hesabın var mı? giriş yap

  • karakter sınırlaması nedeniyle olması gereken başlık: "hiçbir chat programının msn messenger kadar tat vermemesi"

    evet bunu kabul edelim. eskiden msn messenger'da daha güzel chat yapardık. daha bir zevkliydi. ifâdeleri, üst kısmına yazılan iletiler, yazı karakterleri, daha bir interaktif oluşu ne bileyim ya daha güzeldi msn messenger.

    hele de beklediğin kişinin online oluşunu gösteren o pencerenin alttan çıkması bile kalbini küt küt attırırdı insanın. (bkz: msn'de onun online oluşunun beklendiği günler)

    şimdi yer gök mesajlaşma programı. evet whatsapp'da güzel fena değil ama msn başkaydı msn.

    edit: icq'yu biliyorum elbette. yeri dolmaz. burada bahsettiğim o çetleşme kolaylığı ve msn'e ait güzelliklerdi. kabul edin ki icq mesajlaşma için hantal kaçıyordu bir de konsept olarak başkalarını bulma, arkadaş edinme gibi özellikleri vardı. msn'in birilerini arama fonksiyonu yoktu.

    edit: ve tabii ne dinliyor özelliğini de unutmayalım. sevgiliden mi ayrıldın? koy sezen'i görsün karşıda. "bunalımlı şarkılar dinliyor bak kötü olmuş çocuk" desin.

    yine msn'e kendi kendime keşfettiğim bir yol vardı. araçlar/kişiler penceresine girdiğinde kişinin üzerinde sağ klik yapardın. eğer "sil" özelliği aktifse kişi seni silmiş anlamına geliyordu.

    msn yıkılınca sanki bir cumhuriyet devrilmiş gibi bir sürü etnik mesajlaşma programları çıktı. birinden çık ötekine gir, kişilik bölünmesi yaşa, yetişeme. ne gıcık bir durumdu şu an.

  • "bir zeka, herhangi bir anda varolan tüm parçacıkları ve onlara etki eden tüm yasaları bilebilirse geçmiş ve gelecek bütün berraklığı ile gözleri önüne serilir.". - petek dinçöz.

  • net bilgi verelim kafalar karışmasın.
    yeni harç bedeli 08.07.2023 saat 00:00 itibariyle geçerlidir. son 1 yıl içinde yurtdışına giriş çıkış yapmanız gerekiyor. cep telefonunuzun imei kaydını 07.07.2023 tarihinde 23:59'a kadar yaparsanız zam olmadan ödemenizi yapabilirsiniz.
    soru 1: telefonum var, kayıt yaptırmadım, yurtdışına giriş çıkışım yok. bugün giriş çıkış yapsam kayıt yapabilir miyim? evet, 23:59'a kadar kayıt yapabilirsiniz.
    soru 2: yurtdışı giriş çıkışım son 1 yıl içinde var ama telefon almamıştım ya da telefonum yurtdışında daha bana gelmedi, kayıt yaptırabilir miyim? telefonu size getirecek kişiye ulaşın hemen imei numaralarını isteyin ve sisteme kaydedin ödemesini zamsız olarak yapabilirsiniz, telefonunuz size ne zaman gelirse sorunsuz kullanabilirsiniz.
    soru 3: farklı pasaporta telefon kaydı yaptıracağım, hat taşıma bugün ya da farklı günlerde yapsam sorun olur mu? sorun olmaz, pasaport kaydını bugün zamsız olarak ödemesini yapın, hat taşıma işlemini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. pasaport sahibi kimse; e-devlet üzerinden hat eşleştir işlemi yaparak sorunsuz telefonu kullanabilirsiniz.
    soru 4: giriş çıkışım yok, telefonum yok, telefonu bugün alsam; yarın giriş çıkış yapsam ama telefonun imei için vergi ödemesi bugün yapsam sorun yaşar mıyım? evet sorun yaşarsınız, pasaport kaydı yaptıracağınız an itibariyle son 1 yıl içinde giriş çıkışınızın olması gerekiyor. yani bugün kayıt yapacaksanız bugünden geriye dönük 1 yıl içinde giriş çıkışınız olması gerekiyor. telefonun vergisini bugün ödeyeyim, yarın ya da daha sonra giriş çıkış yapayım maalesef olmaz!
    soru 5: pasaport başkasına ait, pasaport sahibinin 1 yıl içinde giriş çıkışı var, onun adına ödeme yaptım ve kayıt işlemini tamamladım, hattımı ne zaman devretmem gerekiyor? hattınızı istediğiniz zaman devir işlemini yapabilirsiniz, hat devir tamamlanasıya kadar sadece pasaport sahibine ait sim kartlar aktif olarak çalışacaktır. hat devir için ilgili operatöre hat sahibi ve pasaport sahibinin şahsen başvurması gerekmektedir. hat devir tamamlanasıya kadar ilgili hat kapanabilir ama korkmayın telefon imei kaydı tamamlandıysa sorun yaşamazsınız.

    edit 1: online vergi dairesi 22:45'e kadar sistemler aktif. bu nedenle 22:45'e kadar işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor.
    edit 2 : ülkeye hiç gelmeyen telefonun imei kaydı bugün yapılırsa ne olur durumunu mesajla arkadaş iletti, ben sorun olacağını sanmıyorum ama arkadaş türkiyede hattın 1 defa aktif olarak sinyal alması gerektiğini bildirdi ama konu hakkında net bilgi yok.

  • daha ice tea filan yokken ortalikta (en azindan turkiye'de), kendi yaptigi limonatayi bir kaba, demlikte kalan cayi da sulandirip ayri bir kaba koyar, ikisini buzdolabina kaldirir, karistirip icerdi. o zamanlar dalga gececegimize, ileriyi gorup patent vs aldirsaydik simdi buralar bizimdi!

  • komutan ayak üstü askerlerle muhabbet ederken içlerinden birine soruyor:

    -safter oğlum ne zamandan beri beraber bunlar?

    -kimler komutanım?

    -kaşların.

  • "hiçbir erkek birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez." tespitiyle freud amcamızın yıllar önce cevapladığı sorudur.

    aksini iddaa eden hatun kişilere de sorular hazırladım.

    "çok yakın bir arkadaşınız olan soner'le film izliyorsunuz? soner bir anlık hatayla dudaklarınıza yapıştı ve sizi öpmeye başladı. tepkiniz ne olurdu?

    cevabı biliyorum.

    - evet tokat atardınız.
    - ağzına sıçardınız.
    - doğduğuna pişman ederdiniz dimi? *

    pekii. '' bir anlık hatayla soner'in dudağına yapışan siz olursanız? soner tokatı nereye atar? ''

    konu kapanmıştır.

  • güvendiğim ve çok sevdiğim ve kendine sözde feministim diyen birinden bile "ben bir çocuğum, öyle kalmak istiyorum ama erkekte bunu istemem/aramam, şunu bunu isterim" gibi bir cümle duyduktan sonra kafamda perçinleşmiş tanımdır. kadınlar kendini kandırmasın diyeceğim fakat solipsist zihinleri yüzünden kandırmaya devam edecekler. özet olarak, bayanlar(en azından çoğunuz) güce tapıyorsunuz. sizi kişiler değil, tavırlar ve durum etkiliyor. tavır ve durum değiştiğinde siz de değişiyorsunuz. kesin ve net.

    yıllar boyu red pill öğretilerini çürütmeye çalıştım. fark etmeden yararlandım da ve sonunda hep aynı batağa saplandım. ve genelde bu davranışı test ederken o kişiden üzülerek, acı içinde vazgeçtim. inanılmaz bir şey, dark triad'ı bıraktığım anda hep aynı şey oldu. yani o kadın, geçmiş toplumların ona öğrettiği kolay vazgeçme, çarpık tümevarım yönetimi ile geride bırakma tavrını seçti. güçlü erkek duruşunu yeniden sağladığımda ise bana tekrar bağlandılar.

    inatla da bu tavrı bırakmayı seçtim, yahu ben bunu istemiyorum ki. böyle onlarca kadın var zaten. karşımdaki neden düşerken, zayıf anımda yanımda olmuyor? sanki onca yaşanan şeyi komşu yaşıyormuş gibi, bir anda yok oluyorlar. ne yaşadığınızın hiç bir önemi olmuyor.

    üstte bahsettiğim birinde daha yakalar gibi oldum ama olmadı. o pek farkında bile değil, kendince sebepleri var. oysa bilmiyor ki bir çoğuna inanmasını sağlatan bile bendim. söylemeyi çok istedim, "öyle olma, fark et" ima ettim ama malesef... olamayacağını anladığım anda da beta konuma soktum kendimi. yani açıklama yaptım, özür diledim, onu validasyonuna yanıt verdim. kendi fark etmese de gerçek yüzüyle tanışarak bitsin istedim. yoksa eminim, net olarak terk etsem, sert konuşsam, hiçbirini kabullenmeyecek, o ilişki sünecek ve sürdürülebilir olacak. yalan bir sevginin içinde sürüklenip duracağız.

    her defasında manipülasyonu değil, gerçek sevgiye inanmayı çok istiyorum ve hep hayal kırıklığına uğruyorum. yine de vazgeçemeyeceğim. malesef bir kadının gerçek yüzünü görmek, onunla tanışmak çok zor, ya bunu göze alacaksınız ya da hipergamiye inanarak, herşeyi kabulleneceksiniz.

    haklı olmayı sevmiyorum... evet belki de istisnayı arıyorum.

  • hep diyorum ver parasını tut müşahit, yoksa eğer yeterli yapılanman, bilmem kaç milyar lira seçim yardımı alıyorsun 80% oy aldığın beşiktaş kadikoye fln iki bayrak az as, git sandığa parasıyla adam yerleştir.