hesabın var mı? giriş yap

  • hani bizim gibi salaklar da anlayabilsin diye bir açıklaması var, "elini fırına sok 1 saat gibi gelir, ama güzel bir kızlar 1 saat konuş 1 dakika gibi gelir" diye. yani diyor ki güzel şeyler çabuk geçer, kötü şeyler bir ömür sürer. peki bu durumda kişinin en güzel çağlarını yaşadığı gençliğin bir saniye, yaşlılığın ise bir ömür sürmesi gerekmiyor mu? niye gençler bir türlü büyüyemediklerinden, yaşlılar ise yılların su gibi aktığından şikayetçi? tersi olması gerekmiyor mu? güzel geçen gençlik yılları içinde olana neden bitmez tükenmez geliyor da yaşlılıkta günler 1 saatte bitiyor?

    şu an izafiyet teorisinin açığını buldum resmen. einstein yaşasaydı, tebeşiri tahtaya fırlatır "kahretsin işte bunu ben de açıklayamıyorum" derdi. ama şimdi beni anlayacak kimse yok. zekamla başbaşa, hızlı geçen bir ömrü tüketiyorum anasını satayım.

  • açılın beyler, yeni yıl hediyesi getirdim size;

    hiç aboneliği olmayanlar, ya da az süresi kalıp kalan süreyi iptal ettiğine üzülmeyecekler için ayda 79 tl'ye (30 tl ?!! azzz sonra!) ultimate alma yöntemi;

    ea play 12 aylıktan 3 kere alıyoruz; https://www.xbox.com/…ore/ea-play/cfq7ttc0k5dh/0004 : 3x249tl= 750tl

    bir kere game pass ultimate alıyoruz; https://www.xbox.com/…me-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0 209tl

    en başta ea play alınmalı. hesapta abonelik olmamalı. game pass ultimate aldıktan ve dönüşüm için onay verdikten sonra 13 aylık game pass ultimate elde etmiş oluyoruz. toplamda 950tl / 13 ay= 73tl

    ayrıca 1 konsol 1 pc olmak üzere 2 kişi ortak alınırsa yarıya geliyor 36,5 tl. nays kart ile de %20 iade oluyormuş. onu da hesaba katarsanız toplamda ayda 29 tl ediyor.

    ayda 29 tl beyler. 3 ekmek parası bile etmiyor. bill gates babanız olsa yapmaz size bu güzelliği.

    kaynak: ölücülerin membağı, "dünya ölücüler konfederasyonu ezeli ve ebedi onursal başkanı" dh forum.

    edit 1: nays kart çoğu kişide ödeme sorunu çıkarıyormuş. alabilenler varmış, ama alamayanlar da varmış. o nedenle nays kart'a çok güvenmemek lazım. yine de nays kart olmaksızın 2 kişi alınırsa 36,5 tl oluyor. yine 3 ekmek yahu, 4 ekmek bile alınamıyor. nasıl şahlandıysak artık.

    edit 2: sadece 1 yıllık alınabiliyor. eskisi gibi 3 yıl yaslama işi bitmiş.

    debe editi: yeni yılda hepimize avrupada, amerikada yaşıtlarımızın 2. kez düşünmeye bike gerek görmeyecek paralara aldıkları oyunlara/konsollara küçük çaplı servetler dökmeyeceğimiz günler gelmesi temennisiyle yeni yılınızı kutlarım.

    edit 3: sağolsun @eksi was here şöyle bir çözüm önerdi nays kart için;

    nays kartla hiç sorun yaşamadım. çoğu kişide sorun çıkardığını sanmıyorum da, sorun çıkanlar ayarlardan yurt dışı alışverişinde kullanma kısmını açık hale getirebilirler. arada bir bu konuyla ilgili koruyucu yasa çıkmıştı, şimdiki debit kartları yurt dışı alışverişi kapalı diye geliyor biliyorum. sorun değil tek tıkla açılıyor zaten.

    haaa bir de şu var, nays kart, kartın 3 haneli cvv numarasını (güvenlik gereği) siz uygulamaya her login olduğunuzda değiştiriyor. kart bilgileri çaldırılırsa ayrı bir güvenlik katmanı olsun diye. kart bilgilerini girerken nays'a login olup, yeni güncel cvv numarasına baksınlar.

    özetle:
    1) kartı yurt dışı alışverişine kartı açsınlar (tek tıkla yapılıyor ayarlardan).
    2) alışverişi yaparken kart bilgilerini girerken nays uygulamasını açıp en yeni 3 haneli cvv numarasına baksınlar.

  • evin oğlu sokaklarda gezerken gelen misafire hizmet etmek zorunda kalan kızdır. okuldan yorgun bir şekilde döndüğünde bile annesi kapıyı açar açmaz "hemen misafirlerin elini öp." diye uyarılan kızdır. kardeşi bilgisayarda takılırken, misafirlere çay ikram eden kızdır. annesinin sürekli kaş göz hareketlerine maruz kalan kızdır. misafir gelecek diye temizlik yapan, misafir gitti diye temizlik yapan, misafire yatak açan, misafirin yatağını toplayan kızdır. özetle; eve gelen misafirin oğlunu skine bile takmayan kızdır, işi başından aşkındır.

  • eylül-ekim gibi televizyonun bozulması. meğer okul açılınca çaktırmadan anten kablosunu çekermiş babam. biz izlersek ders çalışmayız diye. saf gibi inanırdık. biz yokken takıp izlermiş kafasına göre. yıllar sonra itiraf etti. ilk başta kızmıştım ama düşündüm de aslında büyük fedakarlıkmış. işçi adamın eve gelince tek lüksü televizyon izlemek o vakitler, bundan fedakarlık etmiş. alkışlar babam gelsin o vakit..

  • rüyalar güzel buluşma alanları olabiliyor bazen. ben de babamı çok özlüyorum 30 ağustos’ta iki sene oldu. en son 3 gün önce eski evimizin banyosunda yüz yıkama sesi duydum. bakayım dedim bir baktım babam.

    güldü bana… baba sen öldün ama dedim. evet öldüm biliyorum dedi. ağlaştık ve birbirimize sarıldık. hatta doya doya sarıldık. sonra eşim uyandırdı ağlarken rüyamda…
    beynimiz bize çeşitli sınırsız oyunlar sergiliyor. öyle de olsa güzeldi.. çünkü başka yolu yok maalesef…

    debe editi: birkaç gündür girmemiştim ve mesaj kutumu dolduranlardan anladığım kadarıyla debeye girdiğimi fark ettim. buradan tüm mesaj atan arkadaşlara hisselerimi paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum.

  • başlığı altında %9 alkol oranlı xtra shot'tan 4 tane içip %36'lık alkol aldığını sanan, yüzde kelimesinin anlamını bilmeyen gerizekalıları ortaya çıkarmış olan biradır.

  • herşeyi atatürk'e dayandıran birinin açıklaması. o kadar rahatsız ki atatürk'ten kazandığı savaşların bile kaybedilmesini istediğini daha önce duymuştuk. o yüzden bu adamı gündem yapmayı bırakın, zaten kimse hatırlamayacak kendisini.