hesabın var mı? giriş yap

  • ahmakların güzel haber diye servis ettiği de öğretmenin hastanelik olması.

    olur, herkes kendi adaletini sağlasın, güzel haberler çıkar.

    edit : altlardaki kendini thor sanan embesilleri de sanırsın kendi adaletlerini kendileri sağlıyor. en ufak bir şey olsa karakola gelip zırlayan tipler bunlar. bakın oğlanlar, öğrenci dövmek yanlış, öğretmen dövmek yanlış, sabah sabah buna sevinecek kadar gerizekalı olmak yanlış, gelip burada bunu övecek kadar ibrikçilik yapmak yanlış. şimdi kendi adaletimi sağlayıp alayınıza gireyim mi.

  • andorra maçını anlatan spiker.

    biraz önce şuna benzer bir şey söyledi: "andorra o kadar kötü ki, bu tür takımlara karşı oynamaya alışkın değiliz, bu yüzden zorlanıyoruz." almanya, ispanya, hollanda vs gibi takımlara karşı güçlü oldukları için; andorra, malta, estonya vs gibi takımlara karşı da zayıf oldukları için zorlanıyoruz. eh, romanya, macaristan, belçika vs gibi orta sınıf takımlara karşı da zorlandığımıza göre, biz hangi takımlara karşı başarılı olacağız arkadaş?

  • halen evrimi aynı canlının doğumu ve ölümü arasında gerçekleşen bir süreç sanan sığırların ataları nasıl hayatta kalabilmiş?

  • haberde soy isimleri kisaltmislar , asagida ise kadinin tam boy fotografini koymuslar.

    sizin ben iki yuzlulugunuzu...

    not: ozel mesaj atip meric diyen oldu, troll diyen oldu, duyarci yavsak diyen oldu. arkadaslar siz kafadan kontak misiniz ? ne istiyorsunuz, sokak ortasinda yaptiklari yanlis diye istiklal caddesinde yurutup "shame shame" diye bagirip taslayalim mi ? ruh hastasi misiniz siz, dogru bir sey mi bu kisilerin her detayiyla afise olmasi ?

  • kısa bir munih ziyareti için bir kaç tavsiyede bulunacağım.

    1) marienplatz: şehir merkezi. şehirin göbeği burası. buraya geldiyseniz her yere ulaşırsınız.

    2) hofbraeuhaus (tarihi bira evi): burası süper bir yer, marienplatz'a da cok yakın, geleneksel danslar, muzikler eşliğinde bira. hiç tanımadığın insanlarla sarılıp dans edip bira içebilirsiniz. yemek de var. özellikle menu linkini de vereceğim, bi tane domuz etli yemek var, bira ile sahane gidiyor. "a whole roasted knuckle of pork served with homemade natural gravy and a potato dumpling"
    hediyelik dukkanı da var, original bira bardaklarından alabilirsiniz.

    3) dachau concentration camp (dachau toplama kampı)
    burası munich e biraz uzak 45 dk uzaklıkda. ilk açılan ve en son kapanan toplama kamplarında biri.eğer hiç toplama kampı görmedi iseniz, ben çok etkilendim bilesiniz. özelikle krematoryum, gaz odaları kısmı bozulmadan kalmış nadir bir kamp. diğer kamplarda genellikle bombalanmış/ imha edilmiş. burası kampın uzak ucunda, giderseniz gezmeden çıkmayın.

    4) englischer garten
    burası devasa bir park, içinde zaman zaman atraksiyonlar oluyor. dal taşak yüzen abilere ablalara denk gelebilirsiniz. ben dayanamayıp boxerımla girmiştim akan suya.

    5) deutsches museum (bilim müzesi)
    devasa bir bilim muzesi, insel nehrinin üstüne kurulmus, adamların muhendislikte 1800 lerde bile ne kadar iyi olduklarını görmek için gidilir. (chrome uyardı: insel almancada ada anlamina geliyor, müze isar nehrinin üstündeki adada oldugu icin museumsinsel olarak geciyor.)

    6) bmw museum: birincisi, muzenin tam karşısında bmw welt diye yeni modellerin satış bölümü var devasa bir bina, muze ile burayı karıştımayın, orası muze değil!.

  • filmde
    1- en az iki kadın karakter olacak
    2- birbirleriyle konuşacaklar
    3- bir erkekten başka bir şey hakkında konuşacaklar

    filmin kalitesiyle ilgili bir ölçüt değil ama süper olay.

  • sene 2010. kardeşimin ergenlik döneminin nirvana yılları.
    yaşı 15.

    taşınıyoruz. sıra kardeşimin odasında.
    annemle kardeşim halıları kıyafetleri falan toplarken, babamla ben de yatak ve dolap gibi ağır şeyleri alıyoruz.

    yatağı kaldırdığımız zaman bir de ne görelim!!
    yatağın altı peçete dolu. *

    annemi dışarı çıkartıp, kardeşimi çağırıyoruz. babam peçeteleri gösteriyor ve yıllar sonra hâla gülmemizi sağlayan o soruyu soruyor.

    " bu ne lan aile mezarlığı gibi? "