hesabın var mı? giriş yap

  • hatalarla dolu bir çalışma.

    1-iş piyasasının daraldığı bir yerde işveren çalışanları tehdit edemez ve doğal süreç içinde istihdam piyasasındaki rekabet, maaşlar başta olmak üzere işçi haklarının iyileşmesini zorunlu kılar.(sanayi devrimi)

    2- alım gücünün artması, üretimin artması vs. vs. tüketim ile sonuçlazmazsa enflasyon oluşmaz.(merkez bankası 345667754456543 lira basıp kasasında tutsun. ekonomiye etkisi nedir?)

    3- tüketim, devamlı üretim ile desteklenirse büyüme ne olursa olsun enflasyon ciddi bir sorun çıkarmaz.(çin)

    4- hatalı çıkarım ile bahsedilen süreç gerçeleşse bile bu türlü oluşacak bir enflasyon büyüme, refah artışı konusunda bir sorun yaşatmaz.( hergün fiyatlar ikiye katlansın, benim gelirim de katlanıyorsa sorun yok.) hatta toplumdaki gelir adaleti(gini katsayısı neredeyse 0) sebebiyle senaryoda enflasyonun neredeyse hiçbir olumsuz etkisinden söz edemiyoruz tamamen büyüme verefah destekleyici bir faktör.

    5- nasıl ki sadece tüketim odaklı ekonomi sürdürülemezse sadece üretim odaklı ekonomiler de sürdürülemez.(bir dış pazar yoksa ki yok-1873 buhranı/uzun depresyon)

    daha çok hata var belki sonra devam ederim ama bütün bunlar süngerbop'un ahlaksız ve topluma kötü bir örnek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

  • arkadaşları olan biz bekar erkekleri doğal pezevenkleri olarak görürler. olum bizde de bize kadar var.

  • "ebe olan annem nasil var olan bir bebegin dunyaya gelmesine yardimci oluyorsa ogretmen de ogrencisine yeni bir sey ogretmez. ancak, onun aklinda var olan bilgileri gun isigina cikarir. cunku bilgiler dogustan aklimizda vardir."

    sokrates

  • seo'cu dallamalar yüzünden maalesef artık google'da bir şey arayıp bulmak imkansız hale geldi. bir şey arıyorsun ilk 3 sayfa birbirinin kopyası aynı sayfa ve yazılar.

    "x kişisi kimdir? x kişisi nerede doğdu? x kişisi hakkında bir çok kişi bu soruyu soruyor. detaylar haberin devamında."

    size ben boydan gireyim.

  • evli arkadaşlarıma ''nasıl evlilik tavsiye eder misin?'' diye sorduğumda hiçbiri kötü demiyor.
    hepsi iyi diyor ama derken ki yüz ifadeleri böbreğine bıçak saplanmış bir adam gibi ''abii çok iyi ıh kesin evlen yani insan tatmad.. ıh anlamıyo''.

  • osmanlı osmanlı diye kafa zkmelerinin nedeninin aslında osmanlı olmadığını tahmin etmişizdir.

    "bu fotoğrafı tatil programı yapın diye koymadım.

    bu resimde gördüğünüz otel binası sultanahmet’te. otel olmadan önce “başbakanlık osmanlı arşivleri” binası idi. devlet yetkililerimizin aklına birden bu binanın çok eskidiği restore edilmesi gerektiği fikri geldi. restorasyona alındı. “başbakanlık osmanlı arşivi restorasyon çalışması” diye bir koca tabela da asıldı. gel zaman git zaman bir de bakıldıki koca osmanlı arşiv binası, abrakadabra “otel” oluvermiş.

    resimdeki otel işte o otel. sura hagia sophia hotel.

    arşiv bahçesinde bulunan limon, defne ve asma ağaçları da kesilmiş. inşaat sırasında asırlık çınarlar da zarar görüp kurumaya başlamış..

    arşivler ne mi oldu? 100 milyon belge ve 370 bin defter bulunan henüz tasnif edilmiş ama okunmamış koca arşiv kağıthanede dere yatağında bir binaya doldurulmuş. sonra sel basmış, yarısı mahvolmuş kalanı da nemden küflenmeye ve silinmeye yüz tutmuş.

    atalarının mezar taşını okuyamamaktan yakınan, osmanlıca zorunlu olsun diye yaygara koparan zevat’ın yediği halta bakılırsa, dertlerinin ne olduğu çok açık. cumhuriyetle hesaplaşmak..

    “hüvelbaki osmanlı ”

    mezar taşında bu yazıyor.okuyabildin mi şimdi?

    ilhan ertürk"