kalp, zamanla kapasitesini artırır. yani aynı miktarda kanı daha az atımla dokulara taşır.
    -kalp daha az atımla dokuların ihtiyacını giderdiği için kalbi besleyen damarlar zorluk yaşamaz, aksine işleri daha da kolaylaşır.

    mekanizma özet olarak böyle. peki durum böyle diye ağırlık çalışılmamalı mı?

    hayır, çalışılabilir. ama mutlaka kardiyo eşliğinde olmalı. sadece ağırlık çalışmak, sadece kardiyo yapmaktan daha fazla yağ yaktırabilir. ancak uzun vadede; sağlık için spor yaparken, spor yapabilmek için sağlık arar hale getirebilir sizi.

  • 2019 draftinde 3 tane seçim hakkı (14, 20, 22) ve 2020 draftinde 2 tane seçim hakkı olan takım. 2020 memphis hakkı da ilk 6 korumalı ama 2021'de bu hak korumasız bir şekilde boston'a geçecek. celtics'in şu an itibariyle yapması gereken elini çabuk tutup bu senenin haklarını ve 2020 memphis hakkını bir paket haline getirip anthony davis'i almak yoksa bir daha göremezler kendisini. hazır memphis ışık vermiyorken şutlamak da akıllıca olur, tıpkı 2017'de yolladıkları brooklyn hakkı gibi değerini kaybetmeden yollamaları inanılmaz zekice olur.

    ama ondan da öte bu daftle beraber çok şey değişecek. öncelikle draft haklarının değeri çok daha fazla olacak. ilk 4'ten seçim yapma ihtimali %9.4 olan lakers'ın 4.sıradan seçmesi demek lotaryaya düşen her hakkın ekstra değerli olması demek. sürünenin daha fazla şansı olduğu sistemde dahi son derece değerliydi haklar, şimdi bitcoin gibi değerleri delirmiş bir vaziyette artacak. özellikle lotaryaya düşmesine kesin gözüyle bakılan haklar (2020 memphis, 2021 miami) çok çok daha değerli olacak. demarcus cousins'ın buddy hield ve 1 tane 1.tur hakkına alınması başlangıçtı, artık en kral oyuncuların değeri bile seçim hakkıyla belirlenecek. dolayısıyla anthony davis için de an itibariyle elleri en güçlü takımlar celtics, clippers, lakers (4.sıra sayesinde) ve knicks (2021 dallas hakkı ve bu senenin 3.sırası). atlanta'nın bile kaydadeğer bir şansı var şu an, bu sene 8. ve 10.sıralar kendilerinin ve 2020 cleveland hakkı da korumalı şekilde kendilerinin. cleveland hakkı ilk 10 korumalı ve ilk 10'da çıkarsa 2 tane 2.tura dönüşecek ama sistem değişmiş durumda. eski sistem olsa belki de çok bir değeri olmayacaktı o hakkın ama an itibariyle o hak seneye 11.sıra seçimi olup atlanta'nın kucağına düşebilir, o hakkın bile değeri artmış durumda.

    artık her şeyi draft haklarının belirlediği döneme girmiş durumdayız. belki tanking olayını rafa kaldırması açısından iyi oldu ama bundan sonra takas süreçleri inanılmaz zorlaşacak. lotaryaya düşecek haklar güç bela pakete dahil ediliyordu, artık belki de bahisleri bile geçmeyecek çoğu görüşmede. danny ainge'in 2013'teki soygunu sayesinde millet akıllandı ama bu yüzden takım değiştirmek daha da zorlaşacak muhtemelen. ama şu açıdan da iyi olmuş olabilir, artık chandler parsons, andrew wiggins gibi takımların maaş boşluğunun üzerine oturan adamlar biraz daha rahat takaslanabilirler. (john wall'un o kontratla 5 ilk tur hakkı gelse dahi yollanabileceğini düşünmüyorum)

    ama ne olursa olsun manyak bir serbest pazar izleyeceğimizden şüphem yok. davis ve irving'i celtics'te de görebiliriz, ikisini birden lakers'ta da görebiliriz, şu an ortası yok bunun. umarım lakers'ta görürüz tabi o ayrı konu.

    not: celtics'in baya dışına çıktım, affola.

    edit: cleveland pickinin o kadar değeri yokmuş, @woolrock'a teşekkürler.

  • bir yandan kapitalist sistemin insanı 5 gün çalışmaya zorlaması bir yandan da çalışanların haftalık 3 gün tatil arzularının mükemmel bir potada eritilmesi ile ortaya çıkardığım yeni takvim. buna göre haftalık 7 gün olan sistem bir gün daha eklenilerek 8 güne çıkartılıyor. 8. günün adını tuğçe koydum. bu beta isim. sistemi hayata recep tayyip erdoğan geçirirse bu güne recep tayyip erdoğan da diyebilirsiniz. angela merkel de..

    2013 yılının örnek takvimini de hazırladım:

    http://i.imgur.com/uboqz.jpg

    sonuçta haftalık sistem dediğimiz şey öyle bir günün 24 saat olması, bir saatin 60 dk. olması gibi doğanın zorlamasından kaynaklanmıyor. bildiğin insan kurgusu bir şey haftanın 7 gün olması, epik hikayelere dayanıyor ve dolayısıyla değiştirilebilir.

    bune engel olabilecek teknik bir neden de yok. birleşmiş milletler'de yarım saatlik bir oturumla kabul edilebilecek bir şey. en azından 2014'te deneyelim. küresel çapta verim, mutluluk, refah, gelir artmazsa, 2015'te sene boyu haftada 6 gün çalışalım.

    ..ki eminim ben, kendisine zaman ayırabilen bir insandan fışkıracak mutluluğun ve yaratıcılığın dünyayı komple güzel bir yer yapacağına..

    şunu da bi dinleyin (entry'nin soundtrack'i babında)

    https://www.youtube.com/watch?v=n7wqtzonvay

  • tamamen dolandırcılıktır. ebru gündeş ve reza tam film çeviriyorlar şu anda karşılarında aptal var tabi.

    senelerce amerikaya git sin gelsin ebru gündeş talimatları alsın reza beyden. sonra seneler sonra biz ayrılcaz! yok ya. buna gerizekalılar inanır anca. ne hesaplar kitaplar yapıldı kim bilir!

    aynı demet akalın okan kurt olayındaki gibi. okan kurt iflas ediyor. bunlar tutuşuyor avukatlarla görüşmeler vs. yalandan ayrıldık falan ki demet akalın a icra gelmesin. sonrasında tekrar beraberiz ayaklarına evlenmiyorlar birlikte yaşıyorlar. evlensenize lan dolandırıcılar.

    bu ebru gündeş dahil savcılık soruşturma açması lazım kocası vatan hainliği ile suçlanıyor. ebru gündeş in yardım yatakliktan çoktan tutuklanması gerekli ama nerde işte. bu mal mülk nerde reza efendinin? ne yaptın onları ebru hanım? bunların hesabını ver önce!

  • şaka maka o vakitler istanbulda 3 tane zengin taşaklı adam var bunlardan birisi cemile'ye (hikmet karcı), öbürkü aylin'e(soner talaşoğlu), öbürkü de salak berrine(hakan) aşık. bunlar da hala camsız evde oturuyo heyhat

    camları varmış