hesabın var mı? giriş yap

  • ahkâm kesen insanlar.

    evlenmemiş: evlilik şöyle olmalı, böyle olmalı. aşk evliliği yaparsan muhteşem olur. sorun yaşıyorsan demek ki yanlış insanı seçmişsin...

    çocuğu yok: çocuklar gürültü yapıyorsa kötü ebeveynsin. çocuk öyle yetiştirilmez. özgür bırak duvarı boyasın. bakıcı bakmasın, kreşe gitsin. kreşe gitmesin sen bak. dışarıda emzirme...

    iş hayatına yeni başlamış: patronla böyle konuşulur. iş arkadaşıyla öyle iletişim kurulmaz. maaş şöyle olmalı. bu kadar yıl çalışınca şu pozisyona gelinmeli...

    erkek: kadın böyle yapmalı. böyle giyinmeli. kadın dediğin çalışır. kadın dediğin evde oturur...

    kadın: erkek dediğin güçlü olur. erkekler ağlamaz. bunu giyene/diyene erkek denilmez...

    içim şişiyor dinlerken, içim.

  • kükürt, sönmemiş kireç ve petrolden yapıldığı düşünülen, püskürtülerek kullanılan ve en önemli özelliğinin her türlü ortamda yanabilmesi olan zamanının en etkili silahı. callinicus isimli suriyeli bir kaçağın, iskenderiyeli kimyacılardan (ç)aldığı bilgiyle bu silahı 673 yılında icat ettiği sanılıyor. ilk olarak 677 yılında istanbul'u kuşatan arap donanmasının , dekoratif aydınlatmaya dönüştürülmesinde kullanılmış. daha sonra istanbul, viking ve venedik donanmalarından çıkan ışıklarla bir kez daha aydınlanmış, halk kemiklerine kadar ısınmış.

    http://www.unf.edu/…/greekfire-madridskylitzes1.jpg

  • "benim soyumda aslan kaplan, seninkinde maymun var arkada$im.. herkes yerini bilsin lutfen" tavrinda, nev i $ahsina munhasir canli.

  • günün anlam ve önemine binali'yen:

    "yaa biz adamlara pedofiliyi anlatamıyoruz, atam gidip bunlara erzurum'da sivas'ta cumhuriyeti anlatmış nasıl ikna etti acaba aq ya"

  • sağdan soldan duyduğum kadarıyla bu platformdan "oyun iade etmeyi" bilmeyenlerin olduğunu gördüğüm platform. ben buraya yazayım, belki birilerinin işine yarar.

    öncelikle satın aldığınız oyunu herhangi bir sebep belirtmeksizin iade edebilirsiniz. yani listeden bir sebep seçmenizi istiyorlar ama yalnızca bu bilgiyi depolama amacıyla kullanıyorlar yani sizi yargılayıp "bu sebep yüzünden iade edemezsiniz" gibi bir politika izlemiyorlar.

    --- spoiler ---

    steam üzerinde yaptığınız neredeyse her satın alım için herhangi bir sebeple iade talebinde bulunabilirsiniz. belki bir oyunu yanlışlıkla aldınız, belki de bir oyunu bir saat oynadınız ve beğenmediniz.

    fark etmez. valve, help.steampowered.com aracılığıyla oluşturulmuş bir talep üzerine, talep satın alımdan sonraki 14 gün içinde oluşturulduğu takdirde herhangi bir sebep için iade sağlar. aşağıda daha fazla ayrıntı bulunmakta ancak tarif ettiğimiz iade şartlarının dışında bile olsanız iade talebinde bulunabilirsiniz ve tarafımızca durum değerlendirilir.

    onaydan sonraki bir hafta içinde satın alma işleminize yönelik tam bir iade yapılacak. iadeyi steam cüzdanı üzerinden veya satın alma işlemini yaptığınız ödeme yöntemi ile geri alacaksınız. herhangi bir sebeple, kullandığınız ödeme yöntemi ile steam tarafından iade işlemi yapılamazsa, iade edilecek miktar steam cüzdanınıza eklenecek.
    --- spoiler ---

    fakat iade alabilmelerinin 2 adet koşulu var,

    - oyun 2 saatten fazla oynanmamış olmalı

    - satın alım tarihinden 14 gün geçmemiş olmalı

    ayrıntılı bilgi için

    iade için de bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

  • tıkalı trafikte gitgide müşteri-taksici arasında kankavari bir durum ortaya çıkmasını normal karşılamakla beraber, kimi zaman bu muhabbetler uzuuun bir sessizlikten sonra aradaki evreleri atlayıp bodoslama bir "bacım kaaarrrdeşim dert ortağım" tribine geçiyor ki, tamamen insanı bunalıma sürükleyen istanbul trafiğine veriyorum durumu.

    4. levent saat 18:05
    cfg: iyi akşamlar hedeye gidebilir miyiz?
    tks: tabi abla

    18:25 levent - trafikte kıpırdamıyoruz. arabesk bi müzik eşliğinde sessizliğe bürünmüşüz.

    18:30 zincirlikuyu - susuyoruz.

    18:40 hala zincirlikuyu. hayatımızın böyle geçeceğini düşünmeye başlamışkeeen:
    tks: abla ben boşanıcam
    cfg: aaa yapma ayol!