hesabın var mı? giriş yap

  • birkaç ay içinde özetle şunlar oldu; çok sevdiğim dedem sağ çıkma ihtimali düşük bir beyin ameliyatı geçirdi, akciğer kanseri olduğu ortaya çıktı, kemoterapi almaya başladı, annem iflas etti, cepte beş kuruş kalmadı, akşam yemeği olarak yemekhaneden ekmek çaldığım günler oldu*, evi satışa çıkardık. beş kardeşler, diğer kardeşlerinin hepsi çil yavrusu gibi dağıldı, dedeme sadece annem bakıyor ve telefonda sürekli teyzemlerden aldığı taciz telefonları yüzünden ve ödenmesi gereken kredileri yatıracak para olmadığından sinir krizi geçirir hale geldi, biz bir arkadaşımla birbirimize girdik, hop tek dersten kalırsam okulun uzayacağı stresli sınavlarım başladı, zaten hali hazırda okulu uzatmışım, bitirmeye çalışıyorum, sınavların tam ortasında bir dünya sebebin birleşmesiyle ev taşımak zorunda kaldım. tam sınavlar bitti, memlekete gittim, hastanelerde koşturuyoruz pat başka bir kötü haber.... artık son nokta gibi geldi.

    derin bir nefes aldım, dolu dolu ulan dedim hayat ben senin ta amk. ne bok yemeye çalışıyorsun? birkaç gün kafam güzel gezdim. sonra sakinleştim. kalktım ayağa.

    mevlana'nın bir sözü var, diyor ki; ''her şeyin üstüne gelip, seni dayanamayacak bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme; işte orası kaderinin değişeceği noktadır.''

    her şey insan için. hikmetinden sual olunmaz, vardır elbet bir hayır. sıkıntılar gözüne perde olmuşken görmeyi bekleme. geçer gider. su yolunu bulur bir şekilde. pollyanna olacak son insanım ama sabah ola hayrola güzel kardeşim. bir şeyler değişip de bunlar olduysa, başka şeyler değişir neler neler koyar önüne. gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır. takma. şafak doğan güneş.

    edit: dedem o yıl rahmetli oldu. teyzelerimle bir daha hiç görüşmedim. annem işlerini düzeltti, borçlarını kapattı ve emekli oldu. ben geçen yaz nihayet diplomamı aldım. şimdi az aksiyonlu, işten eve gidip gelmeli bir hayatım var. ufak tefek günlük sorunlar dışında can sıkıcı pek bir şey olmuyor. öyle işte sevgili sözlük...

  • hic tuzum kuru konusmayacagim, her durumda esini secen ama anneyi de silip atmayan erkektir.

    ne guzel, butun yazarlar, anneyi secsin demis. secim yapmak, ya o ya ben gibi durumlar insanin evlilik hayati boyunca net olarak karsisina cikan donus yollari degildir. ancak kuvvetle muhtemel anne ve es arasinda gerek bariz sekilde gerekse soguk savas seklinde bir gerginlik olur. ve kuvvetle muhtemel iki tarafin da hakli ve haksiz oldugu durumlar mevcuttur. o sebeple adil olmasi, ama ne durumda olursa olsun, en azindan bir bayramda annesinin elini opmesi gereken erketir.

    hepiniz evlenin sonra acip bu yazdiklarimi bir daha okuyun. allah sizleri adil bir kadina denk getirsin sevgili erkek yazar arkadaslarim, cunku burada atip tuttugunuz o kadinlarin asil yaptirim gucunu evlenince goreceksiniz.

  • toplanın, lokmacı geldi.

    adana kebap:
    1- batıkent paşa kebap
    2-ciğerci apo
    3-dayının yeri

    2021 edit.
    ( apo favrikaya döndü geçiniz. ikinciye balgat cahit usta’yı koyuyorum. paşa kebaba ise o tarihten beri gitmedim. )

    ciğer/kuzu şiş:
    1- dedecan ocakbaşı (terbiyeli kuzu şiş)
    2- ciğerci apo (ciğer, yürek)
    3- balgat masabaşı kebap (ciğer, kuzu şiş)

    (2021 edit: burada da apoyu alıp yerine dayı’nın yerini koyalım. ayrıca kızılay müslüm kebap’taki baharatlı ciğer de efsane)

    lahmacun
    1- dedecan ocakbaşı
    2- urfalı hacı mehmet
    3- baklavacı hacıbaba

    döner:
    1- peçenek
    2- çankaya lokantası
    3- cici piknik

    2021 edit: peçenek de oldu fabrikasyon. bence kaçtı tadı özellikle yeni şubelerde. iskitlere yine gidilebilir. cici piknik’te de eski tadı bulamıyorum.
    buraya mutlu döner’i yazalım ayrancıdakş.

    ev yemeği:
    1- bolu akın lokantası
    2- sele next level
    3- çukurambar köroğlu işkembe

    kokoreç
    1- yıldız mah. curcuna kokoreç
    2- pikolet
    3- vampir (etmanyak markası)

    sakadat/çorba:
    1- köroğlu işkembecisi
    2- beykoz
    3-hamlakit
    2021 editi: balgat çukurova restoran

    pide:
    1- kuzey yıldızı
    2- zigana
    3- karadeniz pide emek

    köfte
    1-bizim köfte iskitler
    2-köfteci hacı ivedik
    3- sivas has döner balgat

    tavuk:
    1- germeç maltepe/dikmen (tavuk çorba, germeç)
    2- hamlakit (tavuk kelebek)

    beyran
    1- ademoğlu balgat (2021 esit: kapandı, ama yakınına açılan ( çukurova restoran çok başarılı)
    2- güllüoğlu balgat (2021 edit: kapandı)

    künefe:
    1- ciğerci apo
    2- hattena
    kesinlikle zeugma değil!

    diğer:
    mıhlama: hamlakit
    sütlü nuriye tatlısı: ademoğlu
    burma kadayıf: yılmaz
    kahvaltı: hattena
    mantı: kayseri tepsi mantıcısı
    katmer tatlısı: özikizler çukurambar
    içli köfte: masabaşı kebap
    hamburger: cezzar

    liste kendi deneyimlerimle sınırlıdır.
    afiyet olsun.